31-05-14

Krak boem patat

Jaja we weten het 't is nog altijd geen maandag en 1 juni is ook nog lang niet voorbij maar heuhh er zijn hier een paar dingen serieus veranderd.  Pas op vrouwtje heeft nog lang opgesloten gezeten in haar taartenkamerke om al die koekskes en cupcakes te maken.   En tja die bruidstaart pffff moet ze daar zo lang voor in haar kamerke zitten Shanti weet zeker dat ze zoiets stom ook op een half uurke kon maken.

bruidstaartJoyce.jpg Jaja natuurlijk kleine jij zou dat héél goed kunnen kapot maken en daar heb jij zelfs nog geen half uur voor nodig denkt Chesko.   Puh Chesko zie je nu datte vrouwtje centjes zo maar doet weg geven aan mensen.  Alé klein grut die centen heeft ze toch zelf gemaakt met haar eetbare printer zeker.  Alé ons vrouwtje liep van hier naar daar om alles in orde te krijgen.  Tussendoor moest ze ook nog de was en de plas doen riep ze een hele tijd.   Waarom weten we niet maar ineens had ze ruzie met de wasmand die naar boven moest.  Ja hallo hoe dom kan je zijn om met een wasmand vol gestreken was zo'n grote ruzie te maken ?  Tweevoeters moeten toch al héél lang weten dat wasmanden wel altijd de baas zijn op trappen hé.  Ons vrouwtje wist dat dus nog niet en moest het dus nog serieus ondervinden.  Hahahha ze zal 't wel nooit meer vergeten want ineens was 't krak boem patat maar hela ons vrouwtje is gewonnen hé !   Ze was rapper beneden dan de wasmand of heuhh was het nu net andersom dat weten wij niet.  En hela 't is bewezen hé ons vrouwtje is gewoon jaloers op mij.  Nee niet omdat ik zo knap, slim en gewoon perfect ben maar wel omdat ik zo mooi kan janken.  Ze maakte ineens ook rare geluidjes en toen moesten ze zo maar weg.   Wij mochten niet eens mee.  Volgens mij zijn ze naar een verwisselwinkel geweest want vrouwtje kreeg een sjieke witte laars en haar schoen zagen we ineens niet meer.

VOET.jpg                                                                      Hela maar daar was Shanti niet mee akkoord zene want toen ik er tegen sprong omdat ik blij was dat ze terug thuis kwam was dat been ineens hard.  Pfff zoiets stom dus 'k heb er serieus tegen zitten blaffen en grommen zene zoiets stom heb ik nog nooit gezien.   En nu weten we ook dat ons vrouwtje serieus hard kan liegen !   Ze zegt altijd tegen alle minitweevoeters dat ze niet op blote voeten mogen lopen maar zelf pikkelt ze met zo'n  rare stokken rond enne ze doet ook maar ene schoen aan hé.  Shanti is een superlief hondje dus ik doe altijd schoen brengen voor vrouwtje.

shantischoen.jpg                                                                     Denken jullie nu dat ze blij is dat ik een schoen breng ?  Nee ze waardeert mijn harde werk juist langs geen kanten want elke keer zucht ze en doet ze hem al pikkelende weg.  Maar hela niet met Shanti hé ik haal die schoen elke keer terug want wetten zijn er voor iedereen en niet op blote voeten is niet op blote voeten nah.  Seg Chesko jij bent zo stillekes vandaag ?   Awel kleine vandaag is 't ook een héél speciale dag mijn allerbeste vriendinnetje zou vandaag 9 jaar worden maar tja ze woont nu achter de regenboogbrug bij Mathias hé.   Puh Chesko jij doet toch ook aan mij vriendinneke hebben zeker ?  Jaja klein grut maar met jou heb ik serieus veel miserie hé en Laika en ik wij waren gewoon een super duo dus ik mis haar nog steeds.   Klein grut kijk hier maar eens naar dan zie je hoe close wij waren.  Laika ik hoop dat je achter de regenboogbrug een serieus feestje bouwt met onze Mathias enne hou van hierboven dat klein grut maar eens in de gaten zodat ze niet steeds alles van mij biljft pikken hé.


20:22 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

22-05-14

Opzij, opzij, opzij

Jaja wij weten dat dit een liedje is maar zo klinkt ons vrouwtje de laatste dagen echt wel.  Opzij, maak plaats ik heb ongeloofelijke haast.  Pfffffffff wij vinden er maar niks aan maar ze zegt dat we dringend moeten denken aan de hondjes die het minder goed hebben dan wij.   Heel die miserie begon toen ze jaren geleden Heidi Swerts leerde kennen.  Kennen jullie haar nog ?  Zij won toen met haar engelse bulldog Max Superhond op VTM.  

