30-04-14

De winnaar

Heuhh doen jullie nog weten datte Shanti in ene kamertje niet mag komen ?  Isse taartenkamertje vanne vrouwtje terwijl het daar altijd heel lekker doet rieken hé.  Vrouwtje deed gisteren weer hele tijd inne kamerke zitten zij moet minitaartjes maken.  Heuhh ok toen vrouwtje met hele vele dinges van keuken naar kamerke liep deed Shanti heel rappekes mee gaan zonder datte mijn vrouwtje dat gezien had.  Vriendjes ik heb een héél grote ontdekking gedaan !  In dat kamerke staat een kleine vuilbak en die riekt zooooooo lekker dat willen jullie niet weten het rook zalig.   Dus Shanti deed op haar gemakske bakske is onderzoeken.

vuilbakShanti.jpg

Toen hoorde ik vrouwtje in ene keer zagen.  Ze verschoot er van dat ze zo veel gesmost had met de biscuit.  Heuhh Shanti deed stillekes verstoppen want hela hallo vrouwtjes muziek stond hard aan maar ik wist dat er gevaar op komst was.  Ineens was 't van dat hé ik werd zo maar betrapt !

Shantibiscuit.jpg

Pfff vrouwtje haalde haar zaagdiploma weer en ik kreeg serieus naar m'n pootjes maar toen ze baasje riep om de stofzuiger te brengen en ze mijne rommel zoals zij het noemde opruimde deed ik het gewoon nog eens zene. Ik ben een shih tzu en die laten zich toch niet afschrikken door wat gezaag zeker !  Nee nee shih tzu's zijn volhouders enne jullie zien het zelf ik win altijd en doe toch lekker alles waar ik zin in heb.

07:45 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

28-04-14

De klikspaan

Pfff vrouwtje is vrijdag vertrokken en pas maandag terug naar ons huisje gekomen.  Gewoon pure schande want zij liet ons zo maar inne steek voor stomme dinges te leren maken met airbrush enne met boetseren.

workshops.jpg

Een hele dag weg voor gezicht te maken dat nietes eens oogjes heeft isse er echt wel over enne zo'n taart doet Shanti elke nacht inne dromen maken dus is nikske aan !   Shanti doet horen datte vrouwtje hele vele plezier heeft enne zij met hele leuke mensen doet samen werken.  Vrouwtje doet hele hard stoeffen over madammeke die les geeft Kim Wiltjer.  Shanti geloofd direct dat zij een héél tof madammeke is want zij komt ook van mijn geboorteland.   Ineens zag Shanti foto's van tof tweevoeterkesgroepke waar vrouwtje in zat.

hond, shih tzu, Kim Wiltjer

Aha zijn doen lachen op foto yesss was voor Shanti teken omme onze puberpuppy die aan 't hondsitten was isse keertje te testen.  Onze puberpuppy doet in bed met gsmeke spelen.  Shanti weet niet wat gsmeke is maar ineens hoor ik dat masjientje heel vele lawaai maken en doe ik mijne vrouwtje horen !   Heuhhh is zeker tovermasjien want Shanti hoort vrouwtje wel maar ik kon ze nergens vinden.  Wasse heel raar want vrouwtje doet weten dat Shanti niet braaf was.  Pfff isse zij hier meer als 200 km verder en doet zij nog zagen tegen die arme Shanti hé.  Maar hela slimme shih tzu's ontdekken waarom vrouwtjes zagen !  Onze puberpuppy is een hele grote klikspaan !   Zij doet briefje sturen met gsm naar ons vrouwtje en daar stond in :"lig net in men bed mama Chesko slaapt uit zen zelf bij me en ik had Shanti's mandje mee naar boven genomen maar miss wilt er niet in slapen en blafte, ze heeft heel men hoofdkussen afgepakt. Ik was boterham aan het eten en Shanti heeft het ook afgepakt toen 'k naar 't toilet was"   Puh ik doe mijn puberpuppy nooit of nooit meer vertrouwen !   Shanti kan hier niet eens met tweevoeters hun pootjes spelen zonder dat vrouwtje het weet.   Vrouwtje kwam met een héél grote smile binnen en maar stoeffen met haar taart en de mensen die ze zag.  Hela hallo zo niet hé !  Ze moet het niet riskeren dat ze nog eens alleen gaat weg gaan zene !   Ik heb het haar meteen duidelijk gemaakt en weten jullie wat het leukste van allemaal is ?  Ze is speciaal op haar knieën gaan zitten voor Shanti met haar neus bijna tegen de grond.  Hahahahahah Shanti moest héél hard lachen.  Ons vrouwtje ook maar dan groen ze kon er niet mee lachen want ze zei dat ze gevallen was omdat ik haar voor haar voeten bleef lopen.  Jeetje en ik dacht net dat ze zo klein wou zijn als ik pffff.   Toen ze zo auw en oeie riep ben ik rappekes op haar weekendzak gaan liggen.  Als ik die zak nog eens zie doe ik dat écht wel terug want hela zonder mij gaat die nooit meer weg zene !  Dan gaat ze weer toveren langs die gsm zeker en zoek ik mij weer maar is te pletter voor niks.

hond, shih tzu, Kim Wiltjer

Dus als jullie zak zien met shih tzu aan doen jullie dan efkes zwaaien naar Shanti ?

23:14 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) | Tags: hond, shih tzu, kim wiltjer |  Facebook |

26-04-14

Een luxeprobleem

Help ons huisje is een pak te klein aan het worden !   Jullie vragen je vast af hoe dat nu weer kan.  Awel het begon toen vrouwtje wist dat ze mij ging kopen.  Ze had alles van Laika in zakken op zolder gedaan en op zolder gezet dus bestelde ze vlug online nieuwe kussens toen ze thuis kwam.  Chesko kreeg er ook ééntje maar dan in 't grijs waar My Prince op staat.

shantikussen.jpg

 

Baasje kwam de volgende dag thuis van z'n werk en zei "Voila een mandje hebben we al dat moet je niet meer kopen" en liet zien wat hij gekocht had.

Shantirietenmandje.jpg

Vrouwtjes cent viel opeens dat Laika ook héél graag in een huisje sliep dus voila ze bestelde vlug nog een huisje, kwestie van alles in orde te krijgen tegen dat ik kwam hé. 

Shantihuisje1.jpg

De dag voordat ze mij bij mijn mama kwamen halen belde ons vrouwtje haar mama en zei "Maak jullie geen zorgen want ik heb al een mandje voor dat klein prutske gekocht"

Shantistraf.jpg

Onze puberpuppy ging mee met ons vrouwtje om mij op te halen en kwam die vrijdag héél blij binnen.  "Kijk mama wat ik gekocht heb voor dat nieuwe pupje"

 

shantiroodmandje24april.jpg

Ok het is een beetje groot maar dat heb ik écht wel nodig want ik heb er dikwijls ne tête à tête in met Chesko, kwestie van af te spreken welke kuren we gaan uithalen hé.

teteatete.jpg

Toen vrouwtje mij ging halen bij mijn mama zei ze "Pak haar mandje maar mee dan heeft ze nog iets bekend".

 

Shanti1.jpg

 

Nu denken jullie zeker "Voila dat is het verhaal van de mandjes hé"   Hahahah nee nee ik was nog maar justekes in 't huisje van ons vrouwtje en Shanti zag hele sjieke huis vanne Chesko.  Toen ikke er rappekes deed inlopen was die stomme Chesko hele vele boos op Shanti.  Vrouwtje deed rappekes naar winkel lopen om nog huis te kopen voor Shanti.  Shanti doet nog altijd niet snappen waarom vrouwtje stoom uit oren deed komen toen ik niet alleen in datte huisje ging maar samen met Chesko in ene huisje kroop. 

huisjes.jpg

Nu doen jullie zeker vrouwtje gelijk geven als zij zegt datte ze grote kuis in mandjeshuisjes wil houden hé.  Hela niks er van Shanti kan nietes ene mandje missen.  Mandje isse superleuk Shanti kan beetje verbouwen enne stukskes er af halen.

mandkapot.JPG

En daarbij mandjes zijn hele klein isse echt niet groot genoeg voor Shanti want Shanti isse hele grote hond die hele vele plaats nodig heeft.

Shantimandkussen.JPG

Dus vrouwtje mag justekes nikske opruimen !  Enne weten jullie watte Shanti's lievelingsmandje is ?  Juist !

Shantispeelmandjes.jpg

Shanti doet hele tijd slapen inne speeltjesmandje om te voorkomen datte vrouwtje speeltjes ook doet opruimen !  Oh ja Shanti moet sorry zeggen vrouwtje is hele weekend weg want zij moet taartles volgen van 2 sjieke madammen die uit Hondland komen.  Daarom kan zij niet op bezoek komen want zij heeft niet internet daar

 

06:12 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

25-04-14

Bim bam beieren

Oefff de paashondenhaas is ons toch niet vergeten.  Ik vertrouwde ons vrouwtje al langs geen kanten meer want hela hallo bij al onze tweevoeters was hij al lang geweest.   Na onze wandeling stonden onze kussens ineens op een ander plaatske, dus Chesko ging héél cerieus eens loeren en yessss de hondenhaas was geweest.

pasen1.jpg

Hahaha Shanti had nog nooit gehoord van de hondenhaas dus Chesko deed ferm profiteren en eerst hare speeltjes nakijken, kwestie van 't beste er uit te kunnen pakken hé !

cheskopasen1.jpg

Maar ja zoals altijd moest vrouwtje zich weer moeien en weer zeggen dat Chesko z'n eigen paashond gekregen had.  Alé ik mag niet klagen zene ik heb ook héél veel leuke speeltjes en super lekkere snoepjes gekregen.

cheskopasen2.jpg

Maar eer dat klein grut het door had pffffffffffff en in plaats van alles te keuren zoals Chesko doet nee nee die spring in 't veld wou alles persè aan ons vrouwtje laten zien.  Halloooo wie  vind vrouwtjes nu leuker dan nieuwe speeltjes ?  Niemand toch !  Alé ja ons klein grut natuurlijk wel een fatsoendelijke foto maken was dus écht niet mogelijk.

shantipasen1.jpg

Niet dat ik dat erg vond zene hahahah nee nee ondertussen kon Chesko lekker met het nieuwe balletje van Shanti gaan lopen !

cheskopasen3.jpg

Chesko doet Shanti ook efkes komen laten piepen maar doet héél rappekes zeggen datte alles verbodentepikkenisvoorminishihtzu's zoals zij.

cheskoshantipasen.jpg

Hahahah en dat klein grut is oh zo stom hé, die gaat gewoon met 1 speeltje spelen zonder dat ze de rest bewaakt.  Joepieee dat was pas héél groot feest voor Chesko want ik kon alle sjans alle speeltjes van haar ook pikken.  Alles was lekker voor Chesko

cheskopasen4.jpg

Alleen doet vrouwtje weer is keertje roet inne eten gooien hé, zij doet weeral zeuren dat Chesko moet delen pfffffffffff heeft hondenhaas écht niet gezegd zene.  Moest Chesko niet mogen pikken dan zou hondenhaas toch briefke bij gelegd hebben zeker !  

 

06:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

24-04-14

Wie niet sterk is moet ...

Vriendjes Shanti heeft jullie hulp nodig want ik doe hele vele naar mijne pootjes krijgen terwijl ik hier nikske verkeerd doe hé.  Als tweevoeters paar dagen weg zijn doen ze hele vele was hebben.  Puh is hun eigen schuld zene moeten ze maar inne pelse frakske lopen zoals Chesko en Shanti dan moeten ze niet wassen.  Toen vrouwtje terug thuis kwam deed ze direct wassen want onze puberpuppy had ook hele stapel gebracht.  Als vrouwtje was in ronddraaiding doet ging zij hele hard Shanti roepen.  Ja tarara Shanti ging écht niet piepen zene ik had hele groot geheim.  Vrouwtje, baasje enne pupberpuppy's gingen heel lang zoeken maar konden mij lekker niet vinden.   Anders doe ik direct komen want ik ken mijn naam echt al heel goed.  Nu lekker niet want hela Shanti moest verstopperke spelen voor Chesko hé.   Ineens doet vrouwtje mij vinden, zij staat 5 cm vanne Shanti en nog doet zij zeggen "Awel Shanti" enne zij doet niet helegans blij zijn datte zij Shanti doet vinden hé nee zij doet hele preek geven datte Shanti direct moet komen enne niet sterallures moet krijgen.  Puh zij doet nikske snappen hé !   Chesko en Shanti doen ellke dag lekkere snoepke krijgen maar vrouwtje doet hele vele vals spelen, zie zelf maar is keertje.

tandenborstels.jpg

Voila Chesko doet elke dag grote borstel krijgen enne Shanti maar minike.  Pffff minikes zijn voor kleine hondjes, voor puppy's.  Doet Shanti er misschien uitzien als puppy ?  Nee niks er van Shanti isse al grote meisje !  Haha maar Shanti doet hele slimme planneke maken !   Shanti doet meneerke beer pikken vanne Chesko en gaat dan rond Chesko wandelen.  Chesko isse dan zo stom omme meneerke beer te willen hebben en yes yes yesss planneke gelukt Shanti kan héél rappekes met grote snoep gaan lopen.   Alleen doet oude bromberenChesko dan willen ruzie maken met Shanti hé.  Dus ik doe nu hele rappekes weg lopen enne verstopperke spelen.

Shantiwas.jpg

Isse elke keer zelfde lieke asse vrouwtje of baasje 't zien gebeuren doen zij grote snoep af pakken en aan Chesko geven.   Die ouwe brombeer kan mij al lang niet meer pakken maar vrouwtje enne baasje zijn vele slimmer hé daar moet Shanti nog is planneke voor maken.  En dan doen ze hier verschieten dat Shanti verstopperke doet spelen enne niet terug komt als ze roepen ?  Hahahha wie niet sterk enne groot is moet slim zijn enne dat is Shanti écht wel zene !

06:11 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

23-04-14

Bewakingsfirma gezocht

Toen Shanti bij ons vrouwtje kwam wonen zag zij direct een hele grote speelgoedwinkel in onze huisje. Wauw zo vele speeltjes doet Shanti nog nooit bij elkaar zien..

Shantispeelgoed.jpg

Speeltjes zijn toch gemaakt om mee te spelen hé !   Dus Shanti doet hele dag heel hard werken om ons huisje te versieren.  Overal doe ik speeltjes gooien, kwestie van ons huisje niet zo saai te laten worden hé.   Shanti doet er nikske van snappen maar vrouwtje doet elke keer zuchten.   Ergste van allemaal is dat zij hele dag alles zo maar weg doet hé.  Het harde werken van Shanti vind ze niet erg nee nee ze wilt een proper huisje.  Pfff alle speeltjes zijn gewassen dus speeltjes zijn wel proper maar dat doet vrouwtje weeral niet geloven hé.  Zeg nu zelf isse toch sjiek hoe Shanti doet versieren zeker ?

Shantispeelgoed1.jpg

Isse toch vele mooier dan gewone stenen dus Shanti doet niet snappen waarom vrouwtje zegt dat ditte allemaal rommel is.  Enne overal doet vrouwtje ballekes vinden, denken jullie dat vrouwtje blij is omdat Shanti kerstmis doet maken heel jaar door ?   Nee niks er van ze zegt elke keer ik breek mijn voeten nog een keer.   Heuhh Shanti is nog maar heel klein maar ze weet heel goed dat speeltjes pootjes niet doen breken.  Volgens Shanti doet vrouwtje niet goed kuisen want ze schoof uit.  Hmm Shanti kent uitschuiven dat is als 't ijsmanneke gekomen is dus ik heb heel rappekes gezegd dat ze chauffage moet opzetten maar die doet niet luisteren hé.   Nee nee was nog ene keer en ik gooi alle rommel weg.  Hela hallo rommel ?  Zijn wel allemaal Shanti haar speeltjes hé is zeker niet rommel.   Sjans dat Chekso mij doet helpen want pfff isse geen doen zo 4 mandjes kan Shanti nooit alleen bewaken.

SPEELGOEDMANDJESHONDEN.jpg

Nu moeten wij hele tijd onze speeltjes bewaken maar is geen doen zo want Shanti wil spelen, wandelen enne snoepekes eten.  Daarom doen wij nu bewakingsfirma zoeken of heuhh zo hele grote meneerke die aan dancings staat om mijne speeltjes te bewaken.  Asse jullie jobke willen doe dan maar rappekes mailen naar Shanti hé !   Ikke doe je wel alleen met kusjes betalen want ik voel al aan mijn pootjes komen dat vrouwtje niet ene cent daarvoor wil geven.  Enne nu moet Shanti heel hard haasten wij gaan rappekes naar huis vertrekken kijken of hondenhaas al gekomen is !

07:57 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

22-04-14

Minitweevoeters

Shanti doet niet alleen graag helpen, nee nee Shanti is ook verliefd op minitweevoeterkes.  Vriendjes die zijn superdesuperleuk !   Toen Shanti hier kwam wonen deed zij aan andere tweevoeters vragen of ze wilden komen met hun minikes.   Eerst dacht Shanti nog oei oei oei dat zal nikske worden maar hela die doen lekker alles wat Shanti vraagt.  Ik mag heel lang op schoot zitten en zij doen het wel grappig vinden als ik met mijn pootjes klop, lekjes geef of gekke dingen doe.

remyshanti.jpg

Remy doet zelfs liedje van Samson zingen voor Shanti.  Paar dagen later kwam de vriendin van ons vrouwtje langs.  Zij heeft ook minikes rond lopen en vriendjes die waren nog leuker !   Die doen een heel tijd met Shanti spelen.

Robinshanti.jpg

Zij zijn teminste niet zo flauw om na een kwartiertje te stoppen, nee nee elke keer als Shanti gaat vragen om nog te spelen doen zij met heel veel plezier gewoon verder.  Minikes vinden Shanti super enne zij doen tenminste wel alles wat Shanti wil.   Zelfs baasjes minike kan Shanti zo om pootjes draaien.   Waarom heeft Shanti mandje nodig ?  Is toch justekes maar voor de show zeker !   Nee nee als onze mini bij ons is weet ik echt wel het allerbeste plaatsje uit te kiezen.

shantifemke.jpg

En hela als ik mee in zetel mag liggen is Shanti niet klein zene !  Nee nee dan heb ik lekker meeste plaats van iedereen nodig en doe ik altijd met mijn pootjes stampen.  Hahhhahaha onze mini doet dan altijd opschuiven tot ze zelf geen plaats meer heeft.  Niet verder vertellen maar Shanti doet gewoon om lekker te profiteren van Femke.   Vrouwtje zegt dat minikes een probleem zijn.  Heuhhh hoezo een probleem ?  Elke keer als ik een minike tegen kom als wij gaan babbelen ga ik héél blij naar het minike en minikes vinden mij super leuk.  Dan gaat Shanti springen, janken en met pootjes in lucht doen.  Nog nooit is er één minike geweest die mij niet lief vond en mij niet wou aaien hé !  Maar nee ons vrouwtje doet weer roet in 't eten gooien want zij vind het echt niet kunnen.  Ik word groot en dan vinden alle minikes mij niet meer leuk zegt ze.  Pfffffff hoe kan ze dat nu denken er is niks leuker in de hele wereld dan Shanti !

 

08:09 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-04-14

Een echte hulphond

De laatste 2 jaar zijn mijn baasje en ons vrouwtje het huisje van moeke en bompa aan het verbouwen.  Pff elke dag dat ze vrij hebben zitten ze nu in Mechelen dus ja ook dit weekend.   Onze kleine was er nog niet geweest terwijl baasje er een extra hoge omheining zette zodat er nooit nog zoiets kon gebeuren dat we met Laika meegemaakt hebben.  Nu is het de bedoeling dat het huisje zo snel mogelijk klaar is maar heuhhh ons klein grut zorgt voor héél wat extra werk hoor ik hier constant.   Hela hela Chesko Shanti is niet zo'n luie hond als jij hé ik doe echt altijd mee werken met iedereen omdat 't justekes vele rapper zou gaan.  Toen baasje masjientje in elkaar ging zetten deed Shanti planneke mee lezen vijsjes enne schroevendraaier pakken. 

shantihelpen.jpg

Ik wou echt alles direct terug geven aan baasje maar als die doet zuchten en doet zeggen "niet weer hé" dan ga ik er maar leuk spelletje van maken en rond lopen met alle dinges.  Ja kleine en ik luister niet meer naar u zene want tataaa Chesko luisterde 1 keer naar dat klein grut en rarara ik kreeg ook naar mijn pootjes natuurlijk.  Was wel heel goed moppeke dat wij deden met vrouwtje hé Chesko.   Omdat er meneerekes nieuwe vloeren gelegd hadden waren alle meubels foetsjie.  Vrouwtje ging zetels met product inwrijven om salon terug te zetten.  Hela wij hebben alle kussens getest hé ! 

kussens.jpg

Maar denken jullie nu dat ze daar dankbaar voor was ?  Nee van belanges niet ze zei elke keer dat wij in hare weg lagen en ze voor niks gekuist had.  Toen 't salonneke terug op z'n plaats stond hoorde ik ze iets zeggen van uitkeren.  Hela een borstel ken ik wel hé dus ben ik die héél vlug gaan halen.  Ok ik lag wel op de stok dus vrouwtje zag hem misschien niet maar toen ze hem vond kreeg ik ook naar mijn pootjes.  Blijkbaar is borstels aangeven iets héél verkeerd.

shantiborstel1.jpg

Ik had het al lang gesnapt die borstel was te groot voor mij dus heb ik een kleindere gepakt.  Kwestie van ons vrouwtje beter te kunnen helpen hé.

shantiborstel.jpg

Maar pffff ik kreeg wèèr onder men pootjes hé !   't Is gewoon schandalig hoe hard die belgen kunnen zuchten.  Ineens zag Shanti een keitoffe doos het zat vol met boebeltjes.  Joepieee vriendjes dat is super plezant om daar in te spelen.  Ineens hoorde ik vrouwtje roepen maar hela ik was 't al gewoon om naar m'n pootjes te krijgen dus ik liet mij niet meer zien zene.  Hahahah die zaten mij met 3 te zoeken terwijl ik de tijd van m'n leven had !  Maar hela mijn vrouwtje speelt héél vals zene die riep ineens "Vleesje"   Ja hallo dat woord ken ik maar al te goed dus tja dan ben ik toch maar komen piepen hé.  Snappen jullie nu waarom ze mij gewoon vierkant aan 't uitlachen waren ?

shantidoos1.jpg

Hela en Shanti helpt niet alleen in 't huisje van bompa hé maar ik help thuis ook bij ons vrouwtje.  Denken jullie nu dat ze daar blij mee is ?  Maar nee sè ook daar haalt ze elke keer weer haar zuchtdiploma.  En dat terwijl ik alleen maar af en toe mijn kussen wil dweilen hé. 

10153212_10203674596294669_3843450845910305654_n.jpg

Elk vrouwtje zou juist héél blij zijn met zo'n proper hondje maar die van ons zucht dan weeral.  Ze zegt elke keer dat ik haar van de klaveren naar de biezen help.  Heuhh dat kan écht niet zene want Shanti kan niet kaarten dus heeft ze ook geen klaveren nah.  Nee nee ik snap het langs geen kanten, ik wil mijn vrouwtje écht wel helpen en zo een blij vrouwtje maken maar die van ons kan enkel maar zuchten.   Shanti gaat gewoon petitie starten omdat vrouwtje beleefd "dank u wel" zou leren zeggen in plaats van altijd te zuchten.  Enne vriendjes de paashaas is niet bij ons geweest hé.  Vrouwtje zegt dat hij ons in bompa zijn huisje niet gevonden heeft en de echte hondenhaas pas 't einde van de week komt omdat hij eerst bij alle tweevoeters moet langs gaan.  Pfff doen jullie duimen dat de hondenhaas pas naar ons huisje komt als wij woensdagavond terug thuis komen ?  

 

22:58 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

19-04-14

Een goede leermeester

Hé wij zijn naar 't zeetje in Cadzand dat in Hondland ligt geweest.   Hela Chesko zelfs Shanti weet dat Hondland niet bestaat is Nederland en is toevallig wel mijn geboorteland hé !   Jaja klein grut 't is al lang goed sè en wees al maar wat vriendelijker of ik leer je nooit nog iets.  Heuhh ok Shanti zwijgt al want jij leert mij de allertofste dingen vent.  Hahahah jij leerde zelfs dat Shanti niet alleen in autostoeleke moet zitten want jij deed elke keer bij mij er bij in springen voor vrouwtje jou vast kon maken.  Ja kleine daar zag je pas hoe vals vrouwtje is hé.  Ik deed dat enkel om jou te helpen maar rarara wie kreeg er weeral naar zijn pootjes ?  Juist die arme Chesko natuurlijk, ieder in zijn eigen autostoeleke zei ze elke keer maar weer pfff de flauwe.

Cheskoshantiautostoeltje.jpg

Maar door jou mocht ik voor de allereerste keer helemaal los lopen zonder leibandje.   Vrouwtje durfde 't eerst niet riskeren maar hela ik ga toch niet weg lopen zeker, ik zou gek zijn om dat te doen want vrouwtje heeft altijd de allerlekkerste snoepjes bij.  Sinds ze zelf kip droogt en dat onze beloningen zijn is 't enkel spijtig dat ze zo gierig is Shanti maar je hebt gelijk ze zijn super lekker.   Vriendjes Chesko leert Shanti hoe ik zandbad moet nemen, is leuk joh rollen zo hard je kan in 't zand.  Alleen snap ik langs geen kant waarom vrouwtje mij ineens zandsmoeleke moet noemen.  Zo erg was het echt niet zene.

10254045_10203754044600827_3785048050518684372_n.jpg

Ja hallo kleine dat zandbad was wel leuk maar toch wou je niet door 't water gaan en een modderbad pakken hé. Ik heb je niet voor niks mee gepakt tot aan 't water hé !  Ja seggg Chesko zeg dat dan in 't vervolg hé Shanti dacht dat jij 't zeetje aan Shanti wilde laten zien.

alle2samencadzand.jpg

Pfff vriendjes alles moet ik die kleine met poot en tand uitleggen hé, verschrikkelijk gewoon.  Sjans dat ze al héél vlug door had dat een strand niet bedoeld is om bij tweevoeters te blijven zoals ze in 't begin deed maar ze deed al héél vlug crosspelletje met Chesko zene.  Hahahah dat klein grut kan zelfs niet volgen als ik mijn motorke een keertje aanzet.

cheskoshanticadzand16april1.jpg

Hela dat is vals Chesko jij bent al zo veel groter dan Shanti dus jij moet daar écht niet mee lachen zene.  En daarbij Shanti kan ook al heel goed crossen.   

shanticadzand16april3.jpg

Tja kleine jij moet nog héél veel oefenen om nog rapper te crossen zene.  Dan kunnen we pas goed lachen met vrouwtje omdat ze foto's heeft met halve shih tzu's of meer strand als hond enzo.  Kan ze weer is haar zuchtdiploma halen hahahahah.  In 't vervolg moet je dus gewoon hetzelfde doen als ik.

cheskocadzand16april.jpg

Ok Chesko Shanti gaat héél hard oefenen om zo rap als jij te worden al zal dat niet gemakkelijk worden hé.  Maar heuhh Chesko waarom doe jij zo rap pc'ke willen toe doen vandaag ?  Awel kleine vandaag is het Pasen hé en we moeten écht op de uitkijk staan tot als de paashaas komt want die heeft altijd heel lekkere cadeautjes bij. Ok wacht op Shanti Chesko ik wil mee gaan wachten maar eerst wil ik nog al onze blogvriendjes een héél vrolijk paasfeest wensen !  

20130410112742-b7e19ccd.gif

Maak er allemaal een keileuke dag vol lekkere chocolade eitjes van enne als julie paashaas rapper zien dan Shanti doen jullie hem dan zeggen dat Shanti geen kleine kippes wil of geen nijntjes maar wel heel veel snoepjes enne kippenvleesjes ?

 

 

23:55 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

18-04-14

Hulp gezocht

Toen Shanti hier kwam wonen werd vrouwtje in ene keer ziek ze moest 3 puffers en heel wat pillekes pakken.  Het heeft iets te maken met allergie ofzoiets.  En vrouwtjes die niet buiten mogen doen héél rare kuren. Het begon met stomme kaartjes maken waar dit op stond.

SHANTISNOEPJE.jpg


2 januari zag ik de wereld voor het eerst

sindsdien is mijn leven 1 groot feest

Fiesta Gypsi Melystra is mijn naam

Maar als Shanti zal ik door het leven gaan.

Totaal onverwacht

werd ik naar België gebracht

Mijn taak daar was oh zo groot

Chesko heen helpen over Laika’s dood.

Ook al ben ik een minimadam

Ik ben een shih tzu die zelfs dat kan !

Daarom zijn ze hier allemaal gelukkig en blij

en nemen ze mijn kuren er heel graag bij

Bedankt voor al je steun die jij mijn vrouwtje gaf

daarom zeg ik zelfs “wafferdewaf”

Drink maar vlug een tasje thee

en eet in mijn plaats een koekje mee

 

Groetjes,

 

Shanti, Chesko, Hans en Chris

 

Efkes later was ze foetsjie, verdwenen in 't niets en efkes later rook heel ons huisje zo lekker maar Shanti mocht niet in de oven kruipen.  Pas op ik wou haar wel helpen hé maar denk je dat ze dankbaar is ?  Nee niks er van die arme Shanti kreeg nog onder haar pootjes.

vaatwasserShanti.jpg

Maar 't werd erger met de minuut hé want ze trok naar een kamertje waar het verboden is voor shih tzu's !   Stel je voor wij shih tzu's die ergens niet mogen komen, een pure schande is het !   Daar kon Shanti niet mee lachen zene dus ik heb heel hard zitten piepen, aan de deur gekrabt en continu tegen de deur gesprongen.  Pffff rarara wie kreeg er wèèr naar zijn pootjes ?  Juist "moi" terwijl 't niet eens mijn schuld is hé maar die van mijn vrouwtje.  Mij zo maar alleen laten terwijl het in dat kamerke héél lekker ruikt dat is pure dierenmishandeling.  En denken jullie dat die Chesko mij helpt ?  Nee langs geen kanten meneer gaat dan maar wat slapen terwijl vrouwtje in dat riektlekkerkamerke blijft zitten.   Hela klein grut ik wèèt gewoon dat het niet helpt om te zeuren als ze daar zit komt ze er zelden vlug uit zene.  En daarbij ze was wèl bezig om dingen te maken om jou komst met andere mensen te vieren hé !   Heuhh Shanti wil vieren met biefstuk enne met snoepkes maar vrouwtjes moeten dat écht niet vieren joh.  Awel klein grut ik vond 't eigenlijk wel mooi wat ze gemaakt heeft en weet je wat 't leukste is van allemaal ?  Chesko is wèl grote flinke jongen en mag wèl van vrouwtjes lekkere koeken proeven.

koekjes.jpg

Ja Chesko dat is juist zo heel oneerlijk hé 't is daarom dat Shanti zo'n hele tijd ambetant ging doen aan 't deureke.   Maar ik in plaats van koeken krijgt Shanti alleen maar naar haar pootjes :-'(   

Shantideur.jpg

Ja kleine dat is ook omdat jij 't soms vertikt om je eten op te eten omdat je persè iets anders wilt hebben hé.   Puh Chesko jij moet écht niet lachen met die arme Shanti want jij kreeg toch ook lekker niks van 't gene dat vrouwtje nog maakte hé !  

chocolade.jpg

Oh lach mij maar niet uit kleine want je zal 't nog wel zien volgende keer doe ik gewoon zo veel moeite dat ik wel een chocolaatje met koekje er in zal krijgen van ons vrouwtje want ik ben nu eenmaal wèl lief, flink, schattig enne mooi.  Oooh Chesko jij is heel vals wacht maar tot ik je te pakken krijg   !

06:39 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

16-04-14

Groot gevaar

Poezebeesten waren nog lang niet genoeg voor ons vrouwtje, nee nee die moet altijd kunnen overdrijven want we moesten weeral mee naar een kinderboerderij.  Shanti dacht nog joepiee een boerderij vol kindjes die zijn super leuk want die spelen een hele tijd met de bal.  Ja tararaaaa vriendjes jullie geloven niet wat ik daar allemaal tegen kwam.   Eerst en vooral weet Shanti nu heel zeker dat vrouwtje heel hard kan liegen.  Ze zegt dikwijls dat Chesko een koppige ezel is.   Puh nu heeft Shanti een echte ezel gezien enne ......... Chesko heeft niet zo'n oren dus klopt langs geen kanten.

shantiezel.jpg

Ok Shanti leerde dat ezels geen shih tzu's eten maar hela halloooo toen zag ik héél grote beesten, onze puberpuppy vond ze knap.  Ik vertrouwde ze juist voor geen haar.  Klein grut je had weer sjans dat ik er bij was hé ik heb tenminste een deftig babbelke gedaan met mevr paard.   Chesko jij bent zotter dan zot dat paardemadammeke kon je zo maar opeten hé !   Hahahaha kleine jij hebt nog niet door hoe groot en sterk Chesko is zeker ?  Dat lukte die nooit 

paarden.jpg

En daarbij Shanti jij bent écht wel super flauw hé jij ging zelfs lopen van de geitjes !   Hela hallo Chesko heb jij gezien dat sommige hoorns hebben ?  Nee nee Shanti wil geen satéke worden dus Shanti loopt echt wel rappekes weg.  Sjans dat baasje mij pakte en dan vertrouwde ik het nog langs geen kanten.

geitjes.jpg

Maar wij hebben toch goed gelachen hé Shanti ?    Hahahah Annyke herkende ons vrouwtje niet meer na 2 jaar, zelfs op haar blog kon ze er niet over zwijgen.. Seg Chesko toen kende ik haar toch nog niet zeker toen was ik niet eens geboren  maar vertel is keertje heeft Anny beetje gelijk ?   Awel klein grut ik weet het niet zeker maar er is héél veel gebeurd.  Vrouwtje kan terug goed stappen en ze zit niet meer in die wielekesstoel, ze is te gierig om een kapper te betalen want haar haar is véél langer dan toen terwijl er wel een potteke verf over gevallen is en ze is 52 kg vermagerd. Hahahahah Annyke en je foto's kloppen niet meer want vrouwtje is vandaag terug naar de kapper en gaat terug een frou frou laten knippen dus je moet héél rap terug komen hé. Maar ze is nog altijd even zot als vroeger zene dat veranderd nooit denkt Chesko.   

69502_10201607121249085_639294169_n.jpg

 

06:47 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Oh what a day

Amai 't begon hier al goed met ons vrouwtje gisterenochtend, 't was van komaan alle 2 in bad.  Heuhh bad ?   Shanti wist niet eens wat dat was maar wees gerust nu weet ik het té goed.  Nooit van zeleve krijgen ze mij daar nog in ! Dat is gewoon pure dierenmishandeling !

Shantibad1.jpg

En juist toen ik dacht joepieee Shanti kan terug gaan spelen was 't om zeep hé want toen kwam er een warmeluchtmonster dat een hele tijd zo maar naar mij spuwde.

Shantibad2.jpg

Hela Shanti heeft zich niet laten doen zene nee nee ik heb gesprongen, gejankt, geblaft maar 't had geen zin. Vrouwtje zei een hele tijd dat we een belangrijke afspraak hadden en ik er op mijn paasbest moest uit zien.   Heuhh belangrijk ?  Het enige wat toch belangrijk is zijn snoepjes en vleesjes zeker.  's Namiddags reden we dan naar Ieper, vrouwtje kende daar een heel tof madammeke zei ze.  Ok ik moet wel toegeven dat het een vriendelijke madam is en dat ze al direct mijn maatje was.

AnnyShanti.jpg

Jou maatje ?  Just niks van klein grut !   Anny is mijn vriendinneke hé, je hoorde toch ook wel dat ze ne hele tijd Chesko zei en je hebt toch gezien dat mijne staart er niet voor niks bijna af viel van 't kwispelen toen ik haar zag zeker ?  Puh Chesko ik doe Anny toch direct inpakken dus jij komt nu echt wel op tweede plaats hahahaha.

Annykusshanti.jpg

En toen begon de miserie hé want we gingen efkes buiten zitten.   Vriendjes ineens kwamen daar rare viervoeters puh ze hadden bijna geen haar en toch vond vrouwtje ze lief en mooi hé !

snoopy.jpg

Pas op hé er waren er echt veel meer maar als mijn vrouwtje een tetterdiploma moet halen kan ze ze natuurlijk niet allemaal op foto zetten.  Maar die Snoopy was echt wel een frank ding.  Die kwam zo maar in mijn buurt zitten, hela hallo die mocht Shanti niet opeten zene dus ik ging eerst elke keer een stapke achteruit om onder vrouwtjes stoel te gaan zitten.

shantisnoopy1.jpg

't Duurde niet lang of ik had door dat als ik blafte die viervoeters gingen lopen hahahahah die waren lekker toch bang van Shanti.  Tja ik ben ook zo groot en zo stoer dat iedereen voor mij wel weg gaat hé.  Alleen die Snoopy niet hé die wou geen mm opschuiven.   'k Ben er dan samen met Anny is ferm men gedacht tegen gaan zeggen sè.  In mijn eigen blaftaaltje natuurlijk en rarara wie kreeg er weeral naar zen pootjes ?  Juist "moi" schandalig gewoon.  Tegen Snoopy zei ons vrouwtje niks zene ah nee die zat daar maar te zitten en deed niks verkeerd zei vrouwtje pffff.

shantisnoopy2.jpg

Puh kleine jij bent maar een minipruts hé ik had die allemaal weg gejaagd zene.  Hahahah Chesko dan is Shanti er zeker van dat vrouwtje jou ook rap zou weg jagen.  Denk je nu dat ze zo maar héél blij was dat er glas zat tussen jou en die viervoeters ?

Cheskokatten.jpg

Puh Shanti moest gisteren leren omgaan met poezebeesten ja tararaaa Shanti leerde dat tweevoeters héél rare wezens zijn.  Ik moest er mooi en proper uitzien om op bezoek te gaan bij de poezebeesten die niet eens een strikje aan hebben en niet eens kunnen blaffen.   Nee nee volgende keer gaan die spellekes niet meer pakken bij Shanti daar mogen jullie zeker van zijn !

05:40 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

15-04-14

Help indringer gesignaleerd

Ineens stond onze puberpuppy (alé naar 't schijnt mogen we haar zo niet meer noemen want ze is al 20)zaterdag in huis met een grote kooi.  We hoorde van "Nee mama ze gingen het dood doen, ik kon het daar toch écht niet laten zitten" en "We kunnen het niet houden want wat als we weg gaan"  Ik wilde wel eens weten over wat ze het hadden en ging dat kot eens inspecteren.  Help er zat een nijnjte in.  We waren er héél zeker van dat vrouwtje zich niet ging laten inpakken want ze heeft gelukkig niets met nijntjes.  Tot ze nijntje zag amai ons vrouwtje werd razend, ze bleef maar tekeer gaan dat dit geen doen was dat mensen voor een dier moesten zorgen als ze 't in huis haalde en dat 't normaal was dat het beestje niet meer kon lopen.   Volgens haar lag alles aan de veel te lange nagels die langer waren dan de pootjes zelf.

nagelskonijntje.jpg

In een ver verleden leerde vrouwtje nagels knippen bij hondjes, ze durft het nog steeds niet doen bij ons maar nijntje was eventjes later verlost van zijn lange dingen.   En voila toen begon de miserie hé vrouwtje wilde weten of dat dat beestje nu wel kon lopen.   Dat kon ze toch testen in zijn kooitje maar nee vrouwtje vond het oh zo nodig om het in onze tuin te zetten.   Ik moet bekennen dat ik het wel een leuk beestje vond zoals het rond huppelde, eerst keek ik wat nieuwschierig toe maar toen wou ik er zelfs mee spelen.  

KONIJN1.jpg

Nijntje op of af kan mij nietes schelen Chesko ikke was er heel bang van.  Dat ding kan niet stappen maar doet hele tijd springen hé en komt ook zo naar Shanti springen.   Hahahahahahah elke keer als het nijntje naar haar kwam gesprongen haaste ze zich tot bij ons vrouwtje.  En dat noemt zich een shih tzu ?  Een flauwe trezebees is mijn nieuwe zusje ja niets meer of minder.  Ik heb haar echt moeten helpen om dichterbij te gaan kijken en haar meer dan eens moeten zeggen dat nijntjes best leuk en lief zijn voor ze wou luisteren zene.

KONIJN2.jpg

Toch bleef ons vrouwtje zeggen dat het absoluut niet ging zo'n nijnebeest in ons huis.  We gaan véél te vaak voor een paar dagen naar Mechelen en zo'n nijntje neem je niet zo makkelijk mee. Toen ze de foto's poste op Facebook zei iemand gelijk dat ze op zoek was naar een nijntje voor haar dochtertje.  Onze puberpup deed er in 't begin nogal moeilijk over maar begreep op den duur wel dat dat het beste was voor nijntje.   Gelukkig zijn ze nijnemans komen halen want hela ik heb miss Shanti al toegelaten maar het moet hier echt niet te gek worden hé.  

 

07:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-04-14

En zo gaat het met ...

Sommige van jullie tweevoeters doen vragen hoe het nu met mister Chesko gaat.  Awel ik miste Laika gewoon héél hard en op 9 dagen was ik 1 kg afgevallen.   1 kg is voor jullie tweevoeters echt niet veel maar heuhh ik weeg normaal maar rond de 5,7 kg dus voor Chesko was dat écht héél veel vonden vrouwtje en meneer de dierendokter. Zelfs het lekkerste vlees en mijn lievelingssnoepjes wilde ik niet meer eten dus ze maakte zich hier héél veel zorgen.  Dan haalde ze die kleine pruts in huis.  Hela hallo Chesko gaat die toch niet alles alleen laten opeten zeker !   Nee nee ik ging direct opnieuw terug eten, stel je voor dat die kleine alles voor mijn neus zou weg pikken, dat risico kan ik toch niet nemen zeker !   2 weken heeft het maar geduurd voor ik terug op mijn oude gewicht was.  Volgens ons vrouwtje zie ik er terug een stuk beter uit wat denken jullie ?

CHESKO1KGDIKKER.jpg

In 't begin dacht ik "oei dat klein grut gaat mijn baasjes gewoon inpikken hé ?" maar vrouwtje verzekerde mij dat ik haar allerbeste vriendje van heel de wereld blijf.  Kan ook niet anders als jullie zien hoe'n knappe gast ik geworden ben hé.

Chesko12april.jpg

Ok vrouwtje en baasje delen vond ik in 't begin niet altijd even leuk maar hela daar heeft Chesko wel een oplossing voor gevonden zene !  Ik kruip er gewoon netjes bij.  Wat kan mij het schelen dat vrouwtje zich dan niet meer kan bewegen als ze 's avonds lekker in zetel wil relaxen ?  Eigen schuld dikke bult zo simpel is het.

chesshanischoot.jpg

En oh ja ook als baasje Shanti wilt knuffelen zorg ik er écht wel voor dat hij mij niet vergeet.

hansshantichesko.jpg

Onze puberpup weet héél goed dat mijn liefde de enige echte true love is

CheskoKimb5april.jpg

Dus ja alles is weer ok met mij behalve dat ik soms ogen te kort kom om die kleine in de gaten te houden hé want voor ik het weet is ze er met al m'n speeltjes en snoepjes vandoor hoor !   

07:18 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-04-14

Een héél "eng" uitje

't Begon al goed vrouwtje zei dat we naar Dona gingen.  Dju hé Santi had moeten luisteren naar Chesko die zei dat Dona altijd miserie is.   Hij vertelde dingen van een trimtafel, wasbak, droger en tetterende vrouwtjes.   Alé ik dacht tetterende vrouwtjes zijn super hé die aaien mij, eten koekskes en geven Shanti er vast wel heel veel.  Ja tarara deze keer ging vrouwtje niet het kamertje binnen waar Chesko het over had maar ging ze zo maar buiten zitten.   Ik hoorde de vrouwtjes tetteren over puppy's, honden en praat die ik liever niet hoor.    Alé Chesko was een pak slimmer dan Shanti zene want die wist dat Dona niet alleen trimster is maar ook fokster en dat ze 15 honden heeft. Ze ging een pupje halen voor Shanti zodat ik met andere viervoeters leer omgaan.  Een pupje ??? Help dat ding is jonger dan ik en kop en nek groter dan ik dat is een reus geen pup !

Shantipup.jpg

Onze tweevoeters trokken er zich geen bal van aan dat Shanti piepte en bang was hé !   Nee nee er kwamen nog meer viervoeters en jongens wat waren die groot !

Shantirossedonna1.jpg

Shanti deed nog "grrrrrrrrr en wafwafwafferdewas" en rarara wie kreeg er naar zijn voeten ?  Juist "moi" die grote niets zene pfff.   Onze puber beloofde dat ze altijd voor mij ging zorgen toen ze mij mee ging halen bij mijn eerste mama.   Ik dacht yes Kimberly gaat mij redden maar 't enige wat die deed was smoorverliefd kijken naar zo'n border.  

Kimberlydonnarosse.jpg

Maar ik heb is een goed klapke met haar gedaan hé als ze zo'n viervoeter in huis haalt pak ik mijn valiezeke en ben ik weg zene !   Toen ik een beetje bekomen was pakte Dona mij mee ik dacht nog joepieeee wij gaan wandelen maar ze nam me gewoon mee naar varkens en een geitje.

DonnavarkenShanti.jpg

Toen heeft Shanti gezien datte ons vrouwtje leugenaar is want die zegt elke keer dat ikke klein varkentje ben maar is écht niet zo puh varkentje heet niet eens zo'n mooi staartje als Shanti.   

07:22 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

12-04-14

Een duracelkonijn

Chesko doet Laika nog altijd missen zij sliep juistekes zo lang uit als ik.   Als we blaften was het samen en was het om vogels of mensen weg te jagen.   Nooit zo maar nee nee wij werkten samen héél hard alhoewel ons vrouwtje daar soms echt wel anders over dacht (stom hé!)   Maar die kleine pfff 't is gedaan met uitslapen zene en rust ?  Ja saluu dat heb ik hier nu langs geen kanten meer.   Hoe stom kunnen ze zijn om die kleine een bal te leren kennen !   Het begon allemaal met een klein oranje balletje.  Je ziet van hier dat ik mij moe gaan maken om die bal terug te brengen.  Denk maar niet dat die tweevoeters dat leuk vinden hé want ze gooien het steeds opnieuw weer weg.  Maar die kleine staat nog niet op of die denkt "Yesss balleke, speeltijd, fun"  Uren kan ze er achter lopen en ze is zo stom om het elke keer weer terug te brengen naar ons vrouwtje.

shantiballetje.jpg

 

Na een tijdje worden vrouwtjes armen het zelfs moe en wil ze er niet meer mee gooien.   Denken jullie nu écht dat die kleine dat pikt ?  Nee natuurlijk niet want dan gaat mevr keihard zitten blaffen tot iemand haar balletje komt halen om terug weg te gooien ?

shatnibal2.jpg

Als vrouwtje het echt beu is verstopt ze het balletje gewoon want miss Shanti blijft echt wel uren doorgaan.   Jullie denken toch niet dat ze wacht tot Chesko wakker is ?  Maar nee dat is niet nodig ze blijft gewoon lastig doen om met haar balleke te spelen.   Het verstop'tballetjespelleke vind ik super gevonden alé ja 't is zeggen zo leek het wel voor ne dag of 2.  Maar miss Shanti vond natuurlijk wel een ander spelleke hé.  Ze denkt vast dat ze een duits herder ofzoiets is want balleke was al lang niet goed genoeg meer.


Voila en 't spel is om zeep hé madam vind altijd wel iets om kabaal mee te maken.  Puhhh Chesko jij isse gewoon al ouwe bompa denkt Shanti.  Ikke wil niet roesten hé want vrouwtje doet zeggen datte rust roest.   Enne daarbij Shanti vind ballen het allersjiekste inne hele wereld.   Asse jij wilt uitslapen moet jij maar inne bed blijven liggen enne niet zo cerieus zijn.  Enne dat Shanti doet blaffen ?  Hallo ik kan wel niet praten hé dus anders verstaan tweevoeters mij niet !   Ga nu maar rusten knorrepot want Shanti wil heel gewoon spelen.  Vriendjes jullie merken het al hé ze gaat geen mm toe geven.   Kan er iemand heel aub de batterijen uit haar komen halen zodat ons duracelkonijn toch is af en toe uitvalt en Chesko eindelijk weer meer kan rusten ???

 

 

00:37 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd, vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-04-14

Het grote bad

Chesko was al een hele dag blij omdat wij naar 't zeetje gingen, heuhhh zeetje wat is dat dacht ik nog.  Ok vast weer een belgisch woord.  Alle sjans dat ik mijn automandje al gewoon was want bij mijn mama moest ik in een petcarier zitten maar hmm dit is wel iets leuker zene nu kan ik naar buiten kijken.

Shtaniautostoel.jpg

Mannekes maar toen we er aan kwamen wist ik niet wat ik zag, er was geen gras om op te lopen en ik zakte met mijn pootjes in.  Nee dat was niks voor zo'n dame als ik.

Shantizee2.jpg

Alhoewel na zo'n kwartiertje begon ik het eigenlijk nog wel leuk te vinden.  Chesko zat daar maar te rollen en zei me een hele tijd dat het super leuk is om een zandbad te nemen.  Hmm ok een bad ken ik al dat is zoiets met water hé ?  Nooit van mijn leven ga ik in dat bad.  Shanti is écht niet zot hé als ze in dat zeebad 't stopsel uit trekken ga ik zeker en vast mee door 't gaatje omdat ik nog maar een minihondje ben.  Maar zo'n zandbad hmmm dat is écht wel super leuk !   Hahahahaha shanti heeft daar ook een super uitvinding gedaan !   Die stomme Chesko was daar aan 't spelen met een andere viervoeter.  Puh moet hij helemaal zelf weten zolang ze mij maar gerust laten.  Mijn nieuwe broer liet mij zo maar in de steek en was ineens foetsjie.  Ja hallo merci hé Chesko om Shanti alleen te laten want nu kwam die lelijkaard zo maar op mij af !  Een viervoeter me zo weinig haar ?  No way dat ik die vertrouw dus ik ben heel hard beginnen te piepen.   Oef was ik blij dat Chesko mij direct kwam helpen.

CheskoShantzee.jpg

 Ik ben 't héél stillekes afgestapt dat die 2 het maar met mekaar uitvechten zene !   Kleine pas op hé want door jou flauw gepiep ging ik wel bijna ruzie maken met dat beestje hé enne rarara wie kreeg er weeral naar zijn voeten ?  Juist "moi"     Seg Chesko jij moet niet zeveren hé we zijn daarna iets gaan drinken en dat was echt wel super leuk want vrouwtje leerde mij daar wat kaasjes zijn.   Hmmm dat is echt het allerlekkerste dat ik ooit gekregen heb.    Dus jaja ik weet het nu wel heel zeker Shanti is niet meer bang van dat grote bad enne hoopt dat we rap een keertje terug kunnen gaan.

01:29 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-04-14

Sociodinges

Onze baasjes wisten het héél zeker dat kleine grut moest alles leren kennen wat de wijde wereld te bieden heeft.    Ze willen voorkomen dat Shanti bang word van allerlei dingen.    Mij hoor je langs geen kanten klagen zene want zo gaan e lekker veel op stap;  Alhoewel die flauwe tweevoeters hier willen nooit ergens lang blijven.  Hoe kan ik Shanti nu alles uitleggen als we er geen uren mogen blijven.  Onze eerste uitstap was naar 't bos.  Yeah right wat is er nu te zien aan een bos ?   Dat ken ik toch al jaren zeker daar kom ik bijna elke dag.   Mannekes normaal kros ik door 't straatje of 't niks is maar pffffffffffff ik had gedacht "die madam heeft 3 namen alé eigenlijk 4 ze zal wel crossen voor 4"   Ja tarara niks er van alles leek uren te duren.   Ze wilde niet aan de leiband lopen ja hallo ik had het nog zo gezegd tegen ons vrouwtje dat wij hondjes vrijheid nodig hebben maar niks er van ze moest aan dat koordje blijven lopen hé.   Sjans dat Shanti naar mij luisterde en regelmatig niet meer wou verder stappen.

Shanti5.jpg

Hela Chesko dat was wel omdat ikke alle blaadjes moest bestuderen hé.  Zo veel had ik nog nooit gezien enne Shanti doet nog altijd nietes begrijpen waarom ikke niet blaadjes mag opeten.   Was wel niet eerlijk hé jij mocht los lopen enne onze vrouwtje was dan ook nog isse keertje hele vele blij omdat jij ging crossen.   Seg kleine bemoei je met je eigen zaken hé !   Ik heb een tijdje niet meer willen wandelen omdat ik mijn zusje zo miste enne door jou moest ik er toen niet meer aan denken daarom was ons vrouwtje zo blij.

Chesko29maart.jpg 

Pfff dan doe jij gewoon hele vele profiteren vanne Shanti is ook door mij dat jij nu vele meer vleesjes krijgt hé.  Kleine zie je nu dat jij niet weet waarover je praat ?  Ik was een hele kilo afgevallen op 11 dagen en daarom krijg ik meer vlees dan jij.  Enne ik ben ook ne hele knappe grote jongen zegt vrouwtje altijd en die verdienen nu eenmaal meer dan kleine snotneuzen zoals jij.  En over profiteren gesproken ?  Miss Shanti ik zei je 100  keer in 't bos dat je meer moest staken zodat je ook los zou mogen wandelen, dan kunnen wee tenminste samen kuren uitsteken maar nee na een half uurtje ga jij netjes mee aan de leiband en vind je het nog leuk om zo te lopen.  Hoe stom kan je zijn ???

Shanti6.jpg

Pfff vriendjes jullie merken het al hé ik ga nog héél veel werk hebben om die kleine op te voeden zodat we samen partners in crime kunnen worden hoor ! 

 

09:15 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-04-14

Meet the little devil

Gisteren zei ik al dat ze hier een nieuw vriendinnetje in huis haalde voor mij hé.   Ne dikke nek dat die madam heeft niet te doen !  't Begon al goed ze kwam hier pas toe en terwijl ik vliegensvlug naar haar liep ging madam gewoon met haar achterste naar mij liggen.

ShantiChesko1.jpg

Hela 't is niet omdat madam 3 namen heeft en haar papa nederlands kampioen en mama ook verschillende kampioentitels heeft dat ze moest denken dat zij het is hé.   Alhoewel ze voelde zich hier héél rap thuis alé zelfs een beetje tè rap naar mijn goesting want ze denkt dat ze zich alles kan permiteren.   Haar fokster had vrouwtje héél goed geleerd dat ze enkel brokjes mocht eten, vrouwtje moest héél langzaam over schakelen op Duck en omdat dat klein grut 3 keer per dag moet eten mocht ze ook niet te veel tussendoortjes hebben.  Denken jullie dat ze zich daar iets van aantrok ?  Nee nee dagen heb ik geen enkel snoepje opgegeten en ze was hier nog geen dag en mevrouw vond 't al nodig om alles op te eten, ineens voelde ze zich daar niet meer te klein voor hoor.

1.jpg

Hela Chesko jij is echt fout hé Shanti doet niet alles opeten maar opruimen was ook nodig want heel onze huis lag vol met snoepjes.  Isse zonde van snoepjes joh !   Pfff kleine je hebt sjans dat ik medelijden met je heb en mij nog niet goed voelde of we hadden zeker ruzie gehad zene.  Hhahahah Chesko jij doet nietes ruzie maken met Shanti want Shanti is nog maar pupje enne voor pupje moet iedereen lief zijn.   Maar vriendjes de dag erna heb ik wel gelachen zene !   Vrouwtje gaf mij mijn Carnibest en Shanti haar brokjes.  Omdat de telefoon ging liet ik haar rappekes efkes proeven van mijn carnibest want brokjes zijn toch écht wel bahhhh.  En 'k moet het toegeven die kleine heeft smaak want ze wou geen half brokje meer eten.   Vrouwtje probeerde nog allerlei dingen uit zodat ze toch nog zou eten maar ze bleef "foert eet ze zelf op" zeggen.  Hahahaha zalig dat ze net zo koppig is als mijne Laika.   Ik snap langs geen kanten waarom vrouwtje op zo'n moment weeral zucht.  

 

09:38 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-04-14

Nieuwsflash

Onze puberpup zei steeds dat Laika "zijn" hondje was dus vrouwtje zorgde er voor dat ze alle 2 voor altijd terug samen thuis zijn.   

urnen.jpg

Ik vind er niks aan mijne Laika in een potteke op de schouw in vrouwtjes taartenkamerke neeeeee mijne Laika moest bij mij spelen.   Ik kreeg geen hap meer door mijn keel, zelfs mijn snoepjes liet ik liggen want het enige wat ik wou was mijne kleine Laika terug bij mij hebben.  Het enige wat ik deed was liggen, liggen en nog eens liggen.

Cheskoverdriet1.jpg

Als ik toch eventjes naar buiten ging deed ik het op mijn manier, dan ging ik uren wachten aan de poort, je kon toch nooit weten of ze écht niet meer terug naar ons zou komen.  Ok ik heb wel afscheid van haar mogen nemen maar hela op tv komen dode mensen soms ook terug dus 't zou best ook wel is met Laika kunnen hé.                 

Cheskoverdriet2.jpg

De dierendokter gaf mij bachbloesems hela hallo ziet Chesko er uit als een potteke bloemen ?  Nee ik dacht het niet hé !   Dus kochten ze hier Ignatia 30 D pfff planten in een potteke dat ik moest inslikken hoe stom is zoiets.  Tweevoeters snappen écht niet dat ik mijn Laika miste en naar 't schijnt jankte ze hier nog harder omdat ik mij liet gaan.   Chesko is nog nooit zo veel naar dierendokter geweest als toen mijn zusje over de regenboogbrug ging wonen.  Vrouwtje was doodsbang dat ik er ook naartoe zou gaan.  Toen kwam die dierendokter met een planneke ik had volgens hem een maatje nodig.   Heuhh een nieuw vriendje, een nieuwe zus zou mij dat écht wel afleiden ?  Vrouwtje wilde er eerst niets van horen want we zouden toch nooit meer een 2de Laika krijgen.  Nooit meer pffffffffff klinkt écht wel raar hé.   Maar hela jullie weten toch dat Chesko al heel zijn leven altijd wint hé ?  Deze keer dus ook !   Vrouwtje begon als een zotte rond te bellen naar mensen die shih tzu's maken.   Hela jullie moeten niet vragen hoe ze die maken hé dat weet ik niet.   België heeft niet zo veel goede shih tzufokkers dus ging vrouwtje in Holland zoeken.   Ze had gelijk prijs tot een vriendin belde en zei "nee niet doen die heet geen goede naam" maar de dag erna was ze ineens foetsjie zo maar weg.  Toen ze thuis kwam zei ze dat ze door de keuring geraakt was en dat Nicky van Melystra shih tzu een héél lieve mevrouw was.   Hmm ok so what ik zat daar nog wel alleen hé en eten deed ik nog altijd amper.   Mannekes die vrijdag was het een ramp !  5 uur heb ik in die auto moeten zitten en voila weer lieten die mij alleen achter in onze auto hé.  Alé ja onze puber kwam nog wel is piepen maar dat was het dan.   Baasje en puberpuppy kwamen opeens buiten en alhoewel 't al donker was zag ik in de verte mijn vrouwtje met iets héél raar in haar armen.   Pfff 't was juist een bolleke wol op poten dat ze vast had.   "Kijk Chesko we hebben een nieuw vriendinnetje voor jou" zei ze en toen zag ik miss Melystra Gypsy Fiesta voor de eerste keer.   Pff zo'n lange naam dat kan ik toch nooit onthouden !   Na lang nadenken besliste vrouwtje om haar Shanti te noemen, Shanti betekend "Vrede" en ze hoopte dat Shanti opnieuw voor vrede zou zorgen in ons gezinnetje.

Shantifokster.jpg

Vrede ?  Hmm volgens mij hadden ze haar beter "Probleem" kunnen noemen want wat die allemaal uit steekt pfff daar kan ik zelfs nog héél veel van leren.   Maar goed dat vertel ik jullie een andere keer wel.  Ja ja we gaan terug bloggen want vrouwtje is hier de laatste tijd héél vaak naar Laika's foto's komen zien, haar verhaaltjes komen lezen en ze wil toch ook zoiets hebben van miss Shanti en mij.   

10:21 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd, vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: shih tzu, pup |  Facebook |