10-11-09

Onze verzorging

Ons vrouwtje vind een verzorgde hond héél belangrijk en omdat er elke dag toch heel wat tijd inkruipt willen wij jullie er toch graag eens over vertellen.

Onze dagelijkse verzorging

sized_borstels

Twee keer per dag kamt ons vrouwtje ons, dit doet ze met de ovale borstel.  Heel veel mensen kammen met een slicker maar ze vergeten dat dit de huid kan beschadigen.  Na het borstelen gaat ze er door met een antistatische kam om te zien of we geen klitjes hebben.  Als we die toch hebben gebruikt ze het rode borsteltje, de matt zapper van Les Poochs en yesss alle knoopjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.  Onze staartjes maakt ze dan met de metalen kam.  Het kleine kammetje haten we want we vinden het echt niet tof om onze snor te laten kammen.  Met het kleine schaartje knipt ze de elastiekjes uit onze haartjes zo kan ze onze haartjes niet beschadigen.  En nee nee die tang is niet om onze tandjes te trekken maar daar knipt ze onze nageltjes mee.

sized_oogverzorging

Het is heel belangrijk om onze oogjes elke dag uit te wassen en dat doet ons vrouwtje met de No more tears van Show Tech.  Het kleine flesje  is de kristalolie van Jean Peau en dat mengt ze met een beetje oogwater van no more tears en daar kuist ze de plaats net onder onze oogjes mee af.  Omdat ik jullie al tot hier hoor vragen wat die ordinaire pot valesline erbij staat te doen zal ik jullie dat ook maar uitleggen.  Wij hebben ook traantjes en heel veel witte hondjes hebben last van traanstreppen (bruine of rosse plekken) daarom smeert ons vrouwtje een héél klein beetje vaseline onder onze oogjes en zo kunnen de tranen lekker niet aan ons plakken en kunnen ze geen plekken maken.

sized_verzorgingineten

We vertelden jullie al dat wij weer mooi wit werden door de Angels Glow dus dat krijgen we nog altijd elke avond in een sneetje kippfillet.  Elke keer weer denkt onze dierenarts dat hij onze tandjes onder narcose zal moeten kuisen.  Hahahah niks ervan volgens hem zijn onze tandjes nog spierwit en dat komt door de Vetaquadent die ons vrouwtje in ons water doet.  De Yumega kapt ze dan elke avond in ons eten.  Het zijn 6 oliën en omega 3 die ervoor zorgt dat wij zo'n mooie vacht hebben.

Regelmatig

sized_verzorging

Voila en dit zijn de dingen die ons vrouwtje regelmatig gebruikt.  De paw wax is eigenlijk voor in de winter.  Mensen strooien zout maar vergeten wel dat wij geen schoenen aanhebben en dat zout slecht is voor onze pootjes.  Door de paw wax kan dat geen kwaad.  Dat smalle blauwe flesje is om het haar te rechten en gebruikt ons vrouwtje regelmatig voor Chesko omdat zijn haartjes vrij vlug durven golven.  De sit 'n stay zorgt er dan weer voor dat onze strikjes niet om de 5 voeten uit vallen, het is een soort gel maar dan speciaal voor viervoetertjes.  De shine and comb is een heel milde olie die niet vettig is, onze vacht voed en ook nog is als ontwarrer werkt, het zorgt er ook voor dat de kleuren mooier uitkomen. 

sized_shampoo

Voila en dit zijn dan de rampenflessen !  Jaja jullie zien het goed dit zijn flessen shampoo van Jean Peau en van Artero.  De doorzichtige fles is een mengfles, het is altijd veel beter om shampoo te mengen met water voor onze huid.  Die pomppot is conditioner, die beschermt onze vacht en zorgt ervoor dat het niet zo vlug klit.  Deze moet er gelukkig niet uitgespoeld worden maar mag lekker in ons blijven zitten.  Vrouwtje leerde dat je er echt zuinig mee moet zijn, je mag alleen de puntjes ermee inwrijven en een héél klein beetje (ze mag maar 2 keer pompen voor mij) op de rest van mij doen omdat de vacht anders te zwaar door hangt.  Gelukkig had ze dat kleine potje nog nooit nodig want dat is een product dat het bloeden doet stoppen als ze te ver in onze nageltjes zou knippen en zo in 't leven zou zitten.