heidi.jpg

Jullie weten al dat ons vrouwtje altijd jaren achter loopt want ze kende het programma niet echt.  Ze leerde Heidi kennen via het hondenforum.  Ze moest stiekem dikwijls lachen want ze vond dat Heidi zo zot is als zij zelf.  Heidi doet écht alles voor viervoeterkes.   Zo opende ze The Enlish bulldogresort en toen was 't om zeep hé want ons vrouwtje keek regelmatig naar de fotookes van al die engelse bulldogjes die aan hun lot overgelaten waren door hun baasje.  Oh meer dan ene keer zat vrouwtje bijna op hare pc omdat ze zo boos was omdat mensen zoiets met dieren kunnen doen..   Sommige zagen er écht onverzorgd uit toen ze bij Heidi toekwamen, anderen waren weer uitgehongerd of zwaar ziek maar vonden hun baasjes het niet nodig om er iets aan te doen.   En ja Heidi zegt dan "Welkom in mijn huisje" en lapt elke hond echt wel op.   Sjans dat Chesko een racist is of hier was al lang zo'n bullenbeest in ons huisje komen wonen.  Normaal zou onze puber in juli '13 zijn 21ste verjaardag gevierd hebben en dat zou vrouwtje ook heel veel centjes gekost hebben.  Omdat ze niks meer kan kopen voor hem werd ze maar meter van een bullenLeentje.   En toen is de miserie pas serieus begonnen want ons vrouwtje ging opeens veel meer lezen op Heidi haar FBpagina's.    Vrouwtje bewonderde Heidi enorm, niet voor dat tvprogramma want dat zag ze toch niet, wel omdat ze zo goed voor alle dieren zorgt en ze zich dag en nacht inzet.  Ineens hoorde we dat Heidi een wereldadoptiedag ging organiseren en hulp zocht.  Vrouwtje zei direct ik wil cupcakes maken maar Heidi vond vrouwtjes koekjes zo mooi dat ze zei dat die goed zouden verkopen.  Hmm ok wie woont er hier nu bijna in haar taartenkamerke denk je ?  Juist ons vrouwtje want ze zit aan sommige koekjes wel een half uur te werken.

 

bullen.jpg

Het idee begon met 100 cupcakes maar ja jullie kennen ons vrouwtje hé "Er kan nog meer bij en meer en meer" dat is écht wel haar leuze.   Morgen gaat ze naar Marco Borsato (pffff die horen wij hier al véél te dikwijls zingen) enne omdat ze dan niet meer thuis geraakt blijft ze bij een vriendin slapen tot zaterdag, dan moet ze een bruidstaart maken tegen zondagavond en dan is het opnieuw bullekes, bullekes en nog eens bullekes.  Vrouwtje gaat die dingen immers 1 juli op de wereldadoptiedag in de Expo in Antwerpen verkopen.   Wij moesten onze spaarpotjes zelfs aanspreken want elke cent van alles wat ze maakt moet naar Heidi haar bullenhuisje gaan.   Hmm als we 't goed begrepen hebben moeten wij dus betalen om ons vrouwtje te moeten missen Chesko ?  Ja seg kleine wij krijgen snoepjes bij de vleet, wij krijgen eten, de dierenarts komt genoeg enzo maar voor zo veel hondjes kost dat écht héél veel centjes zene en Heidi kan dat allemaal niet alleen betalen.   Puh Shanti is toch nietes bulleke Chesko dus is toch niet erg ?  Ohhh klein grut let op want als vrouwtje dat leest vlieg je weer in je strafmandje hé !    Alle dieren moeten elkaar helpen zegt ons vrouwtje dus denk maar vlug dat we vrouwtje kwijt zijn voor het goede doel en we haar erna héél rap terug krijgen.  Dus vriendjes sorry maar voor maandag komen wij niet meer langs omdat ons vrouwtje de computer niet wil aan zetten :-(   Enne als jullie 1 juni niet weten wat doen ga ons vrouwtje dan eens een goeie dag zeggen in de Expo in Antwerpen en weet ons wèl te zeggen of ze 't een beetje fatsoendelijk deed hé !

 

21:42 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

21-05-14

Betrapt !

Zo af en toe komt er hier een ander viervoetertje logeren..   Bah mooi is het niet want 't heeft niet eens een strikske.  Maar goed van ons vrouwtje moeten we wel lief zijn tegen Zero.  En ja vriendjes wees er maar héél zeker van dat ze ons dan heel goed in de gaten blijft houden.298516_4649996497137_1834020673_n.jpg   

Allemaal goed en wel ware het niet dat zijn vrouwtje de laatste tijd ook blijft logeren.   Ze zeggen altijd dat Chesko een racist is omdat hij ruzie maakt met grote honden maar hela onze vrouwtjes zijn net de allergrootste racisten die Chesko ooit geweten heeft !  Ons vrouwtje is super streng op ons eten.  Wij krijgen niets anders dan Carnibest (natuurvoeding voor honden) en zelfs onze snoepjes zijn natuurlijk zoals gedroogde kip, varkensoren, kalfspezen etc)   Maar nee die Zero krijgt gewoon eten voor tweevoeters.  Ik hoorde ze al bezig hé "Zero krijgt spaghetti, hij eet mee met ons je moet geen Carnibest uit de diepvries halen"   Heuhhh spaghetti ?  Wat is dat voor iets ?  Hela dat kende Shanti nog niet hé maar ik kan jullie wel vertellen dat het héél lekker rook.   En lap ineens was 't van dat hé Shanti kreeg zo maar naar haar pootjes.  Vrouwtje beweerde dat ik Zero zijn eten heb gepikt.  Waar haalt ze 't lef om mij zo te beschuldigen ?  Hahahah klein grut je mond zag rood en je hebt héél veel sjans dat je 't op de foto nog niet zo goed zag.Shantispaghettisaus.jpg   Ja seg Chesko waarom zeg je dat nu pas en puh kon mij lekker toch nietskes schelen want Shanti vind spaghetti 't allerlekkerste van de hele wereld.   Shanti was justekes héél fier dat zij wel eten van volgewassen viervoeter kon pakken.   Hahahah kleine dat fier zijn was wel rap over hé !   Ja seg Chesko ons vrouwtje speelde hele valse spelletje met die arme Shanti voor ikke wel goed snapte pakte ze me op enne vloog ik weer in dat stom water hé !  Voila kleine en 't was rap gedaan met de praatjes hé, vooral toen je zo stom was om midden in dat warmeluchtmonster te gaan staan.  Puh Shanti wou alleen maar lucht weg happen enne doe nu niet vertellen dat Shanti hele tijd doet blaffen hé Chesko.   Maar weet je wat ik 't ergste van allemaal vind ?  Nee klein grut zeg is ?  Dat ons vrouwtje mij een dief noemt !  Stel je voor zo'n zware beschuldigingen voor zo'n klein, lief en onschuldig pupje als ik.   Ze zei dat ik mezelf laten betrappen heb.  Puh dat zegt zij ja maar ik geloof er niks van want een uurtje later was ik de mooiste shih tzu van heel de wereld.

shantinawassen17mei.jpg

Voila snappen jullie ons vrouwtje haar gezeur nu ???   Justekes niks te bewijzen en nog vele minder betrapt want jullie zien zelf dat ik de alleronschuldigste shih tzu van heel Europa ben hé ;-)

20:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-05-14

De lomperik

Elke dag gaan wij naar 't bos of naar de zee om uit te waaien.  Ze denken hier dat ik dan wat kalmer ben erna hahahahah van zo veel frisse lucht doe ik net véél extra energie op ja !   Alhoewel naar dat bos gaan vind ik soms maar keistom !  Ons baasje steekt die arme Shanti heel dikwijls in zo'n mandje.

Shantifietsmandje.jpg

En wat ik ook probeer ik krijg die gevangenis langs geen kanten open hé !   En oh wee als ik er mijn koppeke probeer door te steken krijg ik altijd naar mijn pootjes want ik moet netjes en braaf blijven zitten pffff die weten niet hoe moeilijk dat dat voor een pup is zeker ?  Als we dan in het bos aankomen roept het hele bos gewoon "Shanti vlieg en ren zo hard je kan"   En zeg nu zelf als een heel bos roept moet je gewoon luisteren hé !

Shantiloppem118mei.jpg

Maar onze bompa moet alles altijd verpesten hé.  Als vrouwtje zegt "zit" om ons weer op een plaatje te krijgen doet hij dat sito presto.

Cheskoloppem18mei.jpg

Hoe stom kan je zijn om naar ons vrouwtje te luisteren in plaats van naar een heel bos ?  Ok ze betaald hem wel met een snoepje maar pfff die kan ik écht wel missen als ik kan spelen !   Maar 't ergste is dat ze nu ook wil dat ik ga zitten wanneer zij het wil om zo'n fotoding te nemen hé.   En ja ik ga wel zitten maar blijven zitten als het hele bos roept ? Nee ik dacht het niet

Shanti3loppem18mei.jpg

Hahahah soms is het echt wel lachen want baasje zet mij 10 keer terug op dezelfde plaats en ik ga lekker 11 keer terug héél vlug lopen.  Pas op hij heeft dan ook nog eens het lef om te zeggen dat hij moe begint te worden hé.   Pfff hij moet mij er maar niet elke keer terug zetten en mij mijn ding laten doen in het bos dan kan hij z'n pootjes wat sparen.  Wel 10 keer heb ik met Chesko afgesproken dat hij niet meer moest luisteren naar ons vrouwtje en dat we véél beter kunnen spelen en crossen in plaats van er als idioten bij te zitten.   Hij beloofde het wel maar pfff nog geen half uur later hoorde ik "Chesko kom jongen hier zitten" en voila meneer ging weer een keertje onnozel doen.

Cheskoloppem218mei.jpg

Denkt hij nu écht dat hij zo knap is ?   Nee nee vrouwtje is gewoon aan 't oefenen om binnen een paar jaar, als ik ook een bomma ben, foto's van de allerknapste shih tzu, juist "moi" te nemen.   Pas op hé vrouwtje wilde dan nog dat ik naast Chesko ging zitten.  Ja hallo staat er zot op Shanti's koppeke geschreven ?  Nee hé !  Dus ik ging écht niet naast die verrader zitten zene !   Ze hebben het geteld ik ben er maar 14 keer af gesprongen.   Hahahah kleine en toch is 't je niet gelukt om niet op de foto te moeten hé !   Puh Chesko lach er niet mee vent het was zo vals van ons vrouwtje om mij op die hoge stam te zetten, daar kan zo'n klein pupje als ik toch niet vanaf..

Shantiloppem218mei.jpg

Pas op zo héél af en toe een 5 seconden zitten is wel ok maar ons vrouwtje heeft altijd alle tijd van de wereld want ze wil altijd maar meer en meer en meer en 't is nooit goed.

CheskoShanti2loppem18mei.jpg

Seg klein grut maar we kunnen toch ook elke keer nog meer dan genoeg spelen zeker ?  Genoeg ?  Neeeee Chesko Shanti kan nooit genoeg spelen.  Niet vergeten dat ik eigenlijk Fiesta heet hé en dat is "feest" dus voor mij is 't leven 1 groot feest. 

ShantiCheskoloppem18mei.jpg

Shanti vind dat vrouwtje niet moet zagen omdat ik geen posedingen wil doen maar juist héél blij moet zijn omdat ik niet weg loop van hen.   Nee dat is juist kleine jij maakt 't een viervoeter als ik nog moeilijker dan moeilijk want je loopt een hele tijd achter mij aan.  Hela bompa kijk is naar deze foto.   Hahahahah jaja klein grut dit is gewoon puur toeval hoor want eigenlijk is het net andersom.   Maar vriendjes Shanti wil jullie 1 ding vragen.   Willen jullie heel aub trukske leren om 't fotosmasjientje van ons vrouwtje te doen ontploffen ?  Misschien stopt ze dan met zagen en "zit" zeggen als het bos partytime roept.

19:41 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, hond, shih tzu, diefstal, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) | Tags: hond, shih tzu, loppem, wandeling |  Facebook |

19-05-14

De valse tik

Puh jullie vinden ons klein grut allemaal oh zo lief en schattig hé.  Geloof me dat is ze écht langs geen kanten !  Ze zorgde er niet alleen voor dat vrouwtje weer een paar dagen plat moest liggen maar ze speelt ook een héél vals spelletje.  Met haar korte pootjes geraakt ze natuurlijk langs geen kanten in de zetel dus jankt ze tot ons baasje haar pakt natuurlijk.  Dan gaat ze gewoon op de loer liggen en ja dat kan ze héél lang vol houden.

pik1.jpg

En nee wij mogen zo niet op de zetel zitten maar daar trekt madam haar geen bal van aan hé !   Als ik dan heel eventjes weg ben doet ze gewoon jump van de ene zetel naar de andere

pik2

Chesko wou nog proberen om het beter voor jullie te fotograferen maar dat klein grut is zo vlug dat het mij langs geen kanten gelukt is hé

pik3.jpg

En nee denk nu niet dat ik vind dat ze een schattig poepeke heeft en ik daarom een foto van haar nam hé !   Nee nee hier land ze op hare neus eigen schuld dikke bult.  Alé dat trekt ze zich toch langs geen kanten aan zene want weten jullie wat het ganse doel van dit alles is ?  De snoepjes van Chesko pikken ja niet meer of minder ik mag haar geen seconde uit het oog verliezen want ze is elke keer met alles zo maar weg :-(

pik4.jpg

En eens ze 't mijne heeft kunnen pikken gaat ze 't rap verstoppen in haar huisje.  Hela in 't begin had ik het niet door maar nu ga ik daar zoeken zene.  Maar wat een lef heeft dat klein grut !  Pfffffff dan komt ze gewoon nog blaffen omdat ik in "haar" huisje ben.  Nee nee ik vind niks liefs aan dat klein grut en volgens mij heeft Chesko héél dringend een brilleke nodig voor op zijn poep zodat ik haar altijd in de gaten kan houden !

21:43 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

16-05-14

Het beste mopje ooit

't Is hier weer erg hé vrouwtje doet niets anders dan van 's ochtends tot 's avonds laat koekjes maken.  Heeft met het goede doel te maken maar dat vertel ik jullie wel een andere keer.  Ze haalt ze uit de oven en haast zich dan met een volle schotel rap naar haar taartenkamertje, ze moeten afkoelen ofzoiets.  Hallo de allerbeste plaats om iets te laten afkoelen is toevallig wèl in onze maagjes hé !   Tja jullie kennen ons vrouwtje al wel hé die is zo gierig als de zee diep is dus meer dan 1 koekje krijgen wij niet.  Hmm maar die zijn zoooooooo lekker dat Shanti echt wel zo'n hele schotel opkan.  Dus deed Shanti een koekjesdans, dat is huppelen voor en tussen vrouwtjes voeten.  Hela en 't is gelukt hé ze bezweek voor mijn charmes want ineens gaf ze ons zo maar alle koekjes.  Alé geven hmm dat is misschien wat overdreven want ze lag zelf ook op de grond.  Volgens mij wou ze gewoon weten hoe het was om zo klein als ik te zijn maar baasje zei dat ze zo wel eens moest vallen als ik zo lastig deed.  Puh baasje weet er niks van want dansen is écht niet lastig vallen nee dansen is juist héél hip.   Zoals zo dikwijls kreeg vrouwtje de slappe lach en kon ze niet direct recht staan.   Vriendjes jullie kunnen niet geloven hoe vlug Chesko en ik waren om koekjes weg te slepen, ons kan het tenminste niet schelen dat ze van 1 groot 2 of meerder kleintjes maakten hoor !Zo kieskeurig zijn we natuurlijk ook weer niet.  Maar daarna kwam het ze kon nog altijd niet recht staan, volgens mij is dat gewoon omdat ze klein zijn leuk vind.  Baasje moest er zich weeral mee bemoeien en volgens hem had vrouwtje toch serieuze pijn.  Nu weet ik niet waarom maar sinds donderdag ligt ze al in de zetel zonder dat ze er uit komt, ze gaat zelfs niet mee met Shanti in 't grote bed slapen.   En hela nee nee ik ben zo stom niet als Chesko die persè altijd bij ons vrouwtje wilt blijven liggen zene ik ga gewoon mee naar boven.   Ik zag wel dat er zo 'n raar meneerke naar vrouwtjes rug kwam kijken en ik zag wel dat ze met een prikding bij haar prikten.   Zie je nu dat vrouwtje gewoon jaloers is op mij ?  Ik ben klein zij wou klein zijn, ik kreeg een prik bij de dierendokter en nu kreeg zij er ook één.  Af en toe zegt ze wel eens ai en ooh maar volgens mij is ze gewoon aan 't hopen dat ze zo een hit kan scoren.   

23:14 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

15-05-14

De waarheid

Puh ons klein grut is hier gisteren weeral is serieus komen overdrijven zene !  Vrouwtje en baasje pakken haar écht wel maar madam maakt het hier iedereen serieus moeilijk in huis.   Volgens mij had vrouwtje niet genoeg centjes bij ofzo toen ze haar gaan halen is en kon ze toen haar oren niet betalen.   Als dat klein grut in de zetel zit is niemand veilig.   Er is geen minuut per dag dat die niet aan eten denkt !   Nee nee daar kan Chesko zelfs nog iets van leren !   Als ze 's avonds in de zetel zit en baasje eet iets dan wil ze 't elke keer zo maar afpakken of er gewoon van bijten.   "Nee" en "foei" helpen niet zene die is niet bang maar blijft maar proberen en opgeven staat écht niet in haar woordenboek.

shantiijs.jpg

Het is al meer dan eens voorgevallen dat ons klein grut zo maar van onze tweevoeters hun eten bijt en tja dan verschiet ze dat ze naar haar pootjes krijgt hé.   Ok ik geef het toe ik durf ook wel eens stelen maar zo erg als zij ben ik nog nooit geweest.   En als ze niks kan afpakken van de tweevoeters dan is ze wel aan 't bedenken hoe ze mij in 't zak kan zetten en van mij kan pikken hé.    Dus kleine als je in 't vervolg komt klagen weet dan maar dat Chesko altijd de waarheid doet zeggen hé !   

07:33 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-05-14

Het zwarte schaap

Het is hier écht niet meer eerlijk hé !   Die bompa kan hier zelf in de zetel springen en dan op z'n gemak bij ons baasje gaan liggen.   Elke keer krijgt die Chesko zijn goesting en dat komt alleen maar omdat hij groot is en mijn beentjes nog véél te kort zijn om in die zetel te springen.  Als de tweevoeters hier dus vinden dat ze Chesko moeten aaien dan mag ik wel op de grond blijven hé.  Gewoon schandalig !  Maar hela Shanti doet wel een heel goeie oplossing vinden hé !   Ik doe het kussen lekker verschuiven.  Hela dat is best héél zwaar werk dus ik ga zeker en vast héél rap groot en sterk worden zene.  En mijn wraak is zoet héél zoet.   Alleen snap ik niet waarom baasje elke keer "Auw" en "foei" roept.   Ik laat hem alleen maar weten dat het niet eerlijk is dat Chesko wel naast hem mag liggen en tja ik kan niet babbelen hé dus moet ik dat toch met mijn tandjes laten weten zeker !

Shantitenen.jpg

Snappen jullie nu dat ik dan zeker niet in de zetel bij baasje mag liggen en ik wèèr maar is naar mijn pootjes krijg ?  Het is hier écht helemaal niet eerlijk !   Shanti is hier een écht sukkeltje en mag hier écht niks.  En nee ik ga niet stoppen met dat spelletje want het is de hoogste tijd dat ze beseffen dat ik klein ben, Chesko groot is en dat dat gewoon niet eerlijk is

06:52 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

13-05-14

Een nieuwe hobby

Joepie eindelijk is ons vrouwtjes hare laptop terug.  Ze is ook héél stom geweest heeft ze vier russen binnen gehaald.   Nee nee we hebben ze niet gezien anders hadden we ze wel buiten geblaft maar ze waren er wel en aten een stukje van de laptop op ofzoiets.  In elk geval is ze alle foto's kwijt.  Maar ondertussen heb ik mij wel vermaakt zene.   Alhoewel ons vrouwtje zegt dat ze gek word van mij.  Haar laptopke staat op een klein tafeltje aan de zetel. Vriendjes dat is hèt ideale tafeltje ik kan er net aan met mijn voorpootjes en zo heb ik lekker vrij spel.  Hahahah je moet ze hier uren zien zoeken naar iets om het toch niet meer te vinden.  Hela Shanti is slimmer zene zij zwijgt in alle talen.   Tot mijn baasje roet in het eten gooide natuurlijk.  Baasje is gewoon een stiekeme gluurder want hij kijkt zo maar in andermans huis.   Niet dat ik dat erg vind zene maar waarom loert hij nu in mijn huis ?   En die lange tong kan niet zwijgen hé hij riep direct ons vrouwtje natuurlijk.  

buit.jpg

Denk je dat ze blij is dat ze haar balpen, haarspeld en vliegenklopper terug heeft ?  Nee niks er van 't was van "Aha daar is de dief" en ze keek direct beschuldigend naar die arme Shanti hé.  Een pure schande is het dat ze niet eens dankbaar is omdat ik help opruimen.  Zo'n kapkes om op haar haar te zetten heeft ze echt met hopen hé maar denk je dat ik het mocht houden ?  Nee écht niet zelfs dat moest ik afgeven terwijl ze het gewoon elke keer weer in de vuilbak gooit.  Ze zeurde zelfs omdat er 2 dezelfde snoepjes inliggen want ze zei direct dat ik wèèr maar is van Chesko gepikt heb.  Puh moet die lomperik zo stom maar niet zijn want Shanti heeft een héél goed planneke om er met zijn snoepkes vandoor te gaan maar dat vertel ik jullie morgen wel weer ;-)

00:36 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

08-05-14

Stomme laptop

Vrouwtjes laptop is om zeep, ze heeft iets verkeerd gedaan waardoor het scherm helemaal zwart ziet.  Straks gaat hij naar de pcdokter.  Als hij terug is kunnen we opnieuw bloggen want daar staan alle foto's op en met de gsm ziet ze het niet zitten om veel te typen het is naar 't schijnt nu al een drama.  

08:02 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

07-05-14

Totaal om zeep

Ik dacht al een hele tijd dat klein grut gaat vast terug naar Hondland wonen.   Pas op soms kan ze best lief zijn zene maar zucht 't is hier echt wel gedaan met de rust in huis.  't Is nog erger of ze hebben er Duracellekes in gestoken want dat zit gene moment stil.  Dan crost ze weer door heel ons huisje, dan pikt ze zo maar mijn snoepjes en 't ergste van allemaal is dat vrouwtje ogen te kort heeft en ik zo dus minder aandacht krijg.  Ik vond 't al zo raar dat ze haar oude naam niet meer kent hé.  Als ze hier Fiesta zeggen kijkt ze niet meer eens omhoog maar roep eens Shanti dan is ze daar nog rapper dan de wind.  Pfff de uitsloofster mij kan vrouwtje echt wel zelf komen halen zene ik ga niet direct als ze mij roept.  Vorige week was 't al half om zeep hé want ik zag vrouwtje heel trots papieren weg steken.  Ik hoorde nog zoiets van "Ze is nu officieeël van mij"

abiec.jpg

Chesko was nog een hele tijd aan 't denken "Nee nee niet echt want de papieren van in Hondland zijn nog lang niet in orde"   Ik was nog op een planneke aan 't broeden om haar naar haar mama te brengen hé maar gisteren was 't helegans om zeep.  De facteur bracht ineens een raar papier.

raadvanbeheer.jpg

Ik hoorde vrouwtje bellen, zeggen dat ze die papieren nog naar St Hubertus moest sturen en dat 't dan helemaal in de sjakos was.   Chesko is toen rappekes gaan snuffelen enne ramp oh ramp die kleine staat nu hier en in Holland op vrouwtjes naam hé !   Nu kan ik mijne rust écht wel vergeten want ik weet al heel zeker dat dat kleine grut hier niet meer gaat weg gaan hé.  Vrouwtje zegt altijd hier gaat geen huisdier levend buiten ik doe er nooit één weg want een dier heb je niet voor even maar voor gans zijn leven.  Seg Chesko doe jij niet leuk vinden dat Shanti nu voor altijd in ons huisje komt wonen ?  Hmm jawel kleine maar soms ben je zo druk hé en ik was tot hiertoe altijd dè kurenuitsteker bij uitstek en jij komt steeds weer met nieuwe plannekes af zodat ik mijne titel echt wel kwijt ben hé.  Hahahahah komt gewoon omdat Shanti veel slimmer is dan jij Chesko.  Puh klein grut wacht maar ik hoorde dat ze nog DNA van jou moeten afpakken om je bij St Hubertus in te schrijven dan zal je wel een pak minder hard lachen.

 

06:57 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

06-05-14

Een roze shih tzu

Alé 't is ons klein grut weeral is gelukt om zondagavond om 23 u heel het huis op stelten te zetten.  Vrouwtje moest een heel weekend serieus door werken in haar taartenkamerke.  Jullie weten nog wel dat dat 't enige plekje is dat verboden is voor shih tzu's hé.  Awel de telefoon ging, vrouwtje haaste zich naar de living en voila madam zag haar kans weeral schoon om in dat kamerke te geraken hé.  Ze is er van overtuigd dat ze een vuilnisbakkenras is volgens mij want ze schoot direct naar de vuilbak.  Vrouwtje zag het iets te laat en voila madam had zitten spelen met een tandenstokertje dat nadien aan haar koppeke bleef plakken.  Ik hoor jullie al denken alé dat kan toch geen kwaad zeker.  Hmm 't zou niet zo erg geweest zijn als er aan dat tandenstokertje geen felroze voedingskleurstof hing.  Vrouwtje kon er niet mee lachen, ze nam er een foto van maar door de flits is die jammer genoeg niet zo heel duidelijk.

rozeshihtzu.jpg

Hela Chesko niet overdrijven hé, Shanti weet dat vrouwtje veel centekes moet betalen om naar coiffeurke te gaan dus zij wil zelf modern zijn en mechkes trekken.  Jaja klein grut dat kan goed zijn maar 't lachen en de sjieke madam uithangen was je heel vlug verleerd hé.  Ja hallo vrouwtje is echt wel heel veel ouderwets zene zij doet niets snappen vanne laatste nieuwe mode en doet Shanti zo maar onder kraantje steken.  Isse hele vele flauw voor ene roze pootje enne roze snor en voorhoofd..  Kleine waarom vloekte ons vrouwtje dan zo ?  Hahahah Chesko Shanti deed hele goeie moppeke met vrouwtje.   Kleurstof doet niet zo maar uit haartjes gaan dus vrouwtje moest hulp vragen op groepje vanne taartenmakers.   Die doen alle sjans allemaal lachen mette kuren vanne Shanti en vinden Shanti juist héél cool.  Isse alleen hele stomme madammeke bij, zij doet zeggen tegen vrouwtje datte zij mij moet insmeren mette Crisco.  Hela halloooo Shanti is toch niet smeerpoes zeker moet dus ook niet met vet ingesmeerd worden !  Maar hoe hard ik ook protesteerde vrouwtje deed het toch en waste mij erna 4 keer na elkaar.  Van pure dierenmishandeling gesproken !   Vanaf nu moesten ze verbieden om tweevoeters water te geven dat is nergens goed voor nah.   Kleine hela dan zouden wij ook niet meer kunnen drinken hé.  Puh Chesko Shanti was toch hele vele boos enne dat heb ik heel duidelijk laten zien.  

Shantinat.jpg

Tja kleine dan heb je nog heel veel sjans gehad dat je niet onder de warmeluchtblazer moest omdat het al half 2 's nachts was hé !  Puh Chesko Shanti is nog maar pupje en die doen altijd sjans hebben.  Hahahahha vriendjes ze is blijkbaar al vergeten dat ze gisterenochtend van een uitgebreid bad én brushing mocht genieten ;-)

07:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

05-05-14

Het allerbeste restaurant

Vrouwtje is zaterdag een hele dag op pad geweest, shoppen heet zoiets geloven we.  Leuk hoor want door die kleine pruts mogen wij mee.  Ze wil haar nog niet zo lang alleen laten ivm uitlaten enzo.   Onze puberpuppy wilde persè naar iets waar ze alleen kip verkopen.  Vrouwtje was er al niet echt voor te vinden want ze gaan steeds naar 't zelfde restaurantje in Oostende en dat wilde ze nu ook doen maar onze puberpuppy gaf alle sjans geen haar toe.  Vriendjes onze neusjes maakte overuren zo lekker dat het daar rook, niet te doen.  Na 5 min hoorden we vrouwtje al mopperen, geen bestek, geen frietjes maar brood en appelmoes in bokaaltjes met een halve kip erbij.  Tja dat soort eten is niet echt aan haar besteed.  Hahahah maar wij hebben wel héél veel geluk gehad.  Een halve kip ?  Puh ons vrouwtje krijgt niet eens een billetje op laat staan een halve kip en tja dan is het zo'n zonde om het weg te gooien hé.  Dus kregen wij de rest hahahah wij hebben met ons tweetjes lekker veel meer gegeten dan ons vrouwtje.  En nee wij zeuren niet over bestek en appelmoes lusten we toch niet dus of het wel of niet in een bokaaltje zit kon ons geen bal schelen !   Toen alles op was kwam er een meneerke naar ons, hij had net zo'n hondje als wij en ja voor we 't wisten begon die samen met vrouwtje een tetterdiploma te halen hé.   Ineens hoorde we hem vragen of wij kip lekker vonden.  Natuurlijk er is toch niks lekkerder dan vleesjes en kippekes aan 't spit zeker !   't Meneerke ging zo maar weg en kwam terug met een hele hoop vlees van 't kippeke.  Onze buikjes waren helemaal rond gegeten maar ons hoorde je zeker niet klagen zene !   Ons vrouwtje zag 't niet zitten om terug te gaan maar hela wij wel hé !  Nog nooit of nooit hebben wij zo veel eten in een restaurant gekregen.  Dus ik heb het heel goed in mijn koppeke geprint en vanaf nu vertik ik het om nog 1 stap vooruit te zetten als we daar voorbij komen.  Alleen moet ik nog iets vinden om vrouwtje te overtuigen dat ze er dan ook écht binnen gaat hé !  Alle tips zijn dus meer dan welkom !!!!

koekoek.jpg

00:37 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, hond, shih tzu, diefstal, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

03-05-14

Grote waarschuwing

Gisteren ging vrouwtje ineens overal zoeken, denken jullie dat ze zei naar wat ?  Nee meer dan een half uur haalde ze haar zuchtdiploma en zeurde ze enorm hard.  Ineens hoorde ik haar zeggen "Hoe komen die hier ?  Alé die moet ik toch horen vallen hebben zeker"   Ik voelde het al aankomen hier ging er weer ééntje ferm in de miserie zitten.   Vrouwtje vond dat pluche bolleke met dat mooie zilveren ding aan dat tweevoeters sleutel noemen en gooide het gewoon terug in haar sjakos.   Terwijl ik op haar schoot zat hoorden we ineens een raar geluid.  Vrouwtje ging kijken et voila wie zat er met gans haar koppeke in vrouwtjes sjakos ?

shantihandtas.jpg

Ik mocht niks zeggen laat staan ook maar één blafke doen want vrouwtje wilde kijken wat er ging gebeuren.  En jaja nog geen 5 minuten was 't zo ver hé er zat er ééntje weer maar is in de miserie.   

Shantisleutels.jpg

Vrouwtje kon er niet mee lachen en zei elke keer weer "Hebde dat nu geweten mijne hond is ne handtassendief"   maar dat klein grut trok zich daar natuurlijk gene bal van aan, integendeel zelfs ze vond het nog héél plezant.  Klein grut ik hoop dat je nu geleerd hebt dat pikken niet mag hé !   Chesko is toch niet pikken zeker Shanti doet weten datte onze vrouwtje altijd snoepkes enne mijne balletje inne handdinges heeft steken dus als zij mijn balletje mag hebben mag ik toch zeker mooie dinges van vrouwtje ook hebben.  Shanti doet gewoon ruilhandel isse terug modern zene.   Jaja kleine maar 't is niet de eerste keer dat je in iemands sjakoske zit hé !   Weet je nog dat je 't ook bij de vriendin van ons vrouwtje flikte ?   Dat deed Shanti toch alleen maar om moppeke te maken Chesko ?  Jaja kleine je zal niet lang meer lachen want dieven vliegen in de gevangenis zegt vrouwtje en daar krijg je enkel droge boterhammekes en water.  Puh Shanti doet toch alleen water drinken is dus niet erg.  Vriendjes jullie horen het hé er is niks met dat klein grut aan te vangen.  Maar wees gewaarschuwd als jullie hier ooit op bezoek komen zet dan nooit jullie handtas op de grond want we zitten hier met ne serieuze dief in huis !

01:24 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: hond, shih tzu, diefstal |  Facebook |

02-05-14

De aanval

Het begon hier al ferm goed, ons ventje dacht dat het nog kerstmis was want hij ging de deur zo maar versieren.  Hela maar die dingen bewegen zo maar hé, Shanti deed er niet eens aankomen en ze wilde zelfs ons huisje zo maar binnen gaan.  Hela en dan wilden die tweevoeters nog dat Shanti er door ging lopen.  Heuhh ook al ben ik nog maar klein maar ik ga geen klop rond mijn oren riskeren door die dingen hoor.  Nee nee Shanti besloot om toch maar buiten te blijven zitten.  Onze tweevoeters stonden met speeltjes en snoepjes te zwaaien maar ze mochten ze houden.  Die dingen zijn écht doodeng.

Shantilinten.jpg

Iedereen vond het triestig en wilde mij pakken maar ja ons vrouwtje was weer eens een héél grote spelbreker hé !  Ik moest het maar leren vond ze pfff zij heeft makkelijk praten ze is wel 1000 keer groter dan Shanti.   Ineens deed vrouwtje iets héél lelijk zij ging op de grond stukjes kaas eten.  Kaasjes ??? !!! ???  Hela en dat zonder Shanti saluu dat kon écht niet zene !   Shanti vind kaasje het allerlekkerste in de hele wereld.  Dus heeft Shanti maar heel goed babbelke gedaan met kerstversiering hé als zij durfde bewegen zou ik ze wel eens een lesje leren.  Mja van dat lesje is niet veel in huis gekomen want eigenlijk was ik toch nog best bang.  Daarom heeft Shanti 's nachts planneke bedacht.  Toen ik 's morgends vroeg op stond hing de kerstversiering nog te slapen want ze bewoog geen mm.   Aha planneke gelukt want Shanti kon linten eens héél goed leske leren.  Dan doen zij misschien begrijpen dat Shanti geen katje is om zonder pootjesschoenen aan te doen hé !   Shanti deed hele stoute schoenen aantrekken enne de kerstversiering is serieus verschoten zene !

SHANTIVLIEGENLINTEN.jpg

Enne moeten jullie eens iets weten ?  Shanti heeft gewonnen hé !  Kerstversiering doet nu hele goeie grote scheur hebben hahahaha nu hebben die wel minder praat zene !   Alleen doet Shanti echt niet snappen waarom vrouwtje hele tijd "foei", "nee" enzo van die stomme dingen zei.  Ze moest blij zijn dat ik hen bescherm maar nee ze zeggen hier nu al dat ze morgen een nieuwe kerstversiering gaan kopen.  Dat beloofd zo kan ik bezig blijven natuurlijk.

 

07:30 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-05-14

Zeg nooit nooit

Puh vrouwtje deed vroeger heel veel klagen over Chesko hé ze zei elke keer "Erger dan hem bestaat er niet"   Hahahhaah dat durft ze nu niet meer zeggen hoor !   Miss Shanti is véél beter dan mij in het kuren uitsteken.  Neem nu gisterenochtend.   Het begon al goed toen ze bij vrouwtje op schoot zat sprong ze zo maar op 't tafeltje om aan haar koffie te drinken.  Vrouwtje boos natuurlijk.  Eventjes later zag ze ineens één van mijn lievelingsballekes en er klopte iets niet volgens haar.

bal.jpg

Hela Chesko zal 't gaan ja !  Shanti deed alleen punker namaken, punkers zijn cool joh !  Jaja kleine hahahah ik weet dat vrouwtje dit soort ballen allemaal weg deed zodat jij nooit nog een punker kan maken.   Puh Shanti deed toen toch zelf balleke vinden.  Ja dat klopt kleine we hoorden het tot hier op de grond kling klang zeggen maar je was dat balletje toch rap kwijt hé !   Heuhh Chesko wasse schandalig want Shanti deed balleke helemaal zelf inne tuin vinden

002.JPG

Pff Shanti dat is geen ballletje maar een slak !  Jij bent een beestenbeul want dat beestje kreeg zeker en vast een hersenschudding door jou 't schuimde zelfs helemaal !   Alhoewel is dat normaal voor slakken dat ze zo broebelen doet Chesko zich wel keertje afvragen en zelfs ons vrouwtje wist het niet.

004.JPG

Toen vrouwtje toch maar wilde verder doen zag ze dat klein grut ineens Femkes pantoffel gepikt had van het schoenrek.  Hé dat wasse wel hele coole pantoffel enne daarbij staat kat op dus ik mag pesten Chesko.  Hahahah jaja kleine zo lang vrouwtje het niet zag zeker.

shantipantoffel1.jpg

Hela hela Shanti doet heel rappekes wachten toen vrouwtje foei riep zene Chesko !

pantoffelshanti2.jpg

Jaja om er dan als een speer in een boog vandoor te gaan hé kleine !  Ik heb het écht wel gezien hoor.  Hahahaha jaja was goeie moppeke hé Chesko datte Shanti vrouwtje zo deed lopen.  Maar hela vrouwtje doet vals spelleke spelen want zij doet ook afpakken.  Asse zij maar niet doet denken datte Shanti zo maar af geeft hé !  

pantoffelshanti.jpg

Tja kleine jij moet nog leren dat vrouwtje altijd wint hoor al denken we er soms anders over als ze nee zegt is het écht wel nee.  En als jullie nu denken dat miss Shanti toen haar kuren afgeleerd was nee nee écht niet toen is ze nog met 't vliegengordijn gaan spelen en erna heeft ze een hele tijd tegen mij zitten blaffen om mij uit te dagen hé.  En vriendjes geloof me toen was het pas voormiddag hé dus ons vrouwtje haar redenering dat het écht niet erger kon dan met mij is écht wel om zeep ;-)

06:38 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |