26-04-10

Back to the fifties

Hmm als jullie denken dat onze vakantie alleen maar pure fun was hebben jullie 't ferm verkeerd want elke morgen begon het al met ferme miserie.  Een meneerke bracht dan een karretje dat héél lekker ruikt op onze kamer.  Vrouwtje héél blij want gedaan met de miserie van er mogen geen hondjes in het restaurant en zo konden ze toch lekker samen ontbijten.  Maar wat zijn die 2 ondankaar seg !  Telkens ik ging controleren of dat meneerke niets vergeten was kreeg ik onder mijn pootjes.

sized_ontbijtkar

Pff Laika enne wat moet Chesko dan doen zeggen ?  Ikke doe willen voorproeven enne pfff Chesko doet ook hele tijd onder pootekes krijgen, zij doen mij zelfs vanne zetelke jagen.

 sized_hansontbijtcadzand

Ja seg kleine maar bij jou is dat normaal of ze hadden zelf niets meer gehad maar dat ze mij zo maar weg joegen hmmm dat vergeet ik van zeleve niet.  Ineens had vrouwtje weeral eens 't warm water uitgevonden ze wilde eens wat anders zien dan zee, strand en duinen.  Heuhhh waarom gaat ze dan naar 't zeetje hé ?  Omdat wij toch niets te zeggen hebben nam ze ons hier mee naartoe omdat we daar nog wat van konden leren zei ze ons.

sized_hetvlaemscheerfgoed

Een mevrouw vertelde ons dat hier allemaal dingen stonden uit de jaren 1950 en tja zoiets moet je nooit tegen ons vrouwtje vertellen want dan is ze zeker en vast weg hé.  We begonnen in de brouwerij, raar dat ze toen nog geen machines hadden hé.  Het winkeltje er naast zag er leuk uit en wij zagen vrouwtjes oogjes blinken toen ze die kassa zag want die vond zij natuurlijk superknap.  Ik kreeg haast medelijden met de bakker want hij moest ook nog alles met zijn handjes doen en zo gemakkelijk zag dat er echt niet uit.

BROUWER BAKKER WINKEL

Naast de winkel woonde een meneerke die ijzer in vuur kon steken en zelf zijn schroevendraaiers maakt.  En dan te weten dat baasje altijd naar de winkel rijd als hij die spullen nodig heeft hé.

SMIT

Ik dacht joepieee we zijn er vanaf want vrouwtje deed natuurlijk weer 'n véél te lang babbelke naar onze goesting met die klopmeneer hé maar vergeet het al maar want ze wilde de timmerman en het café nog bezoeken. Wij dachten joepieee een café 't is rusttijd maar pfff ook daar wilde ze natuurlijk weer alles goed bekijken.  Ze vond zelfs de voorloper van de computer leuk om te zien.

TIMMERMANCAFE

De mevrouw vertelde daar dat elke vrouw vroeger een linnekast had en daar best héél trots op was.  Had ze het maar verzwegen want voor we 't goed en wel door hadden was vrouwtje weer de pist in.  Ze vond de uniformen zelfs superknap hmm 'k zou haar zo wel eens willen zien rond lopen hahahah dan zal ze 't wat minder knap vinden.

LINNEKAST

En jaja ook 't naaiwinkeltje moest er aan geloven en vrouwtje zei wèèr maar is "ooohhh mooi hé" en oh mooi wil zeggen in vrouwtjestaal "ik blijf hier veel te lang plakken om alles heel goed te zien".

NAAIWINKEL

Ik was het daar zo beu als koude pap en snap langs geen kanten waarom ons vrouwtje al die oude rommel zo mooi vind.  Sssstt Laika nietes hard zeggen strakskes doet zij jou voor dikke straf naar coiffeureke vanne daar sturen enne zag er nietes leuk uit zene.

KAPPER

Sorry heel veel fotookes zijn niet wat ze moeten zijn maar dat komt omdat alles behalve 't klopmeneerke en 't café achter glas was en dan lukt het volgens vrouwtje niet altijd goed om foto's te nemen.  En toen was 't spel helegans om zeep hé want zoiets tegenkomen wil niet veel goeds zeggen.

sized_kat

 En jaja vrouwtje begon te kijken en te lezen en dan weet ik al oeiiii we staan weer iets te verwachten.

zwerfkat

Zonder boeh of bah liet ze ons in de steek om naar de stichting zwerfkat in nood te gaan kijken.  Kan je je 't voorstellen dat ze ons zo maar alleen laar om bij 57 katten een bezoekje te brengen ?  Puur schande is het.  Toen ze buiten kwam was ze héél stilletjes maar ja ze had er ajuintjes moeten pellen denk ik want haar ogen waren nat.  Toch kon ze het niet laten om te zeggen dat 't erg was dat wij kattenhaters zijn.  Alle sjans want anders had er hier zeker zo'n hondlands katje rond gelopen brrrr we moeten er niet aan denken.  Ondertussen waren we al een paar uur later en gingen we eindelijk terug naar 't zeetje.  Ik dacht nog joepieeee weer gaan spelen maar tararaaaa er kwam een héél rare auto aangereden.  Toen die meneer zag dat vrouwtje er foto's van wilde nemen stopte hij en jaja ook daar begonnen ze weer te tetteren hé.  Die auto was nog maar 61 jaar oud en ik snap langs geen kanten wat vrouwtje er zo sjiek aan vond.

oldtimer

Zo stond er elke dag een ander uitstapje op het programma maar dat vertellen wij jullie morgen wel.

19:30 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (20) | Tags: shih tzu, hond, groede, nederland, het vlaemsch erfgoed, back to the fifties |  Facebook |

Commentaren

Tjonge dat is me wat. Hopelijk heeft het baasje goed opgelet en kan hij in de toekomst zelf zijn vijzen en zo in mekaar steken. En dan het vrouwke die thuis brood zal bakken en koeken enz ... Jullie gaan niet meer alleen zijn !
Doei !
Dikke poot van Sloeberken

Gepost door: Leen | 26-04-10

hallo wij waren bij de noordzee in een huisje waar ook hondjes mogen hé. daar kun je een fiets huren mat een karretje waar onze twee hondjes boomer en dusty in konden zitten zo gingen we de omgeving bekijken en naar zee.. in port zélande is een heel mooi park waar je toch voornamelijk belgen en fransen vind , ik dacht nog misschien zitten jullie daar ,maar nee hé,,,,,, groetjes van bo

Gepost door: boomer | 26-04-10

Hehe.. ja ja...als die vropuwtjes het op hun heupen krijgen hè! En nog een gelukje dan dat jullie er ook binnen mochten hè! Anders had je de héle tijd buiten moeten wachten, net als bij die Zwerfkattenstichting! (en geloof me...daar had je als hond écht niet binnen gewild...niet te vertrouwen hoor, die beesten hahahaaa!)
Het was een goedgevuld weekendje geloof ik...jullie hebben heel wat gezien en de baasjes hebben zéker genoten! :-)))
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 26-04-10

Hoi, daar zou ik ook wel s willen gaan kijken. Lijkt me wel de moeite om eens te zien :-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 26-04-10

CHRIS CHES EN LAIKA... Hey was wel de moeite he jullie w.e. Er zijn daar vele schone dingskes te zien, en oud...Voor die oude tipmachien zou ik nog gaan hoor, maar voor die kleertjes niet....En nie te vergeten het plekske van die zwerfkatjes....ocharme die beestekes ik zou er nie van weg geraken.....Jullie weten nie hoe goed je zijt bij baasje en vrouwtje.....Ik wens jullie een wel te rusten.

lieve grtjs. van anny

Gepost door: anny | 26-04-10

whawww, jullie hebben duidelijk niet stilgezeten!!

ik stap samen met jullie vrolijk doorheen het verleden!!

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 26-04-10

dag vriendjes ik kan me best voorstellen dat jullie dit zo leuk niet vonden als het zeetje zelf, maar het zag er wel de moeite uit hé.
Dikke knuffel,
Patty

Gepost door: patty en freddy | 27-04-10

retro Back to the fifties: schitterend, wat een super stuff allemaal!
Wat dat voorproeven betreft: bezorgdheid wordt niet meer gewaardeerd, 't is een feit.
Erg is dat.

Gepost door: pieterbie | 27-04-10

Onbijt aan bed, jawadde dat moet leuk geweest zijn zeg

Gepost door: Etje | 27-04-10

Als jullie nu nog denken géén echte prinsen te zijn, dan hebben jullie het mis hoor... ontbijt op bed zèg!
*wink, big smile*
Wat een superknappe reportage alweer, ik heb er van genóten! Dankjewel lieve schatten, I LOVE IT!

Gepost door: gerdaYD | 27-04-10

super mooie foto's en dat ontbijt.. ik zou ook in de zetel kortbij al dat lekkers zitten.

Gepost door: Annick en Chris | 27-04-10

Ik zou daar wel eens willen gaan kijken want ik zou mijn hartje kunnen ophalen met die oude spulletjes...fijne dinsdag

Gepost door: Yolanda | 27-04-10

chris, chesko en laika goede morgen... dan mogen jullie nog uw pootjes kussen dat ze nog eten brachten ! Terug naar de jaren 50, maar feitelijk is dat nog zo lang geleden e trouwens nog geen antiek ! Toch altijd plezierig om nog eens terug te zien ! Fijne groetjes :-))pepino
p.s. en ja...er zijn hondjes die kunnen dansen !

Gepost door: pepino | 27-04-10

CHRIS, CHESKO EN LAIKA GOEDE MORGEN
EN TOCH WAS
HET EEN
MOOI VERLOF HE
DAT KUNNEN
NIET ALLE
SOORTGENOOTJES
BLAFFEN...
LEES MORGEN
MAAR EENS !
GROETJES
MICKEY

Gepost door: Mickey | 27-04-10

Oh, jullie zitten te wachten op nieuws van de nieuwe kitten ...
Maar we weten zelf nog nie veel zenne. We weten een nestje met 3 rosse en dan nog eentje met 2 rosse. Het geslacht is nog niet bekend (pas geboren van in het weekend), dus 't is nog altijd afwachten, maar ik heb toch een beetje hoop. Van zodra er zekerheid is zet ik het zeker op de blog. Duimen jullie mee ?

Gepost door: Mamapippa | 27-04-10

weer hele mooie foto's

Gepost door: kelly | 27-04-10

hallo Chris, Laika en Chesko wat een knappe foto's, zo kunnen wij ook even meegenieten van jullie uitstap
we kunnen ons dat maar moeilijk voorstellen dat het vroeger er zo aan toe ging
we zijn al die moderne machines gewoon :-)
fijne dinsdag Chris
groetjes

Gepost door: Borriquito | 27-04-10

mooie foto's, ik zou me daar zeker niet verveeld hebben....

Gepost door: willy | 27-04-10

hey lieve vriendjes dat is wel eens de moeite waard om eens van dichtbij te zien hoe ze die sleutels maken Ches en Laika.hier bij ons is er ook elk jaar met Pinksteren oude ambachten en dat is ook altijd de moeite om te bekijken,zoals pietrieten,kantklossen,glas blazen,zelfs de tekenaar van Urbanus zit er dan,en kan jullie verzekern dat er veel volk op afkomt.misschien als baasje eens graag een trappist drinkt,hier is hij dan van het vat te krijgen
groetjes en slaap wel
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 27-04-10

prachtig zou daar ook eens willen naar toe gaan maar helaas

Gepost door: daemske | 28-04-10

De commentaren zijn gesloten.