sized_parfum

Voila en dit steekt altijd in vrouwtjes handtas, de odour muncher van Plush Puppy, het is een deoderant die alle geurtjes weg neemt.  Wij vinden het overbodig maar vrouwtje noemt het haar redding als wij weer eens in een koeievla of voor de elvendertigste keer in een dode vis rolden en ze erna nog met ons in dezelfde auto moet zitten.  Wij beletten haar niet om in een andere auto te zitten maar tja dat wil ze niet.  Zo we hopen dat we jullie vandaag niet verveelde.

 

Commentaren

Oef oef! Een hoop werk inderdaad hè...Axel hoef ik alleen maar elke dag te kammen...en gelukkig maar, want hij vindt al dat gefrut aan zijn lijf helemaal niks! Zijn nagels slijten vanzelf op de stoeptegels tijdes zijn wandelingen, alleen zijn duimnageltjes moeten af en toe gekortwiekt en daar hebben we ook zo'n tangetje voor. Voor de roze plooien naast zijn bek heb ik een soort schoonmaakmiddeltje tegen gisten..omdat het daar vaak nat is kunnen die gisten ( soort schimmels) toeslaan en dat moeten we niet hebben natuurlijk want dat jeukt verschrikkelijk. En verder eigenlijk alleen zo héél af en toe douchen met een milde hondenshampoo...that's it! Ik heb het wat dat betreft een stuk rustiger dan jullie vrouwtje. Plús het voordeel van een slechte reukzin...ik ruik dus niet zo goed...Axel dook in de Ardennen eens in zo'n mestvaalt en ik was de enige die niks rook hahahahahahahaa!
Groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 10-11-09

Oei, dit is wel aardig wat verzorging...
Vaseline moesten wij nu ook smeren van de Dierenarts, alleen onze kat die wordt er alleen maar viezer op, hehe.

Gepost door: Annemarie | 10-11-09

alleme samson zeg wat een klus..bedankt ..liefs van bo

Gepost door: boomer | 10-11-09

:-) jullie zullen dus aan verzorging niks tekort komen!
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 10-11-09

hey lieve vriendjes dat is een hele garderobe voor jullie verzorging,maar vrouwtje doet dat allemaal met veel liefde en dat mogen jullie weten.Chrisje,hoe is het met je rug gesteld,hopelijk heb je niet te veel last meer.slaap lekker en morgen een fijne woensdag
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 10-11-09

Ons hondje is kortharig dat scheelt al wat!
Je maakt er je werk van!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 10-11-09

jullie vrouwtje wordt nog een echte professionel zenne!

wij beetje stillekes want prinsje heeft weer last van zijn oogje:(

maar dat komt weer goed!

fijne feestdag morgen vriendjes;-)

Gepost door: Chantal & Prins en Gizmo | 10-11-09

OMG Jullie hondjes hebben tonnen meer cosmetica dan ik als ordinaire manmens.

Gepost door: pieterbie | 10-11-09

Amai, gulle hebt een slim vrouwke zunne! Hier durft ze de nagelkes niet te knippen. Pfff, ze is bang voor een bikke bloed zekers?!?

Gepost door: Fredje en Dolfke | 11-11-09

ik heb zo juist mijn vrouwtje formeel verboden op dit blogje te komen lezen ! Ik vind dat allemaal een beeteke te veel, kammen ja, nageltjes ja, oogjes ja, maar wassen ... néé zenne, dat moet Lieve ons kapstertje maar doen ! Die is gelukkig niet zo onhandig als mijn vrouwtje !

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 11-11-09

Jullie vrouwtje maakt er wel haar werk van he

Gepost door: Etje | 11-11-09

Goedemorgen, Wat een werk allemaal; ze moet jullie nogal graag zien!

Gepost door: Zon-nebloem | 11-11-09

En dan beweerden ze laatst nog dat jullie verwaarloosd zouden zijn! Wat worden jullie piekfijn verzorgd, dit is de hondjeshemel!
*wink, big smile*
Ten andere, is de zaak nu al opgelost?
En is vrouwke al wat beter?

Gepost door: gerdaYD | 11-11-09

dag matekes er komt inderdaad heel wat bij de verzorging van een hondje kijken, maar jullie mogen dan ook gezien worden hé.
Dikke knuffels,
Patty

Gepost door: patty en freddy | 11-11-09

jullie zijn zeker in orde zo de lezen dikke knuffel aan vrouwke dat ze rap weer beter is

Gepost door: daemske | 11-11-09

CHRIS, LAIKA EN CHESCO GOEDE MORGEN
AL GOED DAT
JULLIE VROUWKE
ZOVEEL GEDULD
HEEFT WANT
MET ZULKE
BAVIANEN !!
GROETJES
MICKEY

Gepost door: mickey | 11-11-09

chris, laika en chesco....goede morgen iedere dag een goede verzorging is noodzakelijk, want zo vermijdt het vrouwke dat er rare bezoekers op jullie springen ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 11-11-09

ja, al die potjes dat is hier ook zo , maar gelukkig hebben wij er niet zoveel .
waar haal je die Vetaquadent ????
dikke knuffel van ons !!!!

Gepost door: Roef en Oika | 11-11-09

euhm ik denk dat dit geen goed idee is dat ik met vadrouille ooit bij jullie kom
merciekes voor je medeleven

Gepost door: callemie | 11-11-09

hallo Chris, Laika en Chesko vervelen? nee hoor
is een keer iets anders dan altijd jullie avonturen hé :-)
jullie worden daar heel prima verzorgd !!

fijne woensdag nog verder Chris
groetjes

Gepost door: Borriquito | 11-11-09

ola wa een werk
ik doe ons jenna alle 8 weken naar het hondenkapsalon
zij is wel kort geschoren
moet ik ze niet vaak kammen dus

Gepost door: ingrid | 11-11-09

jullie worden prima verzorgd,

een leerzaam logje

Gepost door: willy | 11-11-09

Er zijn mensen die minder verzorging krijgen dan jullie. Wat een hondenleven hebben jullie toch!
Lara komt er ook veel aan tekort.....

Gepost door: saartje | 11-11-09

Dat was een zeer leerrijk blogje!

Gepost door: Eline en Tibo | 11-11-09

OH! Dat spijt me wel hoor...dat jullie boos op mij zijn! Maar ik schreef juist dat je er nú nog niét naar toe moet gaan hè...dat jullie vrouwtje nou zo eigenwijs is om dat dan tóch te doen...!!! :-)))

Gepost door: mizzD | 11-11-09

de woeferkes oeps en wow wat een verzorging krijgen jullie seg.
Vrouwtje heeft veel voor jullie over.
Als ik zo tel zit er in mijnen beautycase ietske minder, en ik die dacht dat ik alleen smeerde en spoot.
Enne als ik met de auto passeer laat vrouw dan eens wachten en rijdt een eindje met de beerkes mee.
Dat zal haar leren he ;-)
Lieve groet

Gepost door: Kay & Joris | 11-11-09

Ik zou daar eens bij willen zijn hoe dat in zijn werk ga, ja dat zou ik eens willen mee maken.
Groetjes

Gepost door: Jean | 11-11-09

Jean Peau hey chesko,laika en Chris,

wij gebruiken voor de oogjes van onze dogs de oogreiniger van jean peau ! ook goed stuff zenne !
die vaseline is een goeie tip merci he ;-)
wij wensen jullie nog een fijne avond
Liefs An en Co

Gepost door: An | 11-11-09

een voorbeeld voor de hondentoilettages zijn jullie
k heb ik niet eens zoveel pottekes :-))

Gepost door: fotorantje | 11-11-09

heb van je leuke blog genoten....mooi!

grtjs

Gepost door: jan | 12-11-09

De commentaren zijn gesloten.