08-06-11

Vuile onderkruipers

Pff onze kleine wou hier nog iets vertellen maar hela eerst ik zodat jullie eindelijk eens weten hoe oneerlijk ze hier geworden zijn.  Een tijdje geleden hoorde ik 't ineens héél hard piepen in onze tuin. Natuurlijk wist ik maar al te goed dat er muizen in dat huisje waren gekropen.  Muizen?  Vrouwtje is er doodsbang van dus ik wilde haar helpen en blafte het gepiep weg.  Alé ja dat was de bedoeling maar toen ging baasje eens stilletjes piepen.  Volgens hem zag het er daar binnen absoluut niet uit als muizen.  Alé de poppetjes waren hier weer aan 't dansen want vrouwtje vond het zalig om te zien hoe het vogelpaar eten bracht voor die schattige kleintjes zoals zij het noemde. Zo oneerlijk want ineens had ze natuurlijk minder tijd voor ons.  Schattig? Ik noemde het lelijke monsters ja en oneerlijk waren ze ook al want ze deden zelfs een masker aan toen ze groter werden.

VOGELTJES.jpg

Alé gedaan met de pret want ik mocht zelfs niet meer in de buurt komen van dat huisje. Pfff door die indringers was ik wel een stuk tuin kwijt  hé!  Een paar weken later vloog er hier ineens zo'n vliegend ding tegen ons raam.  Pech voor dat beest hé had het maar beter moeten uitkijken.  Onze puberpuppy dacht er anders over ze zat elke dag uuuuuren bij dat beest.  Dan gaf ze hem stu kjes brood iets wat wij dus nooit krijgen omdat we er te dik van worden volgens vrouwtje en hela voor hem was geen stukje te veel, dan ging ze weer op wormenjacht voor dat stomme beest.  Ze mocht hem zelfs aaien en hij kwam alleen naar onze puberpup. Pfff dat stom ding wist niet eens dat het MIJN puberpuppy is!  Ik heb het recht om aaikes te krijgen maar nee dat vliegding moest natuurlijk ook aaikes krijgen van haar.

MUSJEKIMBERLY.jpg

En elke keer weer was het "Laika weg!" als ik ging kijken.  Onze kleine luisterd dan wel naar vrouwtje maar hela ik laat mij door zo'n stom ding toch niet weg jagen zeker!  't Is hier altijd hetzelfde moest ik op tafel kruipen amai dan zou je ze hier nog al eens horen zagen.  Maar dat stom beest vloog voor de eerste keer zelf terug op tafel en 't was bijna feest zo blij  was onze puberpuppy, dat beest werd er nog voor beloond ook.  Elke dag ging het beest zich meer en meer permiteren.  Op een dag hupelde het gewoon ons huisje binnen en liep het onder vrouwtjes bureau.  Wat een lef want daar is het wel mijn plaatsje hé ik deed dus hap en had het beestje in mijn mond kwestie van vrouwtje te willen beschermen hé.  Amai wat waren ze hier razend kwaad terwijl ik het niet eens dood was en ik echt niet gebeten heb.  Jullie mogen 3 keer raden wie er serieus gestraft werd ?  Juist "ik' natuurlijk terwijl het beest wel op vakantie naar een vogelcentrum mocht.  Als onze puberpuppy de foto's nog ziet is ze nog altijd kwaad.  Als jullie vanaf nu dus horen piepen ben ik het want piepende beesten mogen hier toch vèèl meer dan blaffende dieren.

23:39 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

wat een verhaal! Maar zeg je moet toch niet jaloers zijn op een vogeltje! Die gaan straks allemaal uitvliegen en dan zijn ze weg.

Gepost door: magda | 08-06-11

Daar wil ik en filmpje met geluik van te zien krijgen van een piepende Shih Tsu.

Gepost door: pieterbie | 09-06-11

Hoi matekes,
ook ik krijg hier altijd naar mijn voeten als ik achter zo'n piepertje wil aanzitten.
Dikke poot,
Taiboke

Gepost door: Patty en Freddy | 09-06-11

Ocharme ! Ik heb echt compasie met je ! Hier ongeveer 't zelfde sé, ik mag ook niks zeggen de poezenbeesten die denken dat de tuin van hen is !!!

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 09-06-11

elke vogel zingt zoals hij gebekt is...

Gepost door: willy | 09-06-11

HALLO....

Ja, ze vliegen het nest uit he!!
Hier zit er ook een nes en die kleine prutskes denken niet aan gevaar en ons Molly kan het niet laten om er eens achteraan te gaan en dan ben ik weer boos he! Maar ons Molly is dan ook een soort Jachthond ook al is het een poedel!
Bedakt voor d lieve woorden die je schreef op mijn blog!

Lieve dondrdagse groetjes, annemariek, x

Gepost door: annemarieke | 09-06-11

Dag Chris,
prachtige fotocollage,ook mooi om die jonge vogeltjes te zien ,ik weet niet welke het zijn maar mooi zijn ze wel,we wensen jullie nog een superfijne dag toe met veel liefs van Lilian en Paolo.

Gepost door: paolo | 09-06-11

zEEEEG?NIET JALOERS ZIJN HOOR .NAAR IK MEEN IS HET VROUWTJE TOCH OVERTUIGD DAT ZE JULLIE HET LIEFSTE HEBBEN EN DAARBIJ JULLIE HEBBEN IETS GOEDS GELEERD EN WEL DAT PUBERPUPPIE EEN GOED HARTJE HEEFT NIETWAAR
GROETJES.BEN TOCH BLIJ DAT VOOR T VROUWTJE ALLES IN ORDE IS

Gepost door: watervrouwtje | 09-06-11

op vogeltjes moeten jullie toch niet jaloers zijn,vrouwtje ziet jullie ook heel graag, puberpuppy heeft ook een hart voor dieren en mag daar toch ook voor zorgen en liefhebben zoals bij jullie het geval is.ik ben zonder een blauwe ogen terug thuis geraakt,de betoging ging vreedzaam,wij zijn brave mensen hoor
liefs en een dikke knuffel Chrisje

Gepost door: dolfijntje | 09-06-11

maar ja dat zijn wel kleine weerloze beestjes hé, die mogen extra vertroeteld worden
dus niet meer in de bek houden hé

Gepost door: fotorantje | 09-06-11

Ach gosh...
Zo gaat dat dan wel weer in de dierenwereld, maar toch.
Niet heel erg lief! ;-)

Gepost door: Annemarie | 09-06-11

Och gottekes toch, die kleine schatten, mooi zijn ze wel. K'had er hier ook, maar ze zijn gaan vliegen.Gelukkig maar met al die poezen hier!!!! Maar ze komen iedere dag terug hoor om te eten, en da zie ik graag.Maar ik zie daarom nie minder liever mijne kicha hoor....Zoals jullie vrouwtje jullie graag zien...Maar ze heeft een hart voor dieren en puberpuppy ook hé!!!! Toch kunnen ze nie kwaad blijven hé....Zo laika nu weet je ook dat je geen kleine vogeltjes meer mag pakken. ....Fijne avond en grtjs. van anny

Gepost door: anny | 09-06-11

nou ja 'zij moeten buiten slapen 'en jij hebt een mand . hun moeten vluchten voor katten 'en katten vluchten voor jou wat wil je nog meer...als jij gaat piepen mag je ook in een nestje onde de dak pannen hahahahahahahahahahahaha knufs van bo

Gepost door: boomer | 09-06-11

Hehe..wat een verhaal zeg! :-) Maarre..geven jullie Laika wel genoeg te eten?? hahahahahaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-06-11

Euh ja hoor...zo af en toe het beestje wat te eten geven, dat houdt haar wat rustiger hè...werkt bij Axel ook altijd! :-)))
:-P :-P :-P

Gepost door: mizzD | 10-06-11

tiens, er verschijnen hier plots een reeks ongelezen posts in mijn feedreader.
Denk dat ik besef hoe dat komt.
Jammer van dat ene vogeltje.

Gepost door: pieterbie | 21-03-14

De commentaren zijn gesloten.