16-03-08

Niet elke hond heeft het even goed

Onze mama's en onze papa's zitten ook in zo'n vieze fokkerij als ze geluk hebben en ondertussen niet dood geklopt zijn tenminste.  Zij zullen nooit het geluk hebben om te weten wat de zee, het strand, het bos, gras, het zonnetje, de regen, liefde, speeltjes en nog zo veel meer te kennen.  Als ze uitgefokt zijn staat hun een gruwelijke dood te wachten :-(   Mijn broertje Chesko is in 't begin ook serieus ziek geweest en nog heeft hij ne krak in zijn hoofd met momenten.  Vandaag zijn er heel wat superlieve mensen gaan betogen tegen de piepzakken (jaja wij mogen dat woord niet zeggen van ons vrouwtje) in Sint-Lievens-Houtem om te voorkomen dat ze zo veel slechts met de hondjes blijven doen.  Zie http://www.hondenvrienden.topforums.be/forum/index.php?to... en scrol vooral naar beneden om de foto's te zien.   Alhoewel wij gewoon héél hard hopen dat ze de fokkerij moeten sluiten en levenslang geen hond meer mogen houden, laat staan ermee fokken.  Om er voor te zorgen dat ze een hondwaardig bestaan krijgen.  Wij willen ook allemaal héél hard dank u tegen hen roepen want ons vrouwtje kon er zelf niet bij zijn omdat ze nog steeds ziek is :-(  Maar hmmm wij hebben jullie hulp nodig.  Onze grootste droom is dat al onze nichtjes, neefjes, onze soortgenootjes en alle andere honden een hondwaardig bestaan krijgen.  Dat broodfok in het niets verdwijnt en iedereen gewoon weet hoe belangrijk het is om een hond bij een goede fokker te krijgen.  Om die dingen te verwezelijken is ABA in het leven geroepen http://www.broodfok.be.  Natuurlijk kost het héél veel centjes om dingen te doen dus hopen wij dat jullie onze droom willen waarmaken door een lidkaart te kopen, voor 5 of 15 € help je hen al een flink stuk verder.  Natuurlijk kan je volgens ons vrouwtje op nog héél veel andere manieren mee helpen, dus zeker eens gaan lezen hé.  En het grootste plezier zouden jullie ons natuurlijk doen door nooit meer iets te kopen in een winkel waar ze hondjes verkopen, zelfs geen poepzakjes.  Elke cent die ze verdienen gebruiken ze misschien wel om een vriendje van ons op een onwaardige manier te laten bevallen :-(
Dit gedichtje kon even goed van onze mama of papa zijn :-(
It's lonely here in prison,
I dream of sun, of fields,
I saw them from a window once,
but I don't know how they feel.

I've never known a caress,
a friend, a bone, a toy,
I'd happily companion,
a human girl or boy.

But some men have decided,
with selfishness and greed,
that my fate shall be a cage,
and for my keep, I'll breed.

What should fuel this folly?
My kind may bark in vain.
We care not for your commerce,
and few know of our pain.

We're hidden well from justice,
for our freedom same may cry.
God grant me, please, just one request -
Let me play once before I die.

Jim Willis

19:45 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (4) | Tags: broodfok, honden |  Facebook |

Commentaren

Een hond in solden? Als particulier mag je zonder erkenningsnummer geen hond adverteren. Je mag hem wel afleveren aan een handelaar met een vergunning. Er zijn ook kennels die hun werk naar behoren doen, maar ik zou het zeker op prijs stellen dat de te grote puppyfabrieken 'met een slechte reputatie' voortaan gesloten worden. Een kleine en goede fokker moet dan weer een hoge prijs aanrekenen voor een gezonde pup om uit de kosten te komen, wat voor veel gezinnen te veel is voor hun budget.
http://donnatella.skynetblogs.be/post/3536518/hond-in-solden
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 17-03-08

hoi ik hoop ook echt dat er iets verandert en ook aan de mensen die de broodfok aanmoedigen door zo honden te kopen zonder zich af te vragen waar ze vandaan komen, als iedereen bewust de juiste aankoop doet valt die broodfok vanzelf stil
groetjes Vicky

Gepost door: Vicky | 17-03-08

zo lang de mensen dààr honden blijven kopen kunnen zij blijven bestaan! Mss moeten WIJ ook ons hand boven ons hoofd houden want WIJ ondersteunen die fokkerijen. Voor ons was het heel belangrijk dat we wél goede mensen hadden en ik durf gerust stellen dat ze wel wat eisen hadden van de toekomstige eigenaars! En best ook maar, want een dier opvoeden vraagt ook wel energie en tijd.
Die brooddfokkers zouden ze direct moeten sluiten! Het kan ook niet goed zijn om 20 rassen te kweken, en elke dag een nieuw nest te moeten 'verwelkomen'. Die dieren zijn aan hun lot overgelaten en mankeren heel vaak. Het zijn producten voor hen, geen levende wezens, heel triest!
Maar het probleem van die fokkerijen is dat ze goedkoper zijn dan de raskwekers (en dus altijd mensen omwille van budgettaire redenen zullen blijven aantrekken) + je kan daar vandaag binnengaan en direct met een hond naar huis gaan, met gevold dat van deze dieren vaak dieren in het asiel terecht komen omwille van de impulsieve aankoop.
Wij moesten ook wel wat geduld hebben vooraleer we Milo in ons armen konden sluiten, maar het was het wachten waard!

Gepost door: Patsy | 17-03-08

Chris Laika en Chesco Dat is waar die broodfok zou moeten stoppen,maar wij hebben onze Charly aan de andere kant van Belgiê gaan halen 275km heen en terug bij een particulier die aleen Cavalier King Charles kweken.Maar toch twijfelenwe aan de zuiverheid van het ras, want hij heeft geen lang haar en geen lange oren wel een mooi beestje en het bijzonderste een heel gezond.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 17-03-08

De commentaren zijn gesloten.