07-06-14

Dierenmishandeling

Al van als ik hier kwam wonen is het écht wel om zeep hé.   Vrouwtje zet mij elke keer op de trimtafel en vind het nodig om mij te kammen.  Ik moet een mooi meisje zijn zegt ze dan altijd.  Puh een meisje ?   Ik ben een pup ik wil er uit zien als een vagebond dus kammen no way.  Eerst wilde ik gewoon altijd van die tafel springen maar pff ons vrouwtje maakte mij gewoon vast hé, hallooooo een echte shih tzu maak je toch niet vast zeker.  Shanti is lekker toch een pak slimmer dan vrouwtje.  Shanti ging een hele tijd bijten, springen en krabben zodat vrouwtje het zou opgeven maar die lompe bleef verder doen hé.   En toch ging ik het haar voor geen mm gemakkeijker maken hela ik ben een shih tzu hé en daar moet naar geluisterd worden.  Regelmatig zag vrouwtjes arm er zo uit door mij.

hand.jpg                                   Jullie weten al heel goed dat vrouwtje serieus kan zagen hé dus 't was hier elke dag een gezaag dat ze het vechten tijdens het kammen écht wel beu was.   Pffff vrouwtje kan gewoon niks verdragen.   Gisterenochtend was het van "Kom we gaan naar de trimster"   Eerst vond ik het nog wel kunnen want het was Dona waar ik al is geweest ben om grote honden te leren kennen.   Voor ik het wel en goed door had pakte die mij op en zette ze mij op tafel waar ze mij begon te kammen hé.   Shanti begon weer te vechten maar 't hielp niks.  Amai Dona is heel streng zene.   Of ik nu wou of niet ik moest gewoon luisteren, ze liet mij niet los en dwong mij zelfs om te blijven zitten.   Wel vijftig keer zette ze mij gewoon terug hé.  En wat een lef had ze, Dona knipte gewoon haar uit mijn oren  Alé eerst trok ze er aan en daarna ging ze met die schaar nog een beetje harder trekken.

Dona1.jpg                                                                  Bij Dona durf je het écht niet riskeren om te bijten zene !    Nee nee die zegt dan heel streng nee en foei, ik moest zelfs mijn pootjes laten knippen.

Dona2.jpg                                                                   Denken jullie nu dat die het erg vind als Shanti heel hard doet janken ?  Nee juistekes niks van ze trekt er zich geen bal van aan hé !   Toen ik eindelijk dacht dat ik er vanaf was stak ze mij gewoon in bad.  Hela normaal doet Shanti nog meer ruzie maken inne bad ik doe dan lekker hele vele proberen weg te krossen.   Hmm dat spelleke kon ik ook héél rap vergeten bij Dona ze wilde dat ik netjes bleef staan.

Dona3.jpg                                                                    Jullie denken toch niet dat die ''t erna opgaf hé ?  Nee nee toen wou ze persè mijn nagels knippen pffffff leuk is anders zene vriendjes.

Dona4.jpg                                                                    Het ergste van allemaal is dat ze ons vrouwtje heeft opgestookt !   Ze zei dat Shanti een dikke profiteur is van ons vrouwtje en dat vrouwtje veel consequenter moet zijn met mij.  Ze moet strenger worden op de trimtafel pfffffff hoezo strenger ?  Ik wil vechten, bijten en krabben maar ons vrouwtje zegt dat ze nu genoeg gezien heeft en mij ook zo gaat vast pakken en dat ik dat spelletje écht wel mag vergeten.   Ik klaag ze alle 2 aan voor dierenmishandeling !  Dit is er écht over zoiets doe je niet met een shih tzu die moet je zijn zin geven en er toch niet tegenin gaan zeker !    En denk maar niet dat onze ouwe bompa mij helpt hé !  Nee nee meneer blijft elke keer netjes op die trimtafel staan en zitten.  Gisteren ging Dona hem bijna omhoog hangen en nog laat die dat toe hé.

Dona6.jpg                                                                    Hij is zelfs blij als ze zeggen dat hij een mooie jongen is.  Ne sukkelaar is 't ja die gewoon doet wat tweevoeters willen om 'n beetje indruk te maken maar heuhh dat pakt niet bij Shanti zene en als vrouwtje denkt dat ik mijn dagelijks gevecht zo maar ga opgeven heeft ze écht wel brutte pech !

06:57 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (13) | Tags: hond, shih tzu, trimster |  Facebook |

Commentaren

Ik noem dat vrouwkesmishandeling, foei stoute hond! *wink, big smile*
Maar wat een mooie fotoreportage van het trimmen zette je hier neer! Ik zou graag ook eens door haar onderhanden willen genomen worden hoor!
Fijn lang weekend allemaal, geniet van de zomerse dagen!

Gepost door: gerdaYD | 07-06-14

Nou nou Shanti, dat is toch geen dierenmishandeling, nee meiske, zonder trimmen, raken alle haren in de knoop, vervilten en trekken dan je velletje kapot. Dat heb ik op het asiel regelmatig gezien, dan moesten die hondjes helemaal kaal geschoren worden en dan zag je op hun blote vel de plekken die door die klonten haar kapot waren gegaan.
Wees maar blij dat jullie baasje zo goed voor jullie zorgt. Zij heeft er zelfs een kapotte arm voor over, ga jij je maar snel in een hoekje zitten schamen.

Leuke fotoreportage geworden trouwens.

Gepost door: Haba | 07-06-14

Ik vind dat jij een heel knap shitsuutje bent hoor.. je moet je dat gewoon maar een beetje laten welgevallen hè. En als je er dan weer zo schattig mooi uitziet, dan levert het je vast weer heel wat op aan lekkernijen en zo! da's het toch zeker allemaal wel dik waard? :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-06-14

Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat chanty veel mooier is zo mooi ge trimt en ge kamt meisjes zijn juist heel fier en kamen veel hun haren ik ben zeker dat je dan achteraf snoepjes krijgt als beloning ik zou wel netjes blijven zitten. En vrouwtjes Arm zou ik niet meer zo pijn doen kan ze je niet meer op haar arm nog een fijne zondag

Gepost door: sylvia | 07-06-14

Shanti,je mag je vrouwtje zo niet bijten en krabben,dat is niet fijn en is pijnlijk ook hoor.trimmen is helemaal geen mishandeling,het maakt je alleen maar mooier en vrouwtjes willen nu toch wel dat ze mooi zijn hé,of jij niet dan ?

knappe foto's van de trimbeurt

Alles komt tot ons wat voor ons bestemd is wanneer
we de mogelijkheid creëren om het te ontvangen.

Het was fijn hier op je blogje te vertoeven en wens je een heel fijn en zonnig pinksterweekend,
geniet ervan!
Hartelijke en vriendschappelijke groetjes van dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 07-06-14

Ik vrees te vroeg te zijn, want er staat nog geen nieuw log. Of is het omdat jullie van de heerlijke zondag genieten? Ik hoop het en ook dat het weldra droog en zonnig zal zijn zodat jullie buiten kunnen spelen vriendjes! En baasje met vrouwke ook, ik bedoel én hihi, niet met natuurlijk!

Gepost door: gerdaYD | 08-06-14

wie mooi wil zijn, moet...

mooie fotoreeks..

prettig weekend

Gepost door: willy | 08-06-14

1-0 voor het vrouwtje!

;-)

Gepost door: ms | 08-06-14

hihihi, ik denk dat het vrouwtje nog niet aan de nieuw patatten is met jou
Dikke poot,
Taiboke

Gepost door: Patty en Freddy | 09-06-14

Zolang de regen en de zonneschijn er is,
zal er een mooie natuur zijn,
maar zolang er vriendschap bestaat zal er een
echte samenleving zijn.
een fijn begin van de nieuwe week lieve blogvriend(in)
het was fijn hier op je mooi blogje te zijn
hartelijke groetjes en een knuffel van dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 09-06-14

Oei ik heb echt medelijden met jullie ha ha...maar mens moet er iets voor over hebben om mooi te zijn

Gepost door: Yolanda | 09-06-14

die doet dat wel grondig, lijkt mij.
Onze flatcoat trimmen wij zelf.
Ttz: vrouwtje doet dat :-)
En ze doet dat heel goed, zijn staart ziet er heel mooi uit.

Gepost door: pieterbie | 12-06-14

zeg, wel beetje liever zijn voor t vrouwtje hé
ze doet dat alleen maar omdat je nog uit je oogjes zou kunnen kijken en om mooi te zijn

Gepost door: fotorantje | 14-06-14

De commentaren zijn gesloten.