21-12-09

Heel verdrietig

                        sized_sized_1

Doen jullie Suki nog kennen ?  Chesko doet nog maar vanne vrijdag nieuwe vriendinneke hebben enne ikke isse vriendinneke al kwijt.  Chesko isse echt hele vele drietig.  Pfff ik zal 't hier maar weer uitleggen want onze kleine zit hier te snotteren omdat hij zijn madammeke niet meer gaat zien.  Vrijdag is Ragske Suki gaan kopen, na 'n zoektocht op internet kwam ze via Kapaza bij iemand terecht die franse bulldogskes had zitten.  Vandaag hoorde ze van haar eigen dierenarts en van de dierenkliniek dat Suki ernstig ziek is, ze heeft een aangeboren hartafwijking en kan elk moment dood vallen.   Alle onderzoeken hebben Ragske nog héél veel geld gekost en de verkoper wilde haar eerst gewoon een andere pup geven, toen ze dit niet wou kreeg ze haar geld terug en hield de verkoper Suki. Waarschijnlijk verkopen ze haar gewoon opnieuw.  Vriendjes Ragske heeft nog héél veel geluk gehad dat ze haar geld terug kreeg en enkel de dierenarts kosten kwijt is want in héél veel gevallen reageert de verkoper zelfs niet meer.  Dat soort dingen gebeurd nu eenmaal véél vaker dan mensen vermoeden met fokkers die via Kapaza, tweedehands en allerlei andere sites pups te koop aanbieden.  Mensen zouden beter op zoek gaan naar een goede erkende fokker die de ouders laat onderzoeken voor het fokken zodat er amper kans is op erfelijke afwijkingen.  We vertelde jullie al regelmatig over broodfok maar broodfokkers zitten niet alleen in winkels, er zijn mensen met hopen die thuis ook een handeltje in 't klein opzetten met alle gevolgen vandien.  Ik heb zelfs gehoord hoe verdrietig Ragske en gans haar familie is, om nog maar te zwijgen over Suki's grote broer Davidson, dus 't is écht wel superbelangrijk om een pup bij een goede, betrouwbare fokker te kopen.  Door een reeks vragen krijg je er zelf alvast een beeld van en weet je of je wel of niet goed zit.  Puhhh Laika isse Chesko nietes mee zene, ikke doe mijne vriendinneke kwijt zijn voor altijd hé enne Chesko doet datte nietes leuk vinden zene.

19:30 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (20) | Tags: shih tzu, hond, aanschaf pup, franse bulldog, pup met hartproblemen |  Facebook |

Commentaren

hey lieve vriendjes Dank je wel Chris voor deze nuttige informatie,wat ben je toch een lieve meid
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 21-12-09

dat is heel triestig hé !!!!
een dikke knuffel om jullie een beetje te troosten .
doeiiiiiiiiiiii

Gepost door: Roef en Oika | 21-12-09

Goedemorgen dit is niet zo leuk om 's morgens te lezen.....
Toch nog een leuke dag gewenst....

Gepost door: Zon-nebloem | 22-12-09

dag matekes dit is echt intriest en komt vaker voor dan we denken. Wij hopen dat die mensen snel een gezond hondje vinden dat van bij eerlijke mensen komt.
Dikke knuffel,
Patty

Gepost door: patty en freddy | 22-12-09

smerig Dat broodfokken lijkt mij inderdaad een heel smerige praktijk. Maar goed er bestaat ook mensen- en organenhandel.
Je mag van niets meer verschieten.
Ik hoop dat Chesko troost kan vinden.

Gepost door: pieterbie | 22-12-09

Dat vinden wij nu echt heel erg voor je, Chesko, zo snel je nieuwe vriendinnetje kwijt zijn !! En natuurlijk ook voor de baasjes van Suki zullen het trieste dagen worden. Vrouwtje zegt nog wel dat zelfs met een erkende ras-fokker je nog geen garanties hebt dat zij een eerlijk spel spelen, en dat heeft zij spijtig genoeg vroeger zelf moeten ondervinden ...

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 22-12-09

hallo Chris, Laika en Chesko helaas is dat werkelijk voor het grote geldgewin doen ze alles die fokkers
zouden ze veel strenger moeten tegen optreden !!

fijne dinsdag Chris
groetjes

Gepost door: Borriquito | 22-12-09

dat is echt niet fijn dit mee de maken niet voor baasje en zeker niet voor het hondje .maar heb ook al gehoord mensen die hondje bij echt een goede fokker die ook problemen hebben ik heb geluk gehad heb max gekocht op internet maar de verkoper stuurt me elke nog een mail voor de vragen dat alles in orde is met max denk dat je gewoon de juiste persoon moet tegen komen met liefde voor het beestje .hopelijk heeft het hondje niet de veel pijn max is wel droevig met dit berichtje de lezen

Gepost door: daemske | 22-12-09

Een intriest verhaal, gelukkig toch met enkele lichtpuntjes... Maar ik hoop dat de puppy het overleeft. Hoewel... als ie zo ernstig ziek is, zouden ze 'm niet beter laten inslapen?
Maak er ondanks het treurige nieuws, toch nog een fijne dag van...

Gepost door: gerdaYD | 22-12-09

Goedemorgen, Dat is inderdaad wel heel triest!
Ik wens je alvast prettige kerstdagen en een super 2010.

Gepost door: Zonnebloempje | 22-12-09

Zal het dan nooit stoppen ... Er is dringend nog meer en veel strengere kontrole nodig op dit soort zaken.
Ocharme, hoe triestig, ik vind dit zo erg.
Dikke knuffel van ons allemaal. Likje van Kelly

Gepost door: Chris en Kelly de Kooiker | 22-12-09

Dat is triestig maar ook voor dat beestje hè. Wat moet er nu van hem worden ? Ik zou hem denk ik verzorgd hebben ondanks dat het me veel geld heeft gekost. Want nu mist hij opnieuw een thuis.
Ik loop daar de muren vanop hè als ik van zulke praktijken hoor.
Groetjes,
Leen en een dikke poot van Sloeberken

Gepost door: Leen | 22-12-09

dit is toch wel een heel triest verhaal...

troost Chesko toch wat...

Gepost door: willy | 22-12-09

hallo vriendjes, dit is hartverscheurend en ongelooflijk, geldgewin bah. Maar ik had hem toch bij mij gehouden hoe pijnlijk ook. grtjs en tot ziens he.

Gepost door: Kay | 22-12-09

gelukkig kocht ik ons jenna bij een mevrouw die het heel goed meende
ze liet haar hondjes ook maar twee nestjes krijgen en dan kweekte ze er niet meer mee
jammer van dat kleine pubje

Gepost door: ingrid | 22-12-09

wat erg is dit
troostknuff

Gepost door: fotorantje | 22-12-09

Hallo iedereen, ik lees hier soms dat we de pup moesten gehouden hebben, dat wou ik ook wel aan de ene kant, maar Suki kon ieder moment sterven. Je moet weten eens ze overleden zou zijn , zou ik mijn lief hondje verloren zijn maar ook mijn geld. Het gaat me niet om het geld, zeker niet, maar ik kon het niet aan om haar zo plots te verliezen. Ik heb meer dan 100 foto's van haar en iedere keer breekt mijn hart als ik ze zie. Niemand kan haar vervangen, ook de nieuwe pup niet die mijn man al gekocht heeft. INDERDAAD MENSEN? ER IS BROODFOK EN INDIEN JE DE NAAM WIL WETEN MIJN EMAIL IS BEKEND HIER. Ik ga dit ook alles vertellen op het Franse Bulldog forum. Hopelijk kan ze er nooit geen meer verkopen. Suki staat nu geregistreerd op haar chip als niet verkoopbaar en dodelijk ziek. Hopelijk word ze niet verkocht en sterft ze op een mooie manier...... in haar slaap. Ik zal ze eeuwig missen mijn kleine meid.

Gepost door: Ragske | 23-12-09

Dit is vooral heel triest voor het pupje. Het zal binnenkort sterven omdat er 2 randdebielen klakkeloos gaan kweken voor het geld. En dit na een ziekte, weer uit de vertrouwde omgeving te zijn gerukt en geen thuis gekent te hebben. Hier heb ik geen woorden voor.

En het ergste van al is dat er mensen zijn die op de hoogte zijn van broodfok en hier met hun 2 voeten intrappen.

Ik snap dit echt niet....


Gepost door: Rachel | 24-12-09

" En het ergste is dat er mensen zijn die op de hoogte zijn van broodfok en hier met hun twee voeten intrappen."
Rachel als je dat op mij hebt dan vind ik dat meer dan vervelend. Ik heb de pup gekocht in goede vertrouwen bij een particuliere. Ik denk dat ik niet de enige ben die met zieke honden in huis zit door broodfok. Er zijn bepaalde mensen die zieke honden in huis nemen en het dan moeilijk hebben. Nietwaar Rachel ?????? Ik had geen keus, het was inslapen of levend terug naar kweker doen. Wat zou jij doen dan ??? Ze heeft hier een paar goede dagen gehad en daar ben ik verdorie blij om. Ik heb met hulp van een vriendin uitgezocht wat er verder met de pup gebeurt en ik weet alles al. Ik denk niet dat er iemand iets kan aan doen dat het broodfok is als je van niet beter wist dat het een particulier was met een nestje.

Ragnhild

Gepost door: Ragske | 24-12-09

Je voelt je precies aangesproken, nochthans staat jouw naam niet in mijn bericht.

En als je het over Gizmo hebt, haar heb ik als pup gekocht hoor en toen was ze nog niet ziek dus als je iets persoonlijks komt vertellen moet je maken dat het juist is wat je zegt.
Erg laag van je.
Gepost door: Rachel | 24-12-09

De commentaren zijn gesloten.