20-04-08

De ontsnapkoninging

Kijk is hoe een grote tuin wij hebben ?  Alhoewel zo is die niet zo groot hé want ons vrouwtje moet héél dringend een ander fototoestel kopen want ze krijgt onze tuin er niet helemaal op.

TUINGROOT

Bijna twee jaar geleden kwam hiernaast een grote winkel bouwen.  Doordat zij veel hoger bouwden krijgen onze struikjes veel te veel water en zijn ze verdronken.  Alles verdrinkt elke keer weer dus onze baasjes zeggen foert en laten struikjes nu maar zo staan tot er een betere oplossing is voor 't water.   Dat had ik natuurlijk al héél snel in de gaten, tussen die struiken kon ik héél makkelijk weg. Een hond moet z'n levenservaring toch wat kunnen veruimen en af en toe eens gaan zien of het gras aan de overkant  echt groener is dan bij ons zeker.  En jullie geloven het nooit maar ik had geluk !  Aan die winkel is een vleesjeswinkel en die meneer kende wij al want die komen altijd aan onze tuin een sigaretje roken.  Dus kreeg ik een lekker vleesje en brachten ze mij terug naar huis.  Hmmm wel handig hé ik kreeg een taxi én een lekker stukje vlees als beloning.  Ik maakte er dus een sport van en ging elke dag een stukje vlees en een taxiritje halen.  In 't begin was ons vrouwtje super blij dat ik terug was maar toch kreeg ik ook wel serieus naar mijn pootjes hoor.  Volgens ons vrouwtje zijn de vierwielenmonsters op de parking niet altijd even lief voor kleine hondjes als wij.   Ons baasje bedacht een plannetje, wij zouden een kleine tuin krijgen waar we alleen in konden  spelen als zij binnen waren.

KLEINETUINCHESLAI

Nu denken jullie misschien dat dat een superidee was van 't baasje en ik niet meer weg kon hé ?  Laika heeft wel een klein koppeke maar 't zit wél vol slim verstand hoor.  Dus begon ik mij heel hard tussen groene draad en grond te wringen en yesss elke keer lukte het weer.  't Was alleen héél jammer dat ons vrouwtje er niets van begreep dat ik mijn dagelijks stukje vlees en mijn taxiritje zo hard miste. Ik bleef gewoon héél hard oefenen en werd er zelfs superhandig in, ik werd dus dé ontsnapkoningin.  Jullie geloven mij zeker weer niet ?  Vrouwtje maakte onlangs een ontsnapbetrapfoto, als jullie heel goed kijken zien jullie achter de struiken "moi" staan.  Aan die stenen muur moet je gewoon een klein beetje rechtdoor gaan en dan naar rechts et voila de vleesjes komen je zo tegemoet. 

ONTSNAPT

Nu was 't vrouwtje 't wel kotsbeu aan het worden, pfff snap ik niet hoor dat ze zo weinig begrip voor ons heeft maar enfin sinds vandaag steken er dus héél vervelende rare pinnen door die draad en de grond.  Ik kan mij dus nergens meer tussen foeffelen hé !   Een pure schande is het, mijn dagelijks avontuur zo afpakken, ze moesten zich schamen. 

 

15:48 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (10) | Tags: shih tzu, hond, ontsnappen, tuin |  Facebook |

Commentaren

Chris Laika &Chesko Wel Laika ik vindt dat ookspijtig dat ge nu niet meer om uw gratis brokje vlees kunt gaan,en uw gratis taxiritje, ge vondtdat nu zo leuk he sloeberke. bedenkt maar een ander plan uit.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 20-04-08

ja maar zoetekes
das gevaarlijk hoor zo altijd weglopen
en jullie maken het vrouwtje droevig
dus niet meer doen!
ps
papy heeft een steentje in de nier dus niet zo erg maar was wel effe schrikken gisterenavond
bedankt voor je bezordheid
liefs

Gepost door: callemie | 20-04-08

Hey Laik & Ches,

Wat een knappe blog hebben jullie! Ik zie dat jullie baasje het ook niet heeft voor ontsnappingspogingen! Jammer van die lekkere vleesjes dat jullie nu moeten missen. Die spelbrekende 2-voeters hebben ook niet veel gevoel voor humor hé.

In ieder geval, als jullie wat tips nodig hebben ivm de nieuwste graaftechnieken, laat het ons dan maar weten, wij zijn daar héél sterk in!!!

Dikke lebbers,
Tarkan , Storm & Zaru
The Malabrothers in crime

Gepost door: brothers in crime | 20-04-08

Braaf bij vrouwje blijven. Veel te gevaarlijk, hé.
Fijne avond voor jullie.
Dikke knuf en lieve groetjes :-)

Gepost door: Lady Rosita | 20-04-08

Hallo Laika & Chesko, Mijn vrouwtje heeft me voorgelezen van je ontsnappingsavontuur. Spannend is dat zeg ! Ik tracht ook altijd te ontsnappen maar daar is mijn vrouwtje niet mee gediend en nu mag ik niet meer zonder leiband mee in het bos, flauw hè!
Een pootje van Kyra den Beagle.

Gepost door: anita | 20-04-08

Chris, Tegen ontsnappen bestaat er een zeer eenvoudige oplossing. Span een een dun schriklint voor de tuindraad op de hoogte van de hond en vijs de ringisolaoren in de houten palen. Maak een cirquit en gebruik een Gallaghertoestelletje (HobbyMaster M20) (+/-115 EURO)en klaar is Kees. Later zullen de honden nooit meer in de buurt komen van een wit lint, zelfs als er geen stroom meer op staat. Hier is een wit lint zonder stroom al voldoende voor de honden omdat ze ooit een kleine schok kregen op de plaats waar er wel op staat. Eén lint rond de tuin is voor een kleine hond voldoende.
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 20-04-08

bedankt Bedankt voor uw reactie doch speelt lief maar kan soms aggresief uit de hoek komen onze vogel Perrino!!

Gepost door: Perrino | 20-04-08

Chris, Laika en Cheko amaai...dat is een zee van speelruimte en aan uw lijn...wacht maar tot de kabouters beginnen aan lekkere wafels met room en aardbeien...nog een vrolijke avond....fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 20-04-08

Wij doen ook verwoede pogingen, maar zijn spijtig genoeg tot op vandaag er nog niet in gelukt !! Vrouwtje vind dat fantastisch, wij iets minder ...

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 21-04-08

ach hier kunnen ze dat ook met mommenten, ben ik lekker buiten aan het spelen en plotsing word ik opgepakt. Waarom ????? En naar binnen pffff
Begrijp jullie goed

knuffel Chaplin

Gepost door: viv | 21-04-08

De commentaren zijn gesloten.