19-07-11

Een slechte gids

Vrouwtje kent na 32 j in Mechelen gewoont te hebben er echt wel alles horen we hier constant.  Ze ging ons eens laten zien hoe mooi Mechelen is.  Vrijdag konden we 't al vergeten want madam bleef natuurlijk onder de toren plakken.  Over toren gesproken pffffffff 's zondags ging ze die ons eens laten zien.

SINTROMBOUTSTOREN.jpg

Ze ging er "efkes" binnen gaan, kan iemand ons vertellen hoe lang efkes duurt want wij weten 't écht niet meer.  Ze bleef er plakken terwijl baasje en wij wortel stonden te schieten.

STROM2.jpg

En liegen dat ze kan!  Niet te doen ze zei ons dieren mogen er niet binnen ja tararaaa op de foto's zagen we zelf dat er paarden binnen mogen.

SINTROMB3.jpg

Zelfs de ramen vond ze mooi hm hm hm een raam is toch maar een raam zeker wat is daar nu zo mooi aan?  We wandelden wat verder tot aan de grote markt, alé 't is maar 2 minuutjes stappen en daar vertelde ze ons dat dat Margaretha Van Oostenrijk was, dat ze die verplaatst hadden en nog meer van die zeververhaaltjes kregen wij daar te horen.

 

GROTEMARKT.jpg

Toen was 't om zeep natuurlijk want ze ging baasje eens een héél goeie taverne leren kennen en erna het café waar ze als puber vaak uitging.  Toen we buiten kwamen stond er héél veel volk op de markt.  Allemaal sterke mannen waren een vrachtwagen aan het trekken, gingen 250 kg op heffen en nog meer rare kuren doen.  Ze hielden een wedstrijdje de sterkte man van de provincie Antwerpen.

STERKSTEMANANTWERPEN.jpg

 Gene seconde voelde wij ons op ons gemak, hela als zo'n spierbundel 't in zijn koppeke haalt gooit hij ons met gemak naar China!  Maar 't zal jullie wel niet verbazen dat vrouwtje weer maar is bleef plakken zeker?  Opeens zei ze "kom rap ik zal jullie nog 't paleis van Margaretha Van Oostenrijk" laten zien dat is nu het gerechtsgebouw.  Hoe stom zijn die mechelaars nu?  Er was rommelmarkt op de veemarkt.  Jullie mogen 3 keer raden wie ook daar weer bleef plakken.

sized_ROMMELMARKT.JPG

Een paleis hebben we dus niet meer gezien laat staan andere dingen want toen moest ze weer naar hare voetbal natuurlijk.  Hmm wat hebben wij dus geleerd?  Dat Mechelen bestaat uit KVM, vriendinnen, caféekes, terraskes als je er 32 jaar woonde, gene vette dus.  Dan durven ze hier nog zeggen dat ze in september terug gaan voor een paar dagen hé.  Alé als we sjans hebben zien we dan een paar andere dingen of komen we een betere gids tegen dan ons vrouwtje.

11:59 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Was ik toch eens met Axel in diezelfde kerk zeker...??? Maar nee...jullie vrouwtje heeft gelijk...een meneer wees heel boos dat we naar buiten moesten...hoe zat dat nou ook alweer van dat alles en iedereen schepselen Gods zijn hè..??!! ;-)
Aaach..zo'n mooie stad showt zichzelf wel...en ik weet dat er ook vele parkjes zijn daar...dáár trekken jullie het vrouwtje de volgende keer maar lekker naartoe hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 19-07-11

Ziet er goed uit, nog nooit geweest daar; een misser dus ;-)

Gepost door: roy's foto's | 19-07-11

vorige week nog in Mechelen op de trein gewacht :-)

ik zou in die kerk ook blijven plakken vrees ik
en die heel goeie taverne mag je wel eens vernoemen, weet ik meteen waar k moet zijn als ik Mechelen eens bezoek
Maar k denk dat m'n eerste bezoek in Mechelen naar Planckendaal zal zijn, de beestjes gaan bewonderen

Gepost door: fotorantje | 19-07-11

Prachtige collage heb je gemaakt in Mechelen er zijn daar wel mooie dingen te zien.
Groetjes.

Gepost door: René | 19-07-11

een stad naar mijn hart....

groeten !

Gepost door: willy | 19-07-11

Hallo Chris en de viervoetertjes(zullen ze zeker comentaar op hebben),
prachtige fotoreportage van Mechelen,schitterende stad ,ik heb er ook al eens rondgedoold ...vroeger ...veel vroeger...toen de oma's nog echte oma's waren... maar geen voltijds oppassers ,dikke knuffel en veel liefs van Lilian en Paolo.

Gepost door: paolo | 19-07-11

t Was dan ook wel de moeite om te blijven plakken, als ik dat allemaal zo zie ;-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 19-07-11

woehahahahaha zij leerd het nooit hé lieverds 'ik denk dat je dat maar moet gaan accepteren xxxxx liefs van bo

Gepost door: boomer | 19-07-11

Hallokes, wat is dat hier allemaal!!! Kan het gerust geloven cheske dat were eens lang geduurd heeft voor jullie...t'vrouwtje kennende....Die zou van de kleinste vlieg ne fotoke maken....En alles, ja alles moe ze zien hé!!!!! Maar een wafelke voor jullie ziet ze niet hé!!!!! Ze hadden dat daar verzekers niet . Hahaha
een wel te rusten voor strakjes.....en er staat jullie ook nog wa te wacheten donderdag....je bent verwittigd hé!!!! Lieve grtjs. van annyke

Gepost door: annytje1 | 19-07-11

fantastisch om door jou ogen je geboortestad te mogen bewonderen, chris!! :-))

wat een rijkdom aan architectuur mag ik hier ontdekken!!

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 19-07-11

Die cheerleaders zien er wel aantrekkelijk uit :-)
En ik zou dat niet pikken, hoor, paarden komen er dan wel in en Shih Tzu's niet?
Pure discriminatie.

Gepost door: pieterbie | 20-07-11

Jaja, eens een Mechelaar, altijd een Mechelaar. Ik ondervind het hier thuis ook ;-)
Al zou ik zelf ook 'ns dringend de stad in moeten trekken, want er zijn zoveel mooie plekjes ...
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 20-07-11

Oei, had ik toch bijna dit logje én de schitterende reportage gemist, en dat zou zonde zijn! Bedankt dus matekes, om ons mee te laten genieten!
Ik begrijp Vrouwke volkomen: eens een Mechalaar, altijd een Mechalaar!

Gepost door: gerdaYD | 21-07-11

De commentaren zijn gesloten.