31-05-10

Dubbel feest !!!

Joehoeeee dank je voor alle verjaardagswensen maar hmm 'k ga mij hier moeten haasten want het is hier dubbel feest vandaag.  Rarara wie is er terug thuis ?

sized_chesko31mei

Meneer laat zich serieus in de watten leggen en is hier ferm aan 't profiteren maar ik ben toch oooh zo blij dat hij terug thuis is.  Alhoewel 't snappen doe ik niet echt want mister Chesko heeft een rattekop van hier tot in Tokio en vrouwtje is nog zo blij met hem.  Alé ik ook want pfff ze hadden hier amper tijd voor mij.  Over vrouwtje gesproken ze wil jullie ook iets zeggen.  Alé omdat baasje zo dikwijls mocht mag zij 't nu ook eens voor 1 keertje maar wees gerust we houden haar in de gaten dat ze 't hier niet helemaal overneemt !

Hallo lieve bloggers en vrienden,

Héél hard bedankt voor alle lieve berichtjes die jullie hier achter lieten en jullie medeleven.  Telkens Hans 't me vertelde deed het mij écht goed.  Ik probeer morgen bij jullie allemaal langs te komen om jullie persoonlijk te bedanken maar vandaag wil ik 48 u aan een stuk slapen want dat is er in geschoten de laatste dagen.  Héél hard bedankt ik apperecieerde elk woord van jullie enorm alhoewel ik op een moment de moed zelf al serieus verloren was. 

 

14:13 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (31) |  Facebook |

Hiep hiep hoera

                                    GELUKKIGE VERJAARDAG MIJN KLEIN MEISJE !!!

 

                              sized_K2M-P37-052 (2)

Vandaag viert Laika haar 5de verjaardag.  Ons klein prutsemieke van toen word al een hele dame.  Gelukkige verjaardag meisje, ook al loopt alles nog niet zoals anders toch houden wij ook enorm veel van jou.                                                  

                        

00:15 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

30-05-10

Nog even

Deze ochtend kregen we telefoon van de dierenarts. Vandaag zou Chesko voor het eerst mogen eten. De dierenarts zei dat hij het vrij goed deed maar dat hij alle voeding weigerde. Wij zijn onmiddellijk naar daar gereden met Carnibest. Het blijft een koppig ventje voor iets natuurlijk. De Carnibest ging er zo in, blijkbaar bedankte hij vriendelijk voor de brokken die hij van de dierenarts kreeg. Zijn Carnibest heeft hij in 1 keer opgegeten. Alles bleef er zelfs in en volgens hem had hij best nog wat extra's mogen hebben. In de late namiddag verwijderen ze het infuus. Als het dan goed blijft gaan vieren wij morgen dubbel feest (Laika is dan jarig) want dan zou hij naar huis mogen komen. Chris en ik willen iedereen bedanken voor hun steun. Het doet ons echt enorm veel deugd. Chris laat zich excuseren omdat zij hier of elders momenteel zelf niets post. De tranen zorgen er voor dat ze zelf te weinig kan lezen, dit maakt ze zo vlug mogelijk wel in  orde.

12:11 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

29-05-10

Goed nieuws

We komen net terug van de dierenkliniek waar we enkele uren hebben doorgebracht bij Chesko. De bloedtransfusie en de medicijnen slaan aan. Hij is nog niet helemaal in orde maar hij komt er wel doorheen volgens de dierenarts. Alhoewel hij nog flauw is toverde hij al enkele kuren te voorschijn. Zo begint hij steenvast te janken wanneer Chris weg wil gaan. Als wij er niet zijn jankt hij volgens de dierenartsen geen minuut. Wij zijn zelf blij met dit teken en we hopen dat hij snel weer opknapt en aansterkt.

15:58 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (39) |  Facebook |

28-05-10

Meer nieuws

Na een grondig onderzoek door onze eigen dierenarts werd Chesko overgebracht naar zijn dierenkliniek. Vermits de medicatie zijn werk niet helemaal deed wilde dit zeggen dat het gif nog steeds in Chesko's bloed bleef zitten en zijn antistoffen afgebroken werden. Daarom krijgt Chesko momenteel een bloedtransfusie. Een uur geleden lukte het hem al om zijn hoofd even recht te houden. Met dit klein teken zijn wij dan ook enorm blij. Deze bloedtransfusie kan zijn leven redden indien hij er goed op reageert. Morgen weten we meer. Allemaal heel erg bedankt voor jullie meeleven.

21:59 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (28) |  Facebook |

Een kleine update

De dierenarts krijgt momenteel de ademhaling en de hartslag niet onder controle.Zo meteen komt onze eigen dierenarts, deze werkt met specialisten, naar de dierenarts waar Chesko momenteel verblijft.Doordat onze eigen dierenarts vrij ver woont hadden wij gisteren niet de tijd om naar hem te gaan. Wanneer deze ook niets meer kan doen zullen wij vandaag 1 van de moeilijkste beslissingen ooit moeten nemen.Bedankt voor alle reacties.

10:26 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (26) |  Facebook |

27-05-10

Vergiftigd

Voor de 1ste keer mag mijn baasje het hier uitleggen.

Tijdens onze wandeling at Chesko deze ochtend gif. Doordat er net insectenbestrijdingsmiddelen gebruikt werden vermoeden de dierenartsen dat hij organofosfaat binnen kreeg.  Hierdoor verblijft hij momenteel bij de dierenarts. Bij deze willen wij ons ook excuseren omdat wij blogbezoeken e.d. momenteel niet kunnen opvolgen. De eerste 24 u zijn bepalend dus wij hopen dat iedereen met ons mee duimt op het herstel van Chesko.

14:40 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (30) |  Facebook |

26-05-10

Een wijze les

Vriendjes allemaal hele goeie oorekes open doen.  Chesko doet super dingske leren laatste dagen.  Chesko kan nu vanne dik uureke wandelen 2 uurekes wandelen maken.  Nee Chesko doet nietes foeffelare mette horloge vanne vrouwtje maar Chesko doet laatste dagen superplanneke hebben.  Waar wij doen wandelen isse springgraske want isse hele vele hoog enne tofste vanne allemaal isse welles datte vrouwtje ons nietes doet zien lopen.  Puh vrouwtje doet nu weeral keerke zeggen datte wij nietes nodig zijn inne graske enne oppe pad moeten blijven.  Pfff justekes offe Chesko zijne schuld is datte graske altijd doet roepen "komme rappekes inne mij spelen Chesko".  Doen jullie eerste kleine foto zien ?  Hahaha jullie doen ons ook nietes vinden hé.  Oppe fotooke beneden doen Laika enne Chesko afspreken datte wij oppe vlucht gaan.  Enne fotooke ernaast isse watte vrouwtje doet zien asse zij ons eindelijk terug doet vinden.

sized_HOOGGRASLOPPEM

Plaats vanne graske isse hele vele groot dus wij kunnen lang verstopperkecrossenspelleke spelen.  Chesko doet alleen nietes ene minuuteke snappen datte vrouwtje elke dag weer keertje zuchtdiploma doet halen.  Hela kleine maar heb je haar deze morgen gehoord ?  Pfff Chesko moet nietes aan denken Laika vrouwtje doet zeggen datte zij leiband aandoet inne vervolg asse wij nog blijven weg crossen enne zij ons nietes kan zien.  Ach kleine weet jij niet hoe dat komt ?  Ze is bang van water, ze werd een beetje kletsnat van de regen en dat kan madam niet verdragen zeker.  Isse nietes erg Laika Chesko doet welles oplossing zoeken omme leiband ergens te pikken.  Asse jullie ideetje hebben omme vrouwtje nog langer wortelke te laten schieten doen jullie dan rappekes laten weten ? 

20:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

25-05-10

Een nieuw imago

Pfff ik ben het écht beu hé.  Overal waar we kwamen was het van "oh ze zien er schattig uit" en "oh wat zijn die mooi".  Puh denken die tweevoeters nu écht dat een shih tzu alleen maar mooi en schattig kan zijn ?  Vrouwtje vond al die complimentjes wel leuk maar geen enkele keer vroeg ze wat ik er van vond.  Daarom heb ik de laatste weken beslist dat het gedaan is met mooi en schattig te zijn.  Zoals jullie al weten gaan we elke ochtend wandelen in ons kasteelparkboske.  Laat 't daar net dè ideale plaats zijn om mij een nieuw imago aan te meten.  Ik spurt naar alles wat er een beetje vies bij ligt.  Dan hoor ik vrouwtje weer zuchten en zeggen "niet weer hé" maar ik geef mezelf voor de volle 200 %.

sized_ROLLENDELAIKA

Hahaha Laika maar waarom doe jij nu nietes rappekes vertellen datte jij al ook paar keer mette je stomme kuren inne waterke gelegen hebt?  Hela kleine verbrod mijn imago nu wèèr niet hé.  Je weet goed genoeg dat ik een hekel heb aan water.  Zwijg er dus al maar snel over.  Trouwens mijn moto is vanaf nu :"hoe vettiger, hoe prettiger".   Na een dik uur wandelen zegt niemand nog dat ik schattig en mooi ben.  Snappen jullie hoe dat komt ?

LAIKAVUIL

Ik ben alleen nog op zoek naar een oplossing.  Volgens ons vrouwtje mag ik het uithangen zoveel ik wil (ze zegt dat de foto's de smerigheid nog niet genoeg laten zien) maar moet ik er dan ook tegen kunnen dat ik meer in bad moet.  Helppp in bad, straks mijn harde werken zo maar om zeep.   Weten jullie soms een oplossing om aan ons vrouwtjes gewas te ontsnappen ? 

20:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (17) | Tags: dagelijkse wandeling, shih tzu, hond, loppem, kasteelpark |  Facebook |

24-05-10

Ontvoerd

Sommige mensen is 't serieus opgevallen dat vrouwtje er deze week écht niet bij was met haar gedachten.  Sommige lazen het al op Facebook maar ik zal jullie nu maar zelf vertellen waarom vrouwtje zo over haar toeren was.  Elke dag is het hier dikke miserie dan begint ze 's ochtends vroeg al met dat stofzuigmachien over en 't weer te gaan.  Oké dat heb ik de loop der jaren wel leren aanvaarden.  Maar erna is 't een ramp want smossen met water en schuim dat ze kan pffff niet te doen.  Nu 't zonneke schijnt ga ik liever buiten liggen.  Alé ja liever ?  Ik loop naar 't schijnt in de weg omdat ik de dweil wil pakken.   Diene kleine is ne dikke flauwerik hij blijft altijd binnen bij ons vrouwtje.  Toen vrouwtje buiten keek was ik foetsjie, niet meer terug te vinden.  Vrouwtje zocht alles af maar vond mij nergens.  Ferme paniek natuurlijk.  Baasje maakte alles potdoe dus vrouwtje begreep er niets van.  En tja dan beginnen de paniekaanvallen hé.  Vrouwtjes die huilen gelijk zot en ineens de maraton kunnen lopen.  Nergens was ik te vinden.  Onze buurvrouw ging mee zoeken en vrouwtje belde iedereen op.  Hahahah zelfs Carine werd misselijk toen ze vrouwtje zo hoorde huilen en zeggen dat ze mij kwijt was.  Al vlug waren ze met 4 aan 't zoeken naar mij.  Stel je voor ze waren zelfs zo slim (hm hm hm) geweest om mij als vermist op te geven bij de politie en de dierenbescherming.  2 uur aan een stuk hebben ze overal gezocht zonder mij te vinden.  Bij één van onze buren die bloemtjes en plantjes verkoopt zeiden ze dat 't vermiste dag was.  Ons buurjongetje was ook verdwenen.  Nog vielen die slimme hun cent niet hé.  Ineens hoorde ik roepen 'Laikaaaaa vleesjeeeeeeeee kom mijne meisje kom bij 't vrouwtje".  Ik kon op zo'n moment niet anders dan trekken hé.  Want wat was er juist gebeurd ?  Brentje van 6,5 wilde al héél lang met mij gaan wandelen.  Hij mocht nooit van ons vrouwtje omdat ze het niet vertrouwde.  Dus is hij me zo maar komen halen zonder iets te vragen en heeft hij me vast gebonden aan een touw.  Zo hebben we samen heel ver gestapt want Brentje was zijn weg kwijt geraakt.  Vrouwtje en 't madammeke van de buren waren héél blij dat ze mij terug zagen.  Alé ja toen Brentje vroeg waarom ons vrouwtje zo verdrietig was is ze helemaal ontploft.  Pff ik snap het écht niet want Brentje wilde mij alleen maar een pleziertje doen.  Van zijn mama hoorde ik 's avonds dat hij ook gestraft was.  Pffff tweevoeters zijn écht stom !  Alle sjans dat ze erna beslist hebben dat Brentje hier af en toe met mij mag komen spelen.  Oefff zo ben ik mijn nieuw vriendje toch niet echt kwijt.  En vrouwtje ?  Hahahah die tuttebel is er 2 dagen niet goed van geweest. 

20:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

23-05-10

Niet te geloven

Tot grote schande moest vrouwtje bekennen dat ze Gent amper kent.   Dan moeten jullie weten dat we er op een klein half uurtje staan hé.  Alé het voetbalstadion kent ze er wel (hahahah ze ging er al een paar keer met een lang gezicht weg)  net als het ziekenhuis maar verder justekes niets.  Gisteren was het eindelijk zo ver, we zouden Gent bezoeken.   Vriendjes daar groeien de blaadjes zelfs op de grond !

sized_GENT1

Maar rara op wie moesten we constant wachten omdat ze nog iets mooi zag dat ze beter wou bestuderen ?

sized_gent2

Ik snapte langs geen kanten waarom ze mannekes van boven in een huis vast metsen.  Laat staan dat ik snap waarom ons vrouwtje ze meer dan goed wou bestuderen.  Al die onbeleefderikken zeiden niet eens "dag Laika dag Chesko" maar deden of ze ons niet zagen hé.

sized_gent3

Chesko doet nog vele minder snappen Laika.   Vrouwtje gaat zoeken naar dulle griet.  Hahahah Chesko doet denken "vrouwtje nietes zoeken want dulle griet (Laika hé) doet toch naast ons lopen.  Héla kleine zal 't gaan ja dat was een kanon hé want ik ben Laika en niet Griet.  Hahahah en die kleine is mij hier zo belachelijk aan 't maken hé maar weten jullie dat ze in Gent extra voorzorgsmaatregelen namen omdat wij kwamen ?  Ze hingen 't vlees in 't vleeshuis aan 't plafond.  Kwestie dat hij 't daar zeker niet zou kunnen pikken hé.

sized_gent4

En toen liep 't helemaal fout met ons hé want vrouwtje vond de waterkant zo mooi dat ze er bleef kijken.  Wasse welles raar hé Laika want mannekes doen zelfs hele vele muziek maken enne dansen oppe booteke.

sized_gent5

Vrouwtje had beloofd dat we maar eventjes zouden blijven plakken.  Opeens hoorden we "Chrisssssssssss Hansssssssssss" en jaja daar stonden toevallig onze baasjes hun tetterdiplomavriendjes.  1 theeke werden er 2, 2 chocomelkskes werden er 3 en toen begon 't van "amai 'k heb een schoon bloeske gezien" et voila weg was mijn vrouwtje terwijl ik bij mijn baasje moest blijven.  Nu moeten jullie mij maar eens uit leggen waarom je 2 uur moet weg blijven voor 2 bloesjes en 1 broek zene.  Toen ze eindelijk terug kwamen was het van wij hebben honger.  Restaurantje binnen waar we pfff 'k weet niet hoe lang hebben gewacht en gewacht en er veel te weinig van tafel viel.  Pas op en dan verschoten ze dat het donker werd hé, hoe zou dat nu komen?  Pfff vrouwtje had beloofd dat we nog héél veel in Gent gingen bekijken maar 't was ferm tegenom zeep zene.  't Gravensteen ?  Awel 'k heb 't in de verte gezien als we naar huis gingen.  Enfin ze beloofde hier wel om het eens goed te maken.  Maar hela deze keer hebben ze ons niet liggen zene.  Gerda, Kay'ke en Frank laten jullie dan eerst alle terraskes en winkels sluiten want anders zien we Gent nog in geen 100 jaar hé ?  Als dat niet gaat zetten jullie dan eventjes op 't groot bord waarop staat dat 't schoon volk, 't uitzicht etc verniet is dat blijven plakken voor een boete van 500 € kan zorgen ? 

19:46 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (15) | Tags: shih tzu, hond, gent, daguitstap, dulle griet gent, belfort gent |  Facebook |

22-05-10

Dood ?

Hahahhahaha de laatste weken lukt het mij elke keer weer om vrouwtje binnen enkele seconden hals over kop naar buiten te laten komen.  Soms vergeet ze wel eens dat een dame als ik continu aandacht nodig heeft.  Zeg nu zelf dat kan gewoonweg niet dus zocht ik hèt gepaste middeltje.  Ik leg me lekker in het zonnetje en beweeg geen halve mm.

sized_laikadood

De eerste keer dacht vrouwtje dat ik iets gekregen had en begon ze maar te roepen.  Maar hela zeg nu zelf stoppen jullie zo maar met zalig zonnen ?  Nee hé !  Awel ik ook niet.  Ik hoorde ze roepen "vleesje" maar puh als ze denkt dat ik daarvoor m'n siesta opgeef heeft ze 't serieus fout.  Ze stond dan boven mij maar te roepen "Laikaaaaaa".  Snapt ze nu écht niet dat ze op zo'n moment deftig stoort ?  Ik deed of ik niets hoorde en bleef doodstil liggen.  En yesss het lukte want ze pakte mij op en bleef mij erna maar knuffelen.  Sinds ik weet dat dat spelleke hier pakt flik ik het natuurlijk regelmatig.   Hahahahah en tweevoeters zijn zo stom niet te doen want elke keer komen ze kijken en krijg ik knuffels.  Alhoewel ?  Vrouwtje zegt nu al :"koppige trees moet je je niet even bewegen?"  Hahahha en terwijl ze dat zegt komt ze toch nog altijd even ongerust piepen.  Ik denk dus dat ik dat spelletje maar te pas en te onpas blijf volhouden.  Het is écht wel zalig om die tweevoeters hier te zien crossen voor niets.

Vriendjes let aub op !  Vrouwtje kreeg hier daarnet bijna iets aan haar hart van 't verschieten want wat zagen we ?  Animal Expres is 1 van de allergrootste broodfokkers in Belgie en yes ze hebben nu ook een Skynetlblog.  Ik hoop dat al mijn blogvriendjes zich niet laten vangen door foto's van lieve kittens en pups maar af en toe aan al onze raad denken.  Kan je niet tegen zo'n lieve foto's zonder te bezwijken ?  Negeer hun blogje dan aub !

05:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (24) | Tags: shih tzu, hond |  Facebook |

21-05-10

De tuinman

Joehoeeee Chesko doet nieuwe beroepeke leren.  Mijne baasje doet voor eerste keer allemaal plantekes inne onze tuin.  Plantekes worden nietes bloemekes maar hele lekkere groentekes doet baasje vertellen.  Enne rarara watte doet mijne baasje doen ?  Zagen want hij moet hele vele valse plantekes weg doen.  Hela kleine dat is onkruid man !  Chesko doet daarom beslissen datte hij baasje gaat doen helpen enne tuinmanneke worden.  Doen jullie denken datte baasje blij is ?  Nee hij isse ondankbaarste wezen vanne hele wereld.  Isse elke keer "Chesko eruit NU"

sized_cheskoradijsjes

Asse ikke dan doe uitkomen doet hij nog meer zagen omdatte Chesko puttekes doet maken.  Hij doet nietes snappen datte ikke naar valse groentekes die tweevoeters onkruid noemen moet zoeken hé.  Enne puttekes isse nietes hele diep zene.

sized_radijsplantjes

Voila Chesko doet nog hele tijd zeggen datte ikke worm zoek voor madammeke kip maar baasje doet nietes ene bal van geloven.  Chesko doet zeggen datte hij nog vele moet oefenen maar dan doet baasje weeral keertje zeggen datte ikke aane hoogste tak vanne hoogste boom kan gaan hangen.  Strafste vanne allemaal isse welles datte baasje vandaag hele valse spelleke doet beginnen.  Hij isse bezig mette draadjes te zetten omdatte Chesko nietes meer puttekes kan maken.  Pfff hoe moet Chesko nu weeral keertje bewijzen datte hij wil werken voor kost enne hoe moet Chesko nu beroep leren asse ikke nietes mag oefenen ?

05:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (19) | Tags: hond, shih tzu, radijsjes planten |  Facebook |

20-05-10

Dierenvrienden denk aub na

Pfff eigenlijk wonen wij toch wel in een echt apenland hé alles kan hier zo maar.  Zijn 't geen priesters of een bisschop die jarenlang kinderen kunnen misbruiken dan maken de heren ministers wel ruzie over Brussel-Halle-Vilvoorde zodat onze regering valt.  Enfin veel snappen wij er niet van maar 't is een feit dat onze baasjes allemaal terug moeten gaan stemmen.  En net over dat stemmen wil ik jullie iets héél belangrijks zeggen.  Jullie herinneren zich vast nog al onze blogjes over broodfok en de verkoop van honden en katten in winkels.  Awel gisteren kreeg ons vrouwtje hier weer een franse colère van hier tot in Tokio.  Jarenlang zijn er verschillende dierenorganisaties in België die de verkoop van honden in winkels wil verbieden in België.  Ik hoor jullie al denken alé Laika verkoop in een klein glazen hokje is toch niet erg.  Denk er dan aub héél goed aan dat achter elke lieve pup een héél wreed verhaal schuilt, dat héél veel pups ziek zijn, verborgen gebreken vertonen en hun ouders leven in stallen terwijl dierenmishandeling daar schering en inslag is.  Vorig jaar dachten we oeffffffffff ze gaan 't verbieden maar amaiii viel dat hier tegen want ze mogen geen pups meer zelf in de winkel zetten maar ze mogen ze in een afzonderlijke ruimte zetten (een gordijn als afscheiding is bv al voldoende) als ze een kwekerijvergunning hebben en laat ze dat nu net geven zoals je de flippo's gratis bij de chips kreeg.  Er is dus nog héél wat werk aan de winkel.  Maar wat lezen we nu in het boekje van Unizo ?  CD&V (de club van Marianne Thijssen, lijsttrekker van de CD&V en toekomstig eerste minister als ze het halen) een hond zal pas een hond zijn vanaf 6 maanden, maw de wetgeving voor broodfokkers en hondenwinkels wordt versoepeld met het oog op de puppyverkoop.  Onder de leden van ani-zoo vind je de beruchte bedrijven voorzitter : Debrabandere, ondervoorzitter Animal Expres en secretaris Woefkesranch (idd de grootste broodfokkers uit Belgie), een deel van het anizo bestuur is een hoofdimportuur van oostblokhondjes dus wij denken dat dat op zich al genoeg zegt .  Dus een hond onder de 6 maand zal als zij winnen geen hond maar een gebruiksartikel worden.  Niet goed ? Vuilbak ermee of we gebruiken ze wel voor de fok dan brengen ze nog iets op 't speelt zo geen rol dat hun pups dan ook van alles gaan mankeren sommige kopers merken dat toch niet.  Ik kan me voorstellen dat héél veel van jullie nu denken :"hela voor ons speelt dat geen enkele rol want wij kopen nooit bij broodfokkers" maar weet dan aub héél goed dat er nog duizenden mensen zijn die nog steeds in de vele verkoopspraatjes trappen omdat ze niet weten wat broodfok is.  En het zal jou vriendje maar zijn die je moet laten inslapen als pup doordat hij zo ziek is of doordat hij te grote gedragsproblemen heeft.  We weten dat we jullie al heel vaak iets vroegen en dat we nu waarschijnlijk op vele verkeerde tenen trapte maar vriendjes denk aub héél goed na voor jullie je stem aan CD&V geven !  Nu ligt het dus aan ons of we de dierenmishandeling gaan steunen of "ontplof" zeggen.  En als julllie je nu afvragen waarom dat zo belangrijk is voor Unizo geloof me dan héél aub als ik jullie zeg dat er met de verkoop van dieren enorm veel geld te verdienen is.  Enne nu ga'k vlug ons vrouwtje wat kalmeren want ze is nog altijd even boos terwijl ze ook intens verdrietig is omdat er niet meer mensen om dieren geven.  Sorry als wij met dit blogje op zere teentjes getrapt hebben het was niet de bedoeling om iemand te kwetsen maar zoals jullie wel kunnen raden komen wij altijd op voor de rechten van de dieren.

05:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (20) | Tags: marinne thijssen, cd v, unizo, broodfok, verkiezingen 2010, shih tzu, hond |  Facebook |

19-05-10

Het zwarte schaap

Vrouwtje doet denken datte zij Chesko kan doen vergeten datte hij hier altijd zwarte schaap vanne familie is door hier betteke vanne Bokrijk te vertellen maar hela datte doet nietes pakken bij Chesko zene.  Isse al betteke lang geleden datte baasje enne vrouwtje doen zeggen datte zij nietes meer snoepekes eten bij tevee maar datte er andere dinges ook hele vele lekker zijn.  Vrouwtje doet alles klaar zetten oppe minitafelke datte zij dan altijd pakken enne aane zetelke zetten tot baasje doet roepen datte zij effekes moet komen.  Enne voila toen zij terug komen  begint hele miserie hé want mijne vrouwtje doet zeggen hé hier isse ietskes te kort oppe mijne tafelke.

sized_tafeltje

Enne betteke later wasse direct van hé diene kleine doet verdacht.  Pfff enne dat omdatte ikke inne mijne huisje sta watte welles hele vele normaal is zene.  Maar doen jullie denken datte vrouwtje datte doet geloven ?    Asse Chesko mette poep inne deur doet staan wil toch welles zeggen datte tweevoeters verboden zijn inne mijne huizeke zeker.  Maar mijne vrouwtje doet nietes ene minuut respect hebben voor mijne praaivecy enne doet zo maar dak vanne mijne huisje open hé.

sized_cheskozalm

Enne dan doet zij maar zeggen datte zij welles goesting hadden inne gerookte zalm enne Chesko dikke dief is.   Pfff zij doet Chesko nietes eens geloven datte zalm zelf inne mijne huizeke gelopen is enne zalm doet roepen :"Chesko doe mij rappekes opeten".  Pffff isse altijd zelfste lieke hier vrouwtje doet nietes ene woord vanne Chesko geloven.  Hier sè onze kleine zal 't hier weer is op z'n schoonste komen vertellen zene maar mhr vergeet wel 1 ding  te vertellen hé.  Toen vrouwtje de verpakking weg ging gooien en haar beklag tegen baasje deed was hij er justekes op tijd bij want rarara wat was Juul Krapuul weer van plan ?

sized_cheskogeroosterdbrood

Oh Laika nu doet Chesko zeker weten datte jij stomme klikspaan is.  Puh kleine dat komt er van als je alles altijd alleen op eet en niets deelt met mij hé dan moet ik mijn baasje wel waarschuwen.  Vriendjes Chesko isse rappekes weg want Chesko moet Laika rappekes leske gaan leren.

05:15 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (19) | Tags: hond, hond steelt voedsel, gerookte zalm, shih tzu |  Facebook |

18-05-10

Wandel je verder mee ?

Inne Bokrijk doet ook schooleke staan mette meester die hele vele dingen doet leren.  Amaiiii wasse nietes simpel zene want stoute tweevoeters moeten mette kniekes inne klompen zitten enne stenen omhoog inne handen houden.  Chesko isse nog nooit of nooit zo blij geweest datte hij nietes oppe kniekes kan zitten.  Enne jaja jullie moeten nietes vragen Chesko doet ook hele goed opletten inne klaske Chesko doet nietes ezeloorekes willen opzetten zene.  Sommige dinges doet Chesko nietes meer weten maar hela leske huishoudkunde isse supersjiek hé.  Meester doet zeggen :"spaarzaam zijn en nooit eten weg smijten geef het desnoods aan de dieren" Isse gouden regel Chesko doet hopen datte mijne vrouwtje datte nooit vergeet. Enne beste vanne allemaal is welles datte hij doet zeggen datte vrouwen altijd voor proper huizeke moeten zorgen.  Asse man iets doet laten liggen of vallen moeten zij spoeien enne rappekes opruimen. Haha vanaf nu mag Chesko zo veel kuren doen asse hij wil Laika moet toch alles opruimen, isse hele goeie regel. 

SCHOOL

Daarna doen wij madammeke zien datte zelf hoedjes maakt, isse dus hele vette megaramp want vrouwtje doet weeral isse keertje uren kijken omdat zij zo sjiek vind.

hoedenmaakster

Kleine dat is nog nikske man mij hebbben ze zo maar aan een spinnewiel gezet.  Dachten die zotten nu écht dat ik ging werken voor m'n kost ?  Dat ze dat maar vlug vergeten zene.  Sjans dat vrouwtje in 't zelfde huizeke al die weefgetouwen zag en ze dat wieleke vlug vergat.

WEEFGETOUWEN

Hela Laika jij moet nietes klagen hé Chesko wasse weer pineut vanne dagske zene.  Toen wij aane schandpaal komen zegt baasje voila hier kom ik je hangen als je al die kuren nog blijft uitsteken.  Ikke was nietes ene second oppe mijne gemak enne strafste vanne allemaal isse nog datte wij ijskarreke doen zien enne vrouwtje dat welles hele vele sjiek vind maar Chesko nietes ene bolleke doet krijgen vanne die gierige pin hé.  Enne nikske krijgen isse ook nikske netjes zitten voor foto daarom datte jullie maar stukske Chesko zien.

CHESKOSCHANDPAAL

Ineens doet baasje speelhuizeke zien Chesko doet nog denken joepiee kan ikke betteke ravotten maar baasje begint daar hele vele rare dinges te doen.  Hij doet in ene keer oppe stokken lopen pff isse nu al zo groot voor Chesko enne dan flikt hij datte nog keertje.  Oppe fiets doet hij nietes durven want zonder pedalen isse betteke raar vind hij.  Voor baasje isse datte raar maar wie doet er welles op driewielerke vliegen ?

SPEELZOLDER

Ach kleine dat vond ik allemaal nog wel tof maar ik snapte geen bal van die huisjes want daar stonden zo'n rare dinges die ons vrouwtje elke keer wel knap en speciaal vond.  Awel Laika Chesko doet nietes vertrouwen hé die doen hele grote pot boven vuureke hangen.  Chesko doet hele tijd bang zijn datte zij shih tzusoepeke gaan maken.  Zwijg me er van kleine ik was die huisjes op den duur al zo beu als iets gezien.

BOKRIJK
 

Maar Laika jij isse ook vele te vele cerieuzeneuzeke hé want Chesko doet welles weten waarom hij nietes mee inne moleke gaat piepen zene.  Zwijg me er van kleine daar bleef ze dus ook serieus lang plakken hé en volgens mij viel er niet eens veel te zien maar tja vrouwtjes hé.

MOLEN

Daarna doen wij danstenteke tegen komen Chesko doet nog denken oooh nee hé maar wij doen sjans hebben vrouwtje doet ons nietes mee binnen pakken.  Kleine noem jij dat sjans ?  Ik voelde mij poten niet meer na zo'n dagje en toen ik eindelijk een stoel op wielekes zag waarin ze mij konden rond rijden begonnen ze mij gewoon uit te lachen en zeiden ze dat mijn pootjes echt niet voor de show waren *zucht*

DANSTENTLAIKAROLSTOEL

Hé Laika maar wij doen welles ene ding leren hé.  Wij zien daar bij fotograaf waarom vrouwtje nooit zo vele sjieke foto's doet hebben.  Zij heeft véél te kleine masjientje hé zou datte geheim vanne sjieke foto's vanne Pieterbie, Roy, Gerda enne andere sjieke fotobloggerkes zijn ?  Jaja kleine ik denk dat zij ook zo'n sjiek fotomasjien hebben of ben ik misschien verkeerd ?

sized_fototoestelbokrijk

16-05-10

Reisje door de tijd

Anders doet vrouwtje altijd nietes goed gezind zijn asse hele vele vroeg is maar vandaag pfff wij doen omme 8 u al vertrekken want vrouwtje zegt wij gaan isse keertje terug inne tijd.  Eerste watte Chesko doet zien wasse ditte.

sized_molenbokrijk

Chesko doet datte welles kennen enne ikke doe nog denken aha mijne vrouwtje isse liegebeest tot Chesko hele vele rare huizekes doet zien.  Een meneerke doet vertellen datte zijne huisje al meer danne 500 jaar oud is.  Chesko isse al hele vele blij datte wij daar nietes moeten slapen want isse hele vele kleine beddekes.  Enne beddekes voor puppytweevoeterkes doet Chesko ook nietes zo mooi asse nu vinden.

sized_BEDWIEGKINDERSTOEL

Hela enne mannekes vanne Bokrijk zijn welles racisten !  Chesko doet horen datte ikke hele tijd aane riempke moeten lopen.  Enne rarara wie mag er welles rond lopen zonder riempke?

sized_HERDER

Doen jullie ook vuile varkentje zien ?  Pfff vrouwtje zegt datte dat justekes Chesko is enne zij doet varken nog welles lief vinden.  Chesko doet nietes halve bal vanne snappen zene.  Vrouwtje enne dieren ikke doe ze nietes voor halve cent vertrouwen want ineens zag ze karreke mette paardjes.  Voor ikke wist vloog Chesko ook oppe karreke hé wasse eerst welles sjiek want ikke mocht bij meneerke vanvoor zitten voor foto.  Maar hela wij doen ook rijden mette paard inne karreke enne alle tweevoeters doen Chesko hele vele uitlachen inne kar.  Zij doen buiten kijken maar Chesko nietes dus doe ikke van achter oppe 2 pootekes staan isse toch nikske verkeerd mee zekers.

sized_PAARDENKAR

Paard doet terug komen naar kerkske dus vrouwtje wil ook isse keertje binnen gaan zien.

sized_KERKJES

Vriendjes Chesko doet daar weere hele rare dinges mee maken zene.  Meneerke kapelaan doet hele donderpreek geven wasse nietes omme mee te lachen zene.

Chesko doet denken joepiee isse ikke weer vanaf maar toen Chesko buiten doet komen doet hele miserie pas te goei beginnen.  De socialisten enne liberalen ofzoietskes inne diene aard doen ruzie komen maken aane kerkske.

Pfff Chesko doet hele vele sjans hebben datte hij nietes politiek doet kennen enne ikke doe hele vele blij zijn datte wij rappekes ergens anders hene gaan.  Alé ja blij ?  Pffff wij doen stoelenmakerke bezoeken enne isse hele grote rampenplan.  Vrouwtje doet maar vragen enne meneerke maar vertellen enne maar dinges laten zien aane mijne vrouwtje.

sized_STOELENMAKER

 Chesko doet denken datte wij nooit weg geraken.  Chesko doet nog vele meer dinges zien maar die doe ikke morgen welles vertellen want mijne vrouwtje doet effekes inne miserie zitten.  Zij wil sepia vanne alle fotookes maken enne doet nietes lukken want zij doet soms hele rare kleurekes krijgen.  Doet iemand kunnen uitleggen hoe datte welles moet want mijne slimme vrouwtje doet fotookes nietes meer te goei krijgen natuurlijk enne daarom zien jullie hier welles rare dinges hé. 

22:43 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (24) | Tags: openluchtmuseum, kapelaan, donderpreek, stoelenmaker, paard en huifkar, shih tzu, hond, bokrijk |  Facebook |

15-05-10

Perte total

Pff isse hier hele wreed accident gebeurd toen Chesko deed slapen.  Chesko doet oogskes open enne ziet al direct isse iets nietes helegans justekes.  Alé ja Chesko doet eerst nog denken oooh isse sneeuw inne onze kamerke enne datte inne mei isse supersjiek.

sized_auto

Toen Chesko betteke korter ging doen piepen doe ikke direct zien mijne tuttebel haar vierwielenmonster isse mette hele grote blutsen.

sized_deuk

Pfff enne doen jullie vrouwtjes kennen asse zij justekes wakker zijn enne zoietskes doen zien ?  Amaiiii isse dubbele miserie want dan doen zij hele hard zagen.  Maar hela isse nietes mijne schuld hé want Chesko doet bekan hele zeker weten datte kabouterkes mette vierwielenmonster doen rijden asse janneke maan komt.  Hahahha kleine denk maar niet dat ik daar iets van geloof hé want ik weet toevallig héél goed dat alle kabouterkes bij Pepino aan 't werken zijn.  En denk je niet dat ik gezien heb met wat jij 's morgends vroeg aan 't spelen was ?

sized_cheskowolleks

Hela wasse nietes spelen Laika Chesko doet opruimen isse welles hele vele grote verschil hé.  Jaja kleine 't zal wel ik geloof er geen woord van en ons vrouwtje nog veel minder.  Pfff Laika Chesko doet toch nietes kapot zeker ikke zou nietes ene keertje durven.  Alé vriendjes ons heilig manneke weet weer eens van niets terwijl hij 't de laatste weken serieus uithangt en vrouwtje hem bijna achter 't behang kan plakken.  Hahahha jij isse nu hele grote stommeke Laika want baasje doet nietes behang hij doet schilderen enne Chesko past nietes achter verf.  Jaja kleine 't is al goed 'k zwijg al maar haal je spaarpot maar leeg hé want ik moet en zal wel een nieuwe auto hebben hé.  Oh ja vriendjes voor ik 't vergeet ik moet sorry zeggen omdat de foto's op niet veel trekken maar vrouwtjes die juist wakker zijn zijn hier nog niet veel waard hé ;-)

10:16 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (23) | Tags: shih tzu, hond, perte total, hondenmand |  Facebook |

14-05-10

Boze Chesko

Pfffffff Chesko isse hele vele boos want ikke doe meer dan ene week naar gezaag vanne mijne vrouwtje moeten luisteren omdatte zij kabelke nog niet heeft.  Sjans dat postmanneke justekes kwam bellen enne kabelke eindelijk gegeven heeft anders doet Chesko zeker nietes meer oorekes hebben.  Enne voor madam tuttebel mijne kuren doet vertellen zal Chesko isse boekske vanne Laika open doen sè.  Jullie doen welles weten datte Chesko nietes zonder muizeChesko doet slapen hé.  Enne rarara wat doen mijne oogskes zien asse ikke nog maar justekes wakker ben ?

sized_beer

Voila zijn oor enne zijne staart doen zo maar alleen gaan wandelen.  Chesko doet hele zeker weten datte madam tuttebel attak muis doet asse Chesko doet slapen.  Hela kleine nu ga je écht wel te ver hé want wie speelt er altijd zo wild voor wij gaan slapen ?  Oooh Laika jij isse echt hele valse tuttebel want Chesko doet altijd hele vele voorzichtig zijn mette mijne muizeChesko.  Ikke doe zelfs bewijs hebben datte ikke lief is voor muizeChesko.

Hahahhaha kleine en dat noem jij een bewijs ?  Hoe komt het dan dat o
s vrouwtje muizeChesko minstens 3 keer per week opnieuw moet naaien ?  Awel isse omdatte jij atak muizeke doet Laika nietes meer of minder.  Jaja 't zal wel kleine 't is alleen ohhh zo jammer dat vrouwtje niet filmde terwijl je jankt omdat je muizeChesko niet in 't bed mee mag nemen of omdat hij weer eens van 't bed valt hé.  En daarbij ik weet héél zeker dat jij je beer elke nacht een oortje, pootje of iets anders kleiner maakt.  Want rarara wie betrapte ik met de staart toen ik wakker werd ?

 sized_chesstaartbeer

Pfff Chesko doet alleen maar staart naare vrouwtje brengen omme hem aan te naaien Laika nietes meer offe minder.  Oh ja en toen je 'n paar dagen later met het oor bezig was wat was dat dan ?

sized_chesoorbeer

Ja segggg Laika Chesko doet hele gewoon zien offe hij zelf ooreke aane muizeChesko kan plakken want vrouwtje zegt elke keer "nog ene keer en je kan 't vergeten dan blijft 't maar een muis zonder oor, staart of poot hé".  Hahahha kleine dat zal geen kat geloven want iedereen weet dat ik een héél lieve brave shih tzu ben die nooit of nooit iets verkeerd doet terwijl jij ....  Vriendjes doen jullie zien datte Laika mij hier altijd doet pesten, Chesko doet rappekes haar leske leren want isse hier uit pootekes aan 't lopen mette mijne madam dikke nek zene. 

11:22 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (14) | Tags: shih tzu, hond |  Facebook |

07-05-10

Een complot ?

Awel ik begin hier stilletjes te denken dat onze kleine hier een complot gesmeed heeft met de postbode want het kabeltje is er nog altijd niet.  Hij flikt dat zeker omdat vrouwtje alle foto's van zijn kuren langs geen kanten zou kunnen posten hé.  Vrouwtje zelf kan er nog altijd niet mee lachen, ze belde vandaag naar de firma en het is woensdag op de post gegaan.  Nu maar hopen dat het maandag aankomt zodat we hier weer volop kunnen posten.  Wij zijn er dus echt niet vandoor maar verhaaltjes zonder foto's zijn niet zo leuk hé enne vermits onze kleine weer 't één en 't ander uitgespookt heeft wil ik dat jullie zeker kunnen laten zien.

14:25 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (34) |  Facebook |

04-05-10

Hoe het begon

Omdat onze kleine zo slim geweest is om 't kabeltje van 't fotoestel kapot te bijten en vrouwtje wacht op de postbode ben ik maar verplicht om jullie iets uit de oude doos te vertellen.  Laat ons zeggen dat ik op die manier van m'n naam "tuttebel" vanaf geraak en jullie ons vrouwtje dan zo kunnen noemen want na 't lezen van dit verhaal weten jullie maar al te goed wie hier de échte tuttebel in huis is.  De bloggertjes die ons echt kennen kennen dit verhaal natuurlijk al dus die lezen er maar over ;-).   In 2005 was ons vrouwtje zo ziek door een doktersfoutje dat ze niet meer kon lopen en zelfs een dik half jaar in bed moest liggen.  Ons baasje wilde nooit een hond in huis maar om vrouwtje extra moed te geven om te blijven vechten voor haar leven mocht ik hier toch komen wonen.  In 2006 vonden andere dokters de fout en leerde vrouwtje opnieuw stappen.  Baasje ging toen met de nacht werken maar 't gene er op 26 oktober 2006 hier gebeurde zal ik nooit of nooit meer vergeten.  Vrouwtje moest 's morgends om 11 uur in 't ziekenhuis zijn.  Degene die haar kennen weten dat vrouwtje altijd en overal te laat komt als ons baasje er niet bij is.  Nu vertrok ze wis en warempel zelfs te vroeg.  Was ik toen maar mee geweest want onderweg liep 't helemaal fout.  Vrouwtje zag een dierenwinkel, ze ruikt die altijd op kilometers afstand, remmen toe en ze ging er eens kijken voor 'n jasje voor mij.   En jaja wie zat daar in een glazen kooitje ?  Mister Chesko natuurlijk.  Baasje had altijd gezegd dat er nooit of nooit een 2de hond zou komen maar ons vrouwtje verloor ter plaatste haar hart én haar verstand.  Het ziekenhuis heeft ze nooit gezien die dag want ze kwam direct terug naar huis.  Ze was zo blij dat onze huishoudhulp, Linda, dacht dat ze supernieuws had gehad in het ziekenhuis.  Ze vloog naar boven en maakte ons baasje wakker.  Amai amai wat ik toen allemaal hoorde, 't ging er ongeveer zo aan toe.  Schat wakker worden ik heb een probleem ik ben verliefd op 'n ander.  Baasje sprong rechtop maar vrouwtje gaf hem geen kans om iets te zeggen, ze bleef maar zeggen dat hij zo knap, zo lief was en ze zo verliefd was omdat hij zo'n knappe oogskes had en zo'n lieve kusjes kon geven.  Op den duur vroeg baasje of ze dan wilde scheiden maar dat vond vrouwtje niet nodig want ze zei :"nee hij kan hier bij ons bij komen wonen".  Je had baasje moeten zien kijken hij kreeg bijna iets aan zijn hart van 't verschieten.  Toen baasje hem vertelde dat 't op 'n hondje was begon hij opgelucht te lachen en zei hij "wie gaat die betalen?"  Vrouwtje zei heel vlug "jij" en baasje die opeens héél goed wakker was gaf haar vlug z'n bankkaart om die kleine te gaan halen.  Vrouwtje ging 't alleen maar doen als ik er niets op tegen had dus ik mocht hem mee gaan halen.  In die winkel viel het nog mee maar eens aan den auto was ik er niet content mee dat dat klein geval er ook ingezet werd. Ik sprong er uit maar 't hielp langs geen kanten.  Integendeel dat klein gespuis kreeg nog een voorkeursbehandeling en mocht op vrouwtjes schoot naar huis rijden.  Sinds die dag zijn die 2 hier onafscheidelijk en wij ?  Ach al bij al valt hij nog mee en 'k vind het super dat hij hier altijd de kuren uitsteekt zodat ze soms vergeten om op mijn kuren te letten en ik lekker m'n gang kan gaan.  Maar één ding is 200 % zeker ik ben zooooooo blij dat vrouwtje tegen broodfok geworden is en geen winkel meer binnen gaat waar ze honden en katten verkopen want wie weet met wat die anders nog allemaal naar huis kwam.

20:54 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (21) | Tags: hond, shih tzu |  Facebook |

03-05-10

De slimste thuis

Hahahha nee nee deze keer heb ik 't niet over mij maar over ons vrouwtje die altijd "denkt" dat ze de slimste is hier in ons huizeke.  Vorige week kon ze ineens op een paar sites niet meer geraken, hebben jullie haar niet horen vloeken tot bij jullie ?  Skynet lukte ook langs geen kanten en amaiiii ze was héél boos omdat ze niet meer op haar bank kon.  Ze was er 200 % zeker van dat haar laptopeke voor de vuilbak was.  Tja haar humeur werd er niet beter op want ze heeft dat poeterke nog niet zo lang.  Hahahhahaha maar hebben wij vandaag serieus gelachen toen ze terug kwam van de pc winkel.  Vrouwtje moet altijd maar aan alles foeffelen terwijl ze absoluut geen verstand heeft van pjoeterkes en rarara wat had die slimme gedaan ?  Juist Skynet, de bank, het forum en nog enkele andere sites met haar firewell op blokkeer gezet.  Pech voor haar want ze kreeg dus absoluut geen nieuw meeneempjoeterke van ons baasje.  Nu heeft ze meer dan 3 uur zitten sukkelen met inloggen maar gelukkig is het via de tip van Kay'ke terug in orde gekomen.  Bedankt Kay'ke nu zijn wij tenminste van haar gezaag vanaf !  Aha 'k hoor jullie al denken maar ooh als dat de enige domme kuren zijn valt het nog wel mee.  Gerda deed er onlangs aan denken dat we jullie nog eens zo'n verhaaltje van 'n slim vrouwtje moeten vertellen.  In de tijd dat de dioxinecrisis er was kreeg baasje bezoek van z'n vriend Luc die slager is.  Hij vond het kippenverkoopverbod sterk overdreven maar samen kwamen ze er op dat onze tuin toch groot genoeg is om zo'n beestjes te houden.  Luc zou ze dan slachten en zo zouden onze baasjes wel gezonde kip kunnen eten.  Baasje zag het perfect zitten en omdat wij toch een grote tuin hebben zouden de kippetjes van Luc hier ook mogen logeren.  Op een gegeven moment was 't zo ver Luc liet weten dat hij de volgende week de kippetjes panklaar kwam maken.  Hahahha die 2 stomme mannen waren ons vrouwtje vergeten natuurlijk.  Ze gaat elke morgen een goeiemorgen zeggen tegen de kippen en dan zei ze ineens héél luid :"jaja en jullie gaan ze de nek omwringen sorry zene mijne vent heeft ze niet meer alle 5".  Die week moest baasje tegen wil en dank 3 keer kip eten elke keer met de commentaar van "smakelijk denk er maar eens aan hoe die beestjes graag ook een beetje langer zouden geleefd hebben".  Daarna begon ze hier te zagen en te zeveren dat de verse eitjes toch véél lekkerder waren dan die van de winkel en ze die zo hard zou missen.  Hahahha en dat terwijl ze zelden een eitje eet hé.  De dag dat de "moord" zou plaats vinden ging ze natuurlijk mee naar het kot.  "Kijk eens hoe lief ze kijken en hoe goed ze komen als ik ze roep" was haar commentaar en natuurlijk leek 't net of ze ajuintjes zitten snijden had.  Baasje bezweek voor vrouwtjes ogen en ze spraken af dat ze de moord nog even zouden uitstellen.   Luc bleef natuurlijk zeuren voor "zijn" kippetjes want ze waren al te oud geworden om eitjes te leggen maar zeker en vast nog lekker als soepkip beweerde Luc.  Hahahah nog altijd was hij niet slimmer want toen hij ze kwam pluimen had vrouwtje een sjiek kadootje voor hem gekocht.  Ze had 3 kippen bij de slager gekocht en zei dat die vast véél lekkerder waren.  Haar excuus ?  Ze zijn véél goedkoper dan een vuilniszak.  Baasje zweeg in alle talen want hij wist dat hij nooit een hap van "zijn" kiekes zou kunnen eten maar tja een woord aan een vriend verbreek je volgens hem nooit.  Luc begreep al dat hij telkens voor niets kwam want dat de kippen bij mijn baasjes nooit levend zouden vertrekken.  En dan is het net dat vrouwtje die zegt dat ik een tuttebel ben hé terwijl ze niet eens afscheid kan nemen van zo'n stom kieke.  Hela hela Laika Chesko doet ook lezen enne ikke doe hele zeker weten datte nietes stomme kiekes zijn hé.  Watte zou er gebeuren asse Luc zijne goesting gekregen had ?  Pfff Chesko moet nietes aan denken zene want Chesko isse hele dikke vriendjes mette kiekes geworden enne ikke doe elke dag mette kiekes wandelingske maken. 

sized_KIPPEN

Chesko doet nu al hele erg vinden datte vrouwtje dierendokter moest laten komen omme 2 kippekes naar dierenhemel te sturen omdatte zij zo oud enne ziek zijn.  Jaja kleine 't is al goed maar er is 1 ding dat ik nooit zal snappen.  Toen ik hier net woonde zeiden Luc en baasje dat ze ook konijnen gingen houden om te slachten maar die heb ik hier nog niet gezien.  Volgens baasje zijn die er niet omdat we dan gewoon nog meer dieren hebben.  Zou hij gelijk hebben denken jullie ?

20:26 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (19) | Tags: shih tzu, hond |  Facebook |