10-06-14

Verdwenen

Ons moeke en bompa wonen al 'n paar jaar bij een meneer pastoor waar ze voor zorgen.   3 weken geleden moest de 100 's nachts komen en zelfs de brandweer kwam er aan te pas om hem naar beneden te halen dat ging niet meer met zo'n stoel langs de trap omdat hij vreselijk ziek geworden is.   Deze avond kreeg vrouwtje telefoon van ons moeke om te zeggen dat EH Herroelen iets na 20 u is overleden.  En toen ging 't ineens razend snel vrouwtje begon allerlei telefoons te doen en we hoorde elke keer zeggen "dit moet geregeld worden, die moet je gaan verwittigen, ok naar daar zal ik gaan en naar die ook"  Voor we 't wel en goed door hadden was ze haar logeertas klaar aan het maken.  Heuhh een logeertas zonder dat wij mee mochten ?  Klopt volgens ons langs geen kanten vooral omdat ze niet eens weet wanneer ze terug gaat komen.  Ze gaat ons moeke helpen zegt ons baasje pfffff zijn we vet mee hé dat ze ons moeke helpt en ons hier zo maar achter laat.  Maar bij mhr pastoor heeft ze geen internet dus ja jullie zien net als wij vanzelf wanneer ze terug verschijnt zeker maar 1 ding mogen jullie weten de pastoor hebben wij maar amper gekend want hij hield niet van dieren maar we vinden het dus not done dat ze ons daarvoor achter laat hé !

23:17 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren, Vrije tijd, vrije tijd | Permalink | Commentaren (18) | Tags: overlijden e.h herroelen |  Facebook |

09-06-14

De lompe

Nee nee we hebben 't hier niet alleen over ons vrouwtje alhoewel ja slim is die ook niet echt zene pffff.  Eerst was 't van 's zondags bloggen we niet dan gaan we leuke dingen doen.   Hmm ten eerste het is maandag alhoewel volgens vrouwtje is 't ook een beetje zondag maar daar snap ik geen bal van natuurlijk.  Ok één dagske minder bloggen is niet leuk want wij willen jullie nog héél veel vertellen maar dat nemen we er dan nog bij.  Leuke dingen doen ?  Hmmm in ons geval was dat  3 dagen kijken hoe vrouwtje in de keuken bezig was en hoe ze zich in haar taartenkamer opsloot.  Ze heeft beloofd aan de kindjes van het kindertehuis hier in de buurt dat ze een taart krijgen met hun verjaardag.  Hé hallo wij krijgen ook geen taart als we jarig zijn waarom die kindjes dan wel ?  Zaterdag viel ineens haar centeke dat 't zondag al vaderkesdag was.  Serieuze paniek natuurlijk want moeke had zelfs nog geen taart gekregen voor haar moederkesdag.  Dat komt er van als je een vrouwtje hebt dat altijd zo druk bezig is hé dan lopen ze zichzelf nog is voorbij en moet hun eigen familie steeds wachten.   Hahahah jullie hadden is moeten zien hoe rap ze zondagochtend begon te bakken om die fout recht te zetten.  Hmm we zijn is cerieus hoe lang onze bompa moet wachten op zijn vaderkesdagtaartje.   Maar goed we gaan 't hier niet meer over vrouwtjes hobby hebben want dat word hier maar saai hé t is elke week hetzelfde liedje.  Wie meer wil zien kan altijd is gaan piepen op Facebook bij Chris Toert.  En nee we snappen nog steeds niet waarom ze geen tijd had om 't pjoeterke op te zetten voor zoiets als dit.

taarten.jpg                                                             Dus de eerste lompe in ons huisje kennen jullie nu al hé maar de tweede lompe pfffffffff die is écht keistom !   Ja natuurlijk heb ik het over miss Shanti.  Ok Chesko geeft het toe hij heeft in 't verleden ook héél veel eten gepikt maar ik leg dat héél slim aan boord.  Je wacht tot je baasjes efkes weg zijn en dan spring je héél rappekes op de stoel of op tafel en pak je zo alles maar weg.  Mij konden ze tenminste nooit betrappen.  Maar dat klein grut hé dat wil een ganse dag eten.  Ok eten is nu eenmaal super maar je pikt toch niet terwijl je vrouwtje er op zit te kijken !   En pik dan kleine dingen hé maar nee madam wilt ineens een heel pak speculaas pikken.

shantitafeltje.jpg                                                                   Ok wat gebeurd er dan denken jullie ?  Juist vrouwtje hoort het papiertje ritselen en steekt die koekjes veilig weg hé.  Pfff gedaan met lachen en zeveren hé want Chesko kan er niet ééntje pikken als ze in een kast steken.  Als baasje gaan werken is eet vrouwtje regelmatig voor de tv.  Zalig want als ze dan eerst haar tas koffie drinkt en de restjes op de salontafel zette vergat ze ze soms weg te doen, ging ze soms nog is een tas koffie halen en yesss dat was mijn moment om toe te slaan.  Maar nee dat klein grut kan niet wachten hé die pakt dat als ''t bordje nog geen halve minuut op tafel staat.

Shantikorsten.JPG                                     

 En zo zijn er nog een paar dingen waar dat klein grut elke keer weer mee weg is hé.  Ten eerste deelt ze nooit met mij dus ze moest zich zo wie zo al dood schamen maar 't ergste van allemaal is dat onze baasjes hier nu serieus op hun hoede zijn.  Ze laten niets meer liggen, doen alles direct weg dus het leuke leventje van pakken wat je kan is hier nu wel voorbij hé !   En dat alleen maar om dat dat klein grut niet efkes kan wachten.  Pfff wie heeft er een paar kilootjes verstand te veel voor ons klein grut zodat ze zichzelf niet meer constant gaat verraden én leert delen met die arme Chesko ?

21:45 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

07-06-14

Dierenmishandeling

Al van als ik hier kwam wonen is het écht wel om zeep hé.   Vrouwtje zet mij elke keer op de trimtafel en vind het nodig om mij te kammen.  Ik moet een mooi meisje zijn zegt ze dan altijd.  Puh een meisje ?   Ik ben een pup ik wil er uit zien als een vagebond dus kammen no way.  Eerst wilde ik gewoon altijd van die tafel springen maar pff ons vrouwtje maakte mij gewoon vast hé, hallooooo een echte shih tzu maak je toch niet vast zeker.  Shanti is lekker toch een pak slimmer dan vrouwtje.  Shanti ging een hele tijd bijten, springen en krabben zodat vrouwtje het zou opgeven maar die lompe bleef verder doen hé.   En toch ging ik het haar voor geen mm gemakkeijker maken hela ik ben een shih tzu hé en daar moet naar geluisterd worden.  Regelmatig zag vrouwtjes arm er zo uit door mij.

hand.jpg                                   Jullie weten al heel goed dat vrouwtje serieus kan zagen hé dus 't was hier elke dag een gezaag dat ze het vechten tijdens het kammen écht wel beu was.   Pffff vrouwtje kan gewoon niks verdragen.   Gisterenochtend was het van "Kom we gaan naar de trimster"   Eerst vond ik het nog wel kunnen want het was Dona waar ik al is geweest ben om grote honden te leren kennen.   Voor ik het wel en goed door had pakte die mij op en zette ze mij op tafel waar ze mij begon te kammen hé.   Shanti begon weer te vechten maar 't hielp niks.  Amai Dona is heel streng zene.   Of ik nu wou of niet ik moest gewoon luisteren, ze liet mij niet los en dwong mij zelfs om te blijven zitten.   Wel vijftig keer zette ze mij gewoon terug hé.  En wat een lef had ze, Dona knipte gewoon haar uit mijn oren  Alé eerst trok ze er aan en daarna ging ze met die schaar nog een beetje harder trekken.

Dona1.jpg                                                                  Bij Dona durf je het écht niet riskeren om te bijten zene !    Nee nee die zegt dan heel streng nee en foei, ik moest zelfs mijn pootjes laten knippen.

Dona2.jpg                                                                   Denken jullie nu dat die het erg vind als Shanti heel hard doet janken ?  Nee juistekes niks van ze trekt er zich geen bal van aan hé !   Toen ik eindelijk dacht dat ik er vanaf was stak ze mij gewoon in bad.  Hela normaal doet Shanti nog meer ruzie maken inne bad ik doe dan lekker hele vele proberen weg te krossen.   Hmm dat spelleke kon ik ook héél rap vergeten bij Dona ze wilde dat ik netjes bleef staan.

Dona3.jpg                                                                    Jullie denken toch niet dat die ''t erna