20-04-14

Een echte hulphond

De laatste 2 jaar zijn mijn baasje en ons vrouwtje het huisje van moeke en bompa aan het verbouwen.  Pff elke dag dat ze vrij hebben zitten ze nu in Mechelen dus ja ook dit weekend.   Onze kleine was er nog niet geweest terwijl baasje er een extra hoge omheining zette zodat er nooit nog zoiets kon gebeuren dat we met Laika meegemaakt hebben.  Nu is het de bedoeling dat het huisje zo snel mogelijk klaar is maar heuhhh ons klein grut zorgt voor héél wat extra werk hoor ik hier constant.   Hela hela Chesko Shanti is niet zo'n luie hond als jij hé ik doe echt altijd mee werken met iedereen omdat 't justekes vele rapper zou gaan.  Toen baasje masjientje in elkaar ging zetten deed Shanti planneke mee lezen vijsjes enne schroevendraaier pakken. 

shantihelpen.jpg

Ik wou echt alles direct terug geven aan baasje maar als die doet zuchten en doet zeggen "niet weer hé" dan ga ik er maar leuk spelletje van maken en rond lopen met alle dinges.  Ja kleine en ik luister niet meer naar u zene want tataaa Chesko luisterde 1 keer naar dat klein grut en rarara ik kreeg ook naar mijn pootjes natuurlijk.  Was wel heel goed moppeke dat wij deden met vrouwtje hé Chesko.   Omdat er meneerekes nieuwe vloeren gelegd hadden waren alle meubels foetsjie.  Vrouwtje ging zetels met product inwrijven om salon terug te zetten.  Hela wij hebben alle kussens getest hé ! 

kussens.jpg

Maar denken jullie nu dat ze daar dankbaar voor was ?  Nee van belanges niet ze zei elke keer dat wij in hare weg lagen en ze voor niks gekuist had.  Toen 't salonneke terug op z'n plaats stond hoorde ik ze iets zeggen van uitkeren.  Hela een borstel ken ik wel hé dus ben ik die héél vlug gaan halen.  Ok ik lag wel op de stok dus vrouwtje zag hem misschien niet maar toen ze hem vond kreeg ik ook naar mijn pootjes.  Blijkbaar is borstels aangeven iets héél verkeerd.

shantiborstel1.jpg

Ik had het al lang gesnapt die borstel was te groot voor mij dus heb ik een kleindere gepakt.  Kwestie van ons vrouwtje beter te kunnen helpen hé.

shantiborstel.jpg

Maar pffff ik kreeg wèèr onder men pootjes hé !   't Is gewoon schandalig hoe hard die belgen kunnen zuchten.  Ineens zag Shanti een keitoffe doos het zat vol met boebeltjes.  Joepieee vriendjes dat is super plezant om daar in te spelen.  Ineens hoorde ik vrouwtje roepen maar hela ik was 't al gewoon om naar m'n pootjes te krijgen dus ik liet mij niet meer zien zene.  Hahahah die zaten mij met 3 te zoeken terwijl ik de tijd van m'n leven had !  Maar hela mijn vrouwtje speelt héél vals zene die riep ineens "Vleesje"   Ja hallo dat woord ken ik maar al te goed dus tja dan ben ik toch maar komen piepen hé.  Snappen jullie nu waarom ze mij gewoon vierkant aan 't uitlachen waren ?

shantidoos1.jpg

Hela en Shanti helpt niet alleen in 't huisje van bompa hé maar ik help thuis ook bij ons vrouwtje.  Denken jullie nu dat ze daar blij mee is ?  Maar nee sè ook daar haalt ze elke keer weer haar zuchtdiploma.  En dat terwijl ik alleen maar af en toe mijn kussen wil dweilen hé. 

10153212_10203674596294669_3843450845910305654_n.jpg

Elk vrouwtje zou juist héél blij zijn met zo'n proper hondje maar die van ons zucht dan weeral.  Ze zegt elke keer dat ik haar van de klaveren naar de biezen help.  Heuhh dat kan écht niet zene want Shanti kan niet kaarten dus heeft ze ook geen klaveren nah.  Nee nee ik snap het langs geen kanten, ik wil mijn vrouwtje écht wel helpen en zo een blij vrouwtje maken maar die van ons kan enkel maar zuchten.   Shanti gaat gewoon petitie starten omdat vrouwtje beleefd "dank u wel" zou leren zeggen in plaats van altijd te zuchten.  Enne vriendjes de paashaas is niet bij ons geweest hé.  Vrouwtje zegt dat hij ons in bompa zijn huisje niet gevonden heeft en de echte hondenhaas pas 't einde van de week komt omdat hij eerst bij alle tweevoeters moet langs gaan.  Pfff doen jullie duimen dat de hondenhaas pas naar ons huisje komt als wij woensdagavond terug thuis komen ?  

 

22:58 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

tja, honden en meehelpen. Zo liep Vinyl hier ooit een keer in de tuin rond met mijn plakmes toen hij nog een klein pupje was.

Gepost door: pieterbie | 21-04-14

Ik hoop zo voor jullie dat de hondenhaas zal geweest zijn als jullie terug komen van dat wal heel zwaar werkweekend hihi. Jullie zullen nog schrikken van wat je er allemaal vinden zal!

Gepost door: gerdaYD | 21-04-14

Nou die hondenhaas, zal vast wel wat voor jullie brengen hoor, gewoon even afwachten.
En dat meehelpen, ik zou er maar mee stoppen, ze waarderen het toch niet genoeg.
Fijne maandag gewenst.

Gepost door: Haba | 21-04-14

Aaaach.. zó behulpzaam en dan constant naar je pootjes krijgen? schandalig! Die hondenhaas mag wel iets héél lekkers brengen vind ik hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-04-14

Jaja, als je voor een baas werkt, is het nooit goed hé.

:-D

Natuurlijk is hij tijdens jullie afwezigheid gepasseerd. Nog efkesgeduld.

Gepost door: ms | 21-04-14

Ik hoop voor jullie dat de paashaas toch nog is langsgeweest

Gepost door: Yolanda | 21-04-14

Ja dat helpen zal niet zo leuk zijn geweest als je naar je pootjes krijgt.Toch maar hopen dat die paas haas geweest is als je terug thuis komt

Gepost door: sylvia | 21-04-14

dat is toch niet zo fijn hé Shanti,dan wil je je vrouwtje eens helpen in huisje en dan krijg je nog onder je pootjes.weet je wat,niet meer helpen,dan moet ze het allemaal alleen doen,en weet je wat,de paashaas zal al gewwest zijn tegen dat je woensdag terug thuis komt,daar ben ik zeker van Shanti.

Het Paasweekend zit er weer eens op,de batterijtjes zijn opgeladen
dolfijntje heeft genoten van de zeelucht en het weer viel goed mee.
we kunnen er weer tegen.
Een fijn 2é paasdag mateke,geniet ervan!
Lieve groetjes en nog een fijne week
dikke knuff dolfijntje

Tijdens niets doen of in dromen
welt soms weer op wat verzonken was.

Gepost door: dolfijntje | 21-04-14

zog er voor dat je later ook baas wordt, zoveel gemakkelijker..

de hondenhaas is op pad...

jullie hebben dus goede vooruitzichten..

groeten

Gepost door: willy | 21-04-14

hihihi, ik zou die twee van jou eens graag in het echt bezig zien :-)
Lieve groetjes,
Patty

Gepost door: Patty en Freddy | 22-04-14

De commentaren zijn gesloten.