26-01-11

De indringer

Met sinterklaas vonden jullie de foto die hier op lijkt allemaal super hé.

sized_Laichesvoorraam9jan10.JPG

Jullie denken toch niet dat wij daar zo maar zitten hé hier is de laatste maanden iets serieus aan de hand. Zonder te vragen komt hier zo maar een onnozel beest in onze tuin zitten. Pas op als het alleen nog maar in onze tuin was zou ik het nog een beetje door de poten kunnen zien. Maar nee dat is niet goed genoeg ze logeert in ons waskot. Stel je voor zonder vragen is ze hier alles aan het inpalmen. Het strafste van allemaal is dan nog dat ze er voor zorgt dat wij altijd naar onze pootjes krijgen. Ok we geven het toe we vliegen tegen het raam en blaffen alsof ons leven er vanaf hangt als we haar zien komen maar hela dat is toch ons goed recht zeker wij moeten dat hier toch allemaal verdedigen tegen zo'n lelijke indringer. Jullie vragen je zeker af over wie wij het nu hebben. Het is geen goede foto want als wij of één van onze tweevoeters buiten komt loopt die trut natuurlijk heel hard weg.

sized_kattuin.JPG

Pffff 't is trouwens ons vrouwtje haar schuld dat dat ros geval hier nog altijd blijft komen. Elke keer is het 't zelfde liedje het is ook koud voor dat beestje, ocharme het heeft geen eten en geen drinken. Ja hallo ik kan er toch niet aan doen dat dat beest geen baasje heeft? Dan moet ze er maar één zoeken en nee dat van ons is al lang bezet! Pff door dat ros geval kregen wij dus nog meer naar onze pootjes. Hela 't is ons vrouwtje die eten en drinken klaar zette voor dat beest en toevallig zijn wij wel haar schatten dus mogen we toch gerust mee proeven zeker. Vergeet het! Wij kregen nog meer naar onze pootjes en sindsdien staat haar eten op een tafel. Stel je voor wij mogen niet eens op tafel zitten om te eten maar dat ros geval mag dat wel. Dan wil onze puberpup dat beest nog in huis halen hé maar over ons lijk dat staan we nooit toe. En onze kleine? Puh die heeft een groot woord maar als ons vrouwtje zegt :"kom er af" vliegt hij voor haar. Zo stom ben ik echt wel niet ik zal onze tuin ten alle tijde blijven beschermen. Hahahahah en 't leukste van allemaal is toch dat vrouwtje niet aan mij kan en ik lekker kan blijven liggen zoals ik het zelf wil.

sized_laikavoorraam14jan10.JPG

Vriendjes ik zou jullie ook nog iets willen vragen. Ons vrouwtje had een veiligheidsvestje en nu wil ze heel graag van dit pictogram een lichtgevende sticker laten maken zodat ons kleine ook 's avonds veilig is om van achter op haar rolstoel en har nieuw vroemmachien waar we jullie zaterdag wel over vertellen te kleven. Is er iemand die weet waar we dit pictogram in zijn orgineel formaat kunnen vinden of is er toevallig iemand die dit zelf kan ontwerpen? Je zou ons vrouwtje er super blij mee maken.

sized_pictogram.JPG

19:47 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

21-01-11

Eindelijk is het dan zo ver

Eindelijk is het dan zo ver en wil je een hondje in huis halen. Hoe begin je er aan want overal slaan ze je met puppy's rond de oren. Daarom willen wij jullie graag enkele tips mee geven hoe je een goede fokker kan herkennen en zo meer zekerheid hebt om een gezonde en goede pup in huis te halen. Het is geen garantie dat je hond nooit iets zal mankeren maar bij een goede fokker kan je later ook nog terecht en deze zal je nog steeds bijstaan wat met probleemhonden echt een enorm voordeel is.

Kenmerken van een goede fokker

 1. De pups worden binnenshuis gehouden en niet in één of andere stal dit is belangrijk omdat de inprentingsperiode enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van een hond. Alles wat hij de eerste weken goed leert is zeer belangrijk in zijn verdere levensloop. Een hondje dat van jongsaf bv hoort stofzuigen zal niet zo vlug bang zijn van het geluid.
 2. De ouderdieren zijn onderzocht op erfelijke ziektes bv HD, oogziektes, hartkwalen e.d.  Een goede fokker maakt er geen probleem van als u de gezondheidsattesten wil zien van de ouders. Voor grote dieren is een HDonderzoek zeer belangrijk goede heupuitslagen (HD : heupdysplasie) zijn HD-A,HD-B of HD negatief of HD-TC. Het is een groot voordeel dat ze DNA getest zijn op TNS, CL en CEA. Een goede fokker zal u alle uitslagen van de testen met plezier laten zien en er u graag de nodige uitleg bij geven
 3. De moeder is aanwezig bij de puppy's, vertrouw het niet wanneer ze "toevallig" gaan wandelen is, naar de trimster is etc.
 4. Willen ze het verdere verloop van de hond nog kennen en kan je nadien nog met problemen bij hen terecht. Het is normaal dat niet elke fokker aan iedereen een pup verkoopt.
 5. Vraag zo veel mogelijk over het karakter van de pup, een goede fokker zal u heel veel over zijn pups kunnen vertellen en mee kunnen beslissen hoe je een pup kiest die goed bij u past.
 6. Vraag of de fokker al iets gedaan heeft aan de presocialisatie of de pup bv kinderen, huisdieren, honden e.d. gewoon is.
 7. Een goede fokker zal je alles over het ras kunnen vertellen.
 8. Kijk goed naar de band tussen fokker en zijn honden, deze kan u heel veel vertellen
 9. Vraag hoe vaak hij met de ouders fokt het is normaal dat je op een wachtlijst terecht komt bij een goede fokker.
 10. Een goede fokker heeft er geen problemen mee als je de stambomen wil inkijken. Het is een fabeltje dat je kan kiezen met of zonder stamboom en dat zonder dan ineens veel goedkoper is. Dit kan NOOIT alhoewel heel veel mensen er in trappen. Een nestje moet immers binnen de 14 dagen na de geboorte aangegeven worden bij Sint Hubertus en dan krijgen meteen alle pups van dat nest een stamboom.
 11. Bij een goede fokker gaat u op voorhand op puppybezoek.

Kenmerken van een minder goede fokker of een broodfokker

 1. Fokt meerdere rassen
 2. De fokker heeft altijd bijna alle rassen op voorraad of kan er zeer snel aankomen
 3. De fokker adverteert zeer vaak via internet
 4. Honden worden via winkels e.d. verkocht, je mag hun woonruimte niet zien
 5. Kortom alles is er niet wat bij een goede fokker wel het geval is

Natuurlijk kan ik mensen begrijpen die zeggen hela wij kunnen zo veel geld niet uitgeven aan een pup. Daarom wil ik samen met jullie even een rekensom maken waarbij we Chesko als voorbeeld nemen zoals jullie weten is hij een hond met problemen.

Kostprijs shih tzu van een goede fokker met stamboom : tussen de 750 en 1350 euro. Het is een hoop geld maar als je weet dat een shih tzu 15 jaar kan worden wil dat zeggen dat je 90 euro per jaar kwijt bent voor een pak vriendschap en liefde.

Kostprijs Chesko : 450 euro + 250 euro dringende navelbreukoperatie toen hij hier net was, 1 jaar wekelijks naar een gedragstherapeut aan 35 euro/ les = 1750 euro, halfjaarlijkse controle bij oogarts omdat hij een erfelijke oogaandoening heeft waardoor hij blind kan worden 55 euro per keer = 440 euro tot hiertoe, specialist gedragstherapeut 60 euro per keer x 3 = 180 euro en dan nog eens ontelbare boeken over gedragstherapie, vrouwtjes cursussen over gedragstherapie en heel wat extra verzorgingsproducten omdat hij een heel moeilijke vacht heeft. Totaalprijs Chesko = 3020 euro wat dus een pak meer is dan een shih tzu met een stamboom die nooit al deze gedragsproblemen had gehad vermits ze bij Chesko echt afkomstig zijn van de broodfok. Bij deze 3020 euro tellen we dan nog niet eens alle curssusen, boeken, alle oogartsonderzoeken die hij nog nodig heeft en een eventuele oogoperatie van zodra zijn oog achteruit gaat. Om nog maar te zwijgen van het feit dat heel wat mensen niet zo veel geduld met hem hadden gehad, al deze kosten niet hadden willen doen met alle gevolgen vandien.

Wij snappen maar al te goed dat jullie zoiets hebben van bah wat een saai postje is dit en wèèr over honden kopen. Weten jullie dat gans HV (hondenvrienden is een hondenforum) op zijn kop stond en heel wat mensen waaronder veel van onze vriendjes gingen betogen. Dit was er toen aan de hand.

Deze fokker moest toen sluiten onder druk van BLID, Gaia en ABA maar zoals jullie zelf kunnen horen vonden de controleurs het niet eens nodig om het onmiddellijk te sluiten na controle. Ik wil dus niet weten wat er gebeurd bij andere fokkerijen waar mensen niet van op de hoogte zijn, waar werknemers niet uit de biecht praten. Maar het ergste van allemaal is dat deze fokkerij opnieuw open is enkel staat het nu op een andere naam. Kunnen wij broodfok uit de wereld helpen? JA! Raad mensen in je omgeving aan om een hond bij een goede fokker te kopen en gun deze mensen geen cent. Wij kopen zelfs geen poepzakje in een zaak waar ze honden verkopen want onrechtstreeks hou je zo de broodfok in leven.

 

22:43 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

19-01-11

De waarheid als een koe

Zieke vrouwtjes hebben zo ook zijn voordelen bijna iedereen brengt voor ons ook iets mee als ze vrouwtje komen bezoeken.  Kwestie dat iedereen heel goed weet dat wij bijna nooit iets krijgen en niets hebben. Kleine is dat niet overdreven? Nee echt niet Laika waarom denk je dat ik hier alles pik? Toch omdat ik mij verveel zeker. Ons vrouwtje vind toch dat we genoeg rommel hebben om op te ruimen kleine. Puh Laika die zaagt altijd en zo veel speeltjes hebben we echt niet zene zeg maar zelf.

sized_speelgoedmandjes.JPG

Ik ben dan ook altijd super blij dat ik een extra kadootje krijg, dit zijn er een paar van want sommige waren gewoon veel te lekker en die zitten al lang en breed in mijn buikje en verder was baasje te lui om in die hoop speelgoed te gaan zoeken naar alles.

sized_kadootjes.JPG

Maar er zijn ook tweevoeters die zoeken tot ze iets vinden wat echt bij ons past en daar is vrouwtjes beste tetterdiplomavriendin één van. Ik kreeg iets superknap van haar!

sized_theking.JPG

Voila zij weet tenminste wie ik echt ben, vanaf nu heb ik het hier voor 't zeggen en ze kunnen er niets aan doen. Ik vind dat het mij beeldig staat.

sized_cheskotheking.JPG

Ik wil die bandana echt wel dag en nacht dragen zodat ze hier eindelijk weten dat ze mij op mijn wenken moeten bedienen.
Dat ze ons heel goed kent heeft ze dan ook bewezen met het kadootje voor Laika.

sized_queenbitch1.JPG

Hahahhaha eindelijk iemand die weet dat ze een echte tuttebel is en ze echt de bitch kan uithangen. Ik vind dat ze er echt knap mee staat.

sized_laikaqueenbitch.JPG

Kleine het is genoeg hé ze kunnen het hier vergeten zoiets doe ik nooit of nooit aan. Puh Laika volgens mij ben jij gewoon bang dat iedereen te weten komt hoe jij echt bent. En jij mag mij trouwens niet tegen spreken hé ben je soms al vergeten dat ik "The King" ben? Kleine zal 't gaan ja! Puh meneer doet alsof wij hier altijd super toffe kadootjes krijgen awel vergeet het maar heel rap. Eén of andere tetterdiplomavriendin had een mat gekocht voor ons vrouwtje, zij vind ze super. Pfff ik wist niet dat tweevoeters zo konden liegen! Kijken jullie zelf maar wat er op staat

sized_mat.JPG

Stel je voor wij 2 rot verwende honden? Dat is in de verste verte het geval nog niet dus ik hoop dat ze hier heel vlug die leugens begraven of hmm mischien moet ik ze een kopje kleiner maken. 'k Zal er direct eens aan beginnen !

Vriendjes vrouwtje is weer teleur gesteld in een goede kennis van ons die een hondje bij een broodfokker kocht. Daarom willen wij vanaf nu toch af en toe een filmpje plaatsen. Ik hoop dat jullie er naar kijken, goed naar luisteren maar vooral heel goed nadenken voor jullie een viervoetertje in huis halen. Het gaat hier wel over een illegale hondenfokkerij in België maar jammer genoeg krijgen de hondenfokkerijen tegenwoordig een vergunning alsof je een sticker bij een pakje chips krijgt. Luister vooral naar de gevolgen want dat is schering en inslag als je geen hond bij een goede fokker koopt.

 Nota van ons vrouwtje : Ribboke heel hard bedankt om ons uit te leggen hoe we een filmpje moeten plaatsen zonder jou hulp was het nooit gelukt!

16:44 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

14-01-11

Comment ça va?

Comme ci comme ci comme ça dat zongen de shorten vroeger volgens ons vrouwtje. Heel veel tweevoeters vragen ons altijd maar hoe het nu met ons vrouwtje gaat. Awel ze gaat elke dag met kleine stapjes vooruit. Toen ze juist wakker werd van een reuzelang schoonheidsslaapje dat nu een drie en halve maand geleden is kon ze niet meer praten. Ze wist niet meer hoe ze de dingen moest benoemen, baasje vertelde ons zelfs dat ze heel boos was omdat ze niet eens meer wist hoe ze een tas thee moest vragen maar steeds zei dat ze die koffer wilde. Zinnen maken lukte toen ook langs geen kanten want ze sprak alleen maar in losse woorden en super traag zodat het heel moeilijk te verstaan was en oh wee als ze weer eens een woord niet wist. Hele discussies waren er omdat ze de foto's van Parijs zag en ze dacht dat baasje alleen met ons was mee geweest. Ze herinnerde zich immers niets meer van een dikke twee weken voor haar grote schoonheidsslaap. Alle sjans kwam dat geheugen terug in orde en jammer genoeg praat ze terug even goed als vroeger. Amai het was er aan te merken dat ze lang niet serieus kon praten want ze haalt nog elke dag haar schade dik en dubbel in. Vrouwtjes rug was al lang kapot en nu is hij nog kapotter daarom voelt ze in één been nog amper iets. Elke dag komt er daarom een meneerke langs die ze de beendokter noemen. Kleine nee man dat is een kinesist en die leert ons vrouwtje opnieuw terug stappen. Helemaal goed zal het nooit meer komen maar het is de bedoeling dat ze met heel veel oefenen op den duur terug een tiental minuutjes zal kunnen stappen. Wees gerust wij houden heel goed in de gaten dat ze haar oefeningen heel goed doet.

sized_pedalen.JPG

Ik hoor jullie al denken tiens weet Chris nu niet meer waar haar voeten zijn dat ze dat ook met haar handen doet. Awel haar handen hebben ook een klopke gehad. Vrouwtje haar fijne motoriek is foetsjie maar dat gaat de goede richting uit en als ze blijft oefenen komt dat terug volledig in orde. De enige pech die ze heeft is dat ze geen macht meer heeft in haar handen. Daardoor lukt het haar niet meer om knopen open te doen, een volle fles water en ons op te pakken als we niet mee werken. Dat ze haar handen niet kan gebruiken zoals zij het wil haat ze als de pest en daarom moesten ze van meneer de kinesist iets heel stom kopen.

sized_balletjes.JPG

Voila met die dingen zit ze nu een hele dag te prutsen we worden er echt gek van.

sized_oefeningenmetbal.JPG

Voila Anny zie je nu dat vrouwtjes handen echt al terug platter werden, ze ze wel bijna helemaal kan strekken en ze niet meer echt op sponsen lijken? Julle vragen je zeker af waarom ik eerst die ingepakte balletjes liet zien. Awel dat is ook zo'n sjiek verhaal vrouwtje is al enkele balletjes kwijt. Onze kleine vertelde haar nog dat dat komt omdat die het oefenen beu zijn en altijd gingen wandelen. Kijken jullie zelf maar eens wie er constant zit te kijken wanneer vrouwtje aan het oefenen is.

sized_handbalchesko.JPG

Inderdaad 't is weer onze kleine van zodra hij de kans krijgt pikt hij vrouwtjes balletjes en krost hij er het ganse huis mee door.

sized_cheskoballetje.JPG

Hahahhaha Laika nu is dat super tof want ik weet dat ze het toch niet kan komen afpakken. Jaja kleine maar je vergeet dat ze nu zonder zich te bukken ons ook kan pesten hé! Zwijg er van Laika ze kent er de laatste tijd iets van zene onze snoepjes, onze beer alles moet er aan geloven om gepakt te worden met dat grijpding.

sized_grijper.JPG

Ze moet dat spel met twee handen vast houden en het kost haar heel veel moeite maar dat heeft ze er voor over om ons te plagen. Eigenlijk moet dat ding haar helpen om onderste schuiven open te doen, dingen op de grond te pakken of iets te pakken dat hoger staat maar ze doet er alles mee zelfs was uit de wasmachine pakken.  Puh Laika dat ze maar wacht ik vind daar zeker en vast nog iets op. Verder zijn de meneer doktoren nog altijd aan het zoeken naar de juiste smartiekes om haar bibberende vallen te verminderen. Kleine dat zijn toch geen smartiekes man dat zijn anti epilepticapilletjes. Als jullie nu denken dat ons vrouwtje zielig geworden is hebben jullie het serieus mis. Ze zegt zelf dat ze nu nog meer geniet van het leven, die zotte vind de regen zelfs leuk ze is zo blij dat ze al die dingen nog kan mee maken en kan zien. Langs de andere kant is er ook een nieuwe wereld voor haar open gegaan. Vroeger moest ze om het half uur ergens iets gaan drinken om vlug een pijnstiller te nemen omdat haar rug het aan 't begeven was en nu kan ze zo lang iemand haar wil duwen de wijde wereld herontdekken. Op dit moment is ze met één hand aan het leren typen dus schrik niet als jullie één van de volgende keren hier half chinees lezen want als vrouwtje iets in haar kop heeft ... Zwijg er van Laika dat vind ik nog het allerergste van allemaal dat haar oren kapot zijn. Alé kleine wat zeg jij nu? Awel Laika vrouwtje wil toch altijd dingen doen die ze eigenlijk niet kan en dan hebben we nog meer miserie. Tja kleine daar zeg je al zoiets nu heeft ze hier twee schoon verbrande billen omdat ze toch wilde proberen om een volle waterkoker te koken. Eerder zagen we haar al stil staan op de parking van het warenhuis naast ons omdat ze er niet kon geraken en moest baasje haar gaan zoeken toen hij thuis kwam. Volgens ons vrouwtje zijn shih tzu's koppig awel dan ben ik er zeker van dat vrouwtje eigenlijk een tweevoeter is die tien shih tzu's ingeslikt heeft.  Vriendjes maar wij hebben jullie nodig! Kan er iemand aub die helping hand komen afpakken zodat ze ons niet meer kan plagen?

18:10 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

11-01-11

Puberoorlog

Amai vriendjes het is goed te zien dat kerst voorbij is want hier is dus ook de tijd van de vrede gedaan. Onze puberpuppy had van één van haar vriendinnen een verjaardagskadootje gekregen. Ik vond het direct super sjiek.

 

sized_eenden.JPG

Ik hoorde ze hier zeggen dat onze puber haar twee voeten samen in die grote eend moest steken. Ja hallo ze heeft toch al haar sloefen zeker wat is ze dan met zo'n grote eend?  Van zodra ze eventjes weg was zag ik natuurlijk mijn kans, dat beest is even zacht als mijn meneer beer en nog is een pak groter dus dat is echt wel wauw natuurlijk.

sized_CHESKOEEND.JPG

Puh elke keer weer pakte onze puber die eend terug af hé. Wat een lef heeft dat kind want ik kreeg natuurlijk elke keer naar mijn pootjes terwijl ik de eend alleen maar wilde redden van onze puberpuppy haar stinkvoeten. Hahahha en terwijl jij naar je pootjes kreeg sliep ik op het allersjiekste en allerzachtste mandje in de hele wereld.

sized_laikaeend1.JPG

Puh Laika ik moest de andere eend nog redden, stel jullie voor onze puberpuppy ging die zo maar elke keer op het bad leggen. Hela ik weet wel dat eendjes moeten kunnen zwemmen maar het is gewoon dierenmishandeling om ze nog elke keer vol zeep te steken, ocharme hun oogjes. Nee nee dat kon ik niet laten gebeuren ik moest en zou dat eendje redden. Eén ding is zeker onze puberpuppy is de grootste sadist want elke keer pakte ze het terug af.  Maar hela ik heb mij niet laten doen zene ik verdedigde de eend met mijn hele leven.

sized_CHESKOPAKTBADEEND.JPG

Waarom weet ik nog altijd niet maar onze puberpuppy was een hele dag boos op mij. Puh daar trok ik mij toch geen bal van aan want rarara wie wint er toch altijd?

sized_cheskobadeendje.JPG

Vriendjes en wij willen jullie deze keer toch ook wel waarschuwen met het publiceren van foto's op internet want wij maakten iets heel raar mee. Vrouwtje speelde vroeger altijd de boerderij op het gezichtjesboek en nu doet onze puberpuppy het verder. Ze was zo fier op mij dat ik zelfs haar profielfoto mocht zijn. Zo ziet ons vrouwtje haar gezichtjesboek er ongeveer uit.

sized_sized_chrisfb.JPG

Ineens zag onze puberpuppy dat er iemand dezelfde profielfoto had.

sized_marcelina.JPG

Onze puberpuppy vertrouwde het echt niet en ging op onderzoek. Amai ze verschoot nogal toen ze las dat die mevrouw schreef dat ik haar nieuwe liefste hondje was. Toen ze bij de foto's ging kijken zag ze dat zelfs mijn zus er op stond als "haar" hondje.

sized_foto'smarcelina.JPG

Het heeft heel wat aarde in de voeten gehad voor ze ons wilde verwijderen. Eerst bleef ze er immers bij dat het haar hondjes waren. Ja hallo 2 identiek dezelfde hondjes als wij met dezelfde kleertjes en net toevallig bij dezelfde fotograaf? Zelfs ik als viervoeter geloof niet in zo veel toevalligheden. Als er iemand weet hoe we dit in 't vervolg kunnen voorkomen dat iemand anders onze foto's pikt en zich uitgeeft voor onze baasjes zijn alle tips meer dan welkom !

23:22 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

07-01-11

De wereld rond

Eerst en vooral moeten we van onze puppytweevoeter iedereen heel hard bedanken voor alle verjaardagswensen. Jaja we hebben haar alle verjaardagsknuffels gegeven al snappen we langs geen kanten waarom dat op den duur op haar zenuwen werkte.

sized_laicheskim.JPG

Gisteren kreeg vrouwtje 't zot in hare kop ze wilde ineens de wereld rond. Natuurlijk zagen wij dat onmiddellijk zitten want 't is al veel te lang geleden dat wij op vakantie waren. Vriendjes hadden we geweten welke wereld ze bedoelde dan waren wij met plezier thuis gebleven. We begonnen in Brugge ja hallo wij wonen heel dicht bij Brugge dus dat leek ons niet meer dan normaal. Alhoewel toen we in die tenten kwamen begonnen we te bibberen zo koud was het daar. Pfff vrouwtje zei kijk we moeten niet eens naar Brussel om manneke pis te zien. Ja tararaa dat zag het kleinste kind dat het niet echt ons manneke was want hij deed niet eens zijn ding. Hahahah Laika dat kan toch niet zijn waterke zou ter plaatse bevriezen denk ik.

sized_brusselbrugge.JPG

Ik kan jullie 1 ding vertellen al marcheren haar handen en haar been niet en zit ze in een wielekesstoeltje één ding is er nog altijd hetzelfde gebleven ze blijft nog uren plakken en alles tot in het kleinste detail bekijken want alles vond ze natuurlijk weer even knap.

sized_collage3.JPG

Laika toch is er iets dat ik niet snap zene ze zeggen altijd dat de king sjiek kon dansen en nu stond hij daar stok stijf. Tja kleine die Marilyn Monroe haar rok vloog zelfs omhoog en ik voelde niet eens wind.

sized_monroe.JPG

Hahahah vriendjes moeten jullie eens iets goed weten? Laika mocht gaan zagen aan de klaagmuur amai daar had ze niet zo veel praatjes zene madam was er op 1,2,3 weg.

sized_Laikaklaagmuur.JPG

Hela kleine zal 't gaan ja! Het was er niet alleen - 6 graden maar al dat ijs was ook nog eens ijskoud aan mijn pootjes zene. Puh Laika daar had ik lekker geen last van. Hier sè meneer zal het weer eens zeggen maar hij heeft geen stap gezet in dat hele spel. Nee meneer was te lui om te stappen en liet zich netjes rijden want hij vond het ineens super om op vrouwtjes schoot te zitten en zo rond te kijken.

sized_cheskoijssculpturen.JPG

Hela Laika ik ben niet te lui om te stappen zene maar nu zag ik tenminste iets meer dan alleen maar tweevoetersbenen en daarbij ik kan mjin vrouwtje toch moeilijk alleen laten zeker. Ach kleine jij bent een grote zeveraar en daarbij ik heb erna wel netjes bij Mickey Mouse gestaan.

sized_Laikamickey.JPG

Laika eigenlijk was het allemaal wel knap om te zien hé. Kleine zwijg ik hoorde al dat vrouwtje er volgend jaar terug naartoe wil gaan. Maar hela niet meer met mij zene want als ik er nog maar aan denk begin ik al terug te bibberen van de koude. Dat is niet erg Laika ik heb een super sjiek plan. Heb je dat ene huisje gezien waar niemand in woonde?

sized_iglo.JPG

Volgend jaar zetten we ons vrouwtje in dat huisje en maken wij dat we rap weg zijn. Voor één keertje moet ik zeggen dat je eens een goed plan bedacht kleine. Als jullie volgend jaar iemand in het huisje zien zitten roepen jullie maar eens "dag Chris" maar help haar er alstublief niet uit hé want overal blijft ze uren plakken en dan ben jij degene die voor eskimo kan studeren.

23:36 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

05-01-11

Let's party!

En vriendjes hebben jullie allemaal genoten van de feestdagen? Wij vonden het in elk geval zalig. Met kerstmis mochten we zelfs mee aan tafel ziten en fondu eten. Hmmm dat is pas super lekker eigenlijk zouden wij dat elke dag wel willen. Nieuwjaar was hier een ander paar mouwen want baasje was zo stom geweest om eten te laten maken. Ja hallo die kok was ons dus ferm vergeten natuurlijk want er was geen extra menu bij voor ons. Alle sjans dat vrouwtje nog altijd weet hoe een echte hond zijn dag begint als het feest is.

steak.jpg

Ik kan jullie verzekeren dat het geen vijf minuten duurde voor die lekkere steak in onze buikjes beland was. Puh ze noemden ons zelfs gulzig waar halen ze het lef!

sized_laichessteak.JPG

We voelden het al aan onze pootjes hier klopte iets niet want een feesttafel zonder kadootjes is toch geen feesttafeltje zeker. Alle sjans werd dat even later goed gemaakt.

KADOOTJES.jpg

Eindelijk heb ik mijn eigen handtas hmm die zal ik in het vervolg eens lekker vol steken met de allerlekkerste stukjes vlees zodat ik hier niet altijd moet zagen om eens wat te krijgen. Dan hou ik dat lekker allemaal voor mezelf. Hela Laika jij bent een echte tuttebel hee alle sjans dat ik van ons vrouwtje een gsm kreeg. Als jij in het vervolg alles alleen op gaat eten bel ik haar direct op. Hier sè meneer zal het eens vertellen als er hier ene is die ongeduldig is is hij het wel. Puh Laika dat is echt niet waar hoor. A nee kleine? Hoe komt het dan dat jij niet eens kon blijven zitten voor de foto?

sized_Cheskopaktkadootjesnieuwjaar.JPG

Laika maar daar kon ik echt niets aan doen want ik vond dat varkentje zo leuk en ik hoor het zo graag knorren, ik was er gewoon stapel verliefd op vanaf dat ik hem zag staan.

sized_Cheskovarkentje.JPG

Alé kleine als je zo verliefd was op dat beest waarom vond je het dan nog nodig om ook mijn kadootjes te pikken?

sized_cheskokadootjelaika.JPG

Jij bent echt wel dom Laika je moest me net dankbaar zijn omdat ik je gered heb van die enge octopus! Jaja kleine leg het maar uit ik geloof er geen bal van jij pikt elke keer alles en denkt dat alles hier in huis van jou is. Sjans dat er nog iets leuks op het programma stond. Normaal gaan we elk jaar naar zee als het nieuwe jaar begint maar dit jaar regende het. Ik dacht lap ze gaan hier niet vertrekken maar gelukkig gingen we toch een ferme boswandeling maken. Alhoewel gelukkig? Daar lagen de kerstbomen gewoon op de grond en er hingen niet eens balletjes aan.

sized_chesbos.JPG

Onze twee voeters begonnen het nieuwe jaar trouwens niet goed hé. Ze stonden te liegen dat ze zwart zien in dat bos. Toen we aan de vijver kwamen wilde wij wel eens gaan zwemmen maar die slimme riepen een hele tijd dat het veel te koud was en dat dieren in het water verboden waren. Hela denken die nu echt dat wij blind zijn? Kijk zelf eens met hoeveel dieren ze in het water zaten.

VIJVER.jpg

Pure discriminatie is het dat zij wel allemaal in het water mochten en wij nog niet met onze tenen. Natuurlijk vergaten wij onze blogvriendjes niet toen wij terug thuis kwamen. Wij dronken een goed pintje op jullie gezondheid.

BIER.jpg

Hela nee nee het is niet nodig om de AA of de dierenbescherming te bellen want dit lekker bier is gewoon Kwispelbier en dat maken ze speciaal voor viervoetertjes zoals wij.

sized_kwispelbier.JPG

Het was al veel te vroeg tijd om naar ons bed te gaan want wij wilden eigenlijk nog een steak als vier uurtje nog een steak als avond maal en nog een steak voor het slapen gaan maar dat was natuurlijk tegen onze pootjes. We hoopten zo dat het morgen terug nieuwjaar zou zijn maar daar geloofde ze hier dus ook niet in. Alle sjans kunnen wij morgen terug feesten. Zeventien jaar geleden werd deze puppy puber geboren.

sized_Kimberlykerst2010.JPG

Daarom roepen wij nu heel luid GELUKKIGE VERJAARDAG KIMBERLY en niet vergeten dat wij je allerbeste vriendjes zijn en je ons zeker en vast moet trakteren op een lekkere steak hé. In ruil daarvoor zullen wij ons best doen om je voor één keer wat langer te laten slapen. Of nee toch niet want dan heb je te weinig tijd om voor ons naar de winkel te gaan natuurlijk.

00:51 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |