15-04-14

Help indringer gesignaleerd

Ineens stond onze puberpuppy (alé naar 't schijnt mogen we haar zo niet meer noemen want ze is al 20)zaterdag in huis met een grote kooi.  We hoorde van "Nee mama ze gingen het dood doen, ik kon het daar toch écht niet laten zitten" en "We kunnen het niet houden want wat als we weg gaan"  Ik wilde wel eens weten over wat ze het hadden en ging dat kot eens inspecteren.  Help er zat een nijnjte in.  We waren er héél zeker van dat vrouwtje zich niet ging laten inpakken want ze heeft gelukkig niets met nijntjes.  Tot ze nijntje zag amai ons vrouwtje werd razend, ze bleef maar tekeer gaan dat dit geen doen was dat mensen voor een dier moesten zorgen als ze 't in huis haalde en dat 't normaal was dat het beestje niet meer kon lopen.   Volgens haar lag alles aan de veel te lange nagels die langer waren dan de pootjes zelf.

nagelskonijntje.jpg

In een ver verleden leerde vrouwtje nagels knippen bij hondjes, ze durft het nog steeds niet doen bij ons maar nijntje was eventjes later verlost van zijn lange dingen.   En voila toen begon de miserie hé vrouwtje wilde weten of dat dat beestje nu wel kon lopen.   Dat kon ze toch testen in zijn kooitje maar nee vrouwtje vond het oh zo nodig om het in onze tuin te zetten.   Ik moet bekennen dat ik het wel een leuk beestje vond zoals het rond huppelde, eerst keek ik wat nieuwschierig toe maar toen wou ik er zelfs mee spelen.  

KONIJN1.jpg

Nijntje op of af kan mij nietes schelen Chesko ikke was er heel bang van.  Dat ding kan niet stappen maar doet hele tijd springen hé en komt ook zo naar Shanti springen.   Hahahahahahah elke keer als het nijntje naar haar kwam gesprongen haaste ze zich tot bij ons vrouwtje.  En dat noemt zich een shih tzu ?  Een flauwe trezebees is mijn nieuwe zusje ja niets meer of minder.  Ik heb haar echt moeten helpen om dichterbij te gaan kijken en haar meer dan eens moeten zeggen dat nijntjes best leuk en lief zijn voor ze wou luisteren zene.

KONIJN2.jpg

Toch bleef ons vrouwtje zeggen dat het absoluut niet ging zo'n nijnebeest in ons huis.  We gaan véél te vaak voor een paar dagen naar Mechelen en zo'n nijntje neem je niet zo makkelijk mee. Toen ze de foto's poste op Facebook zei iemand gelijk dat ze op zoek was naar een nijntje voor haar dochtertje.  Onze puberpup deed er in 't begin nogal moeilijk over maar begreep op den duur wel dat dat het beste was voor nijntje.   Gelukkig zijn ze nijnemans komen halen want hela ik heb miss Shanti al toegelaten maar het moet hier echt niet te gek worden hé.  

 

07:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Oooo, de paashaas is er vroeg bij daar bij jullie *wink, big smile*
Maar vrouwke heeft inderdaad gelijk, hoe lief zo'n konijntje ook is, je kan het niet meenemen op de vele tochten die jullie ondernemen dus wie zal er dan voor zorgen? Gelukkig heeft het diertje een nieuwe thuis gevonden, dus iedereen gelukkig!

Gepost door: gerdaYD | 15-04-14

Toch lief van de puberpub (die je inderdaad zo niet meer mag noemen - dat dacht ik gisteren bij de foto ook al) dat ze zich over nijntje bekommerde hé.

Het is soms moeilijk met huisdieren die je niet kan meenemen. Gelukkig kunnen ze jullie meenemen.

;-)

Gepost door: ms | 15-04-14

Des te beter als je er een goed tehuis voor kon vinden als je het zelf niet in huis kon nemen hè.. echte dierenliefhebbers zoeken dan naar een betere oplossing inderdaad! Maar och arme dat beestje.. die lange nagels waren vast en zeker de oorzaak van de bewegingsproblemen inderdaad!
Heb Axel z'n nagels nooit hoeven knippen.. die sleten altijd wel af op de stoeptegels op onze dagelijkse wandelingen. Maar toen ik laatst zijn voetjes aan het trimmen was, merkte ik wel dat dat veel minder gebeurt nu we niet zo heel ver meer kunnen lopen.. zal behalve zijn wolfsnageltjes nu ook zijn gewone nagels wel bij moeten gaan houden. En NEE.. dat vindt ie niet leuk! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-04-14

nou een indringer...

maar gelukkig loopt dit verhaal goed af

groeten

Gepost door: willy | 15-04-14

gelukkig heeft nijntje een nieuwe thuis gevonden en hopelijk is hij daar gelukkig en zorgen ze goed voor hem,want de vorige eigenaars hebben het een beetje verwaarloosd,dan moet je geen dieren in huis halen als je er niet voor kunt zorgen vind ik.

Laat ons niet terugkijken in woede of vooruit in angst,
maar om ons heen in bewustzijn.

Op je mooi webblogje kom ik met een lieve groet,
niet omdat het moet,
wel omdat ik je enorm lief vind!
Liefs en een dikke knuff van dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 15-04-14

Gelukkig heeft nijntje een goede thuis gevonden ...
Sommige mensen ... grrr ...
Lieve knuffel xxx

Gepost door: Rosita | 15-04-14

hahaha, inderdaad ik kan mij inbeelden dat 2 Shih Tzu's al volstaan.
Ik heb genoeg aan 1 flatcoat.

Gepost door: pieterbie | 16-04-14

De commentaren zijn gesloten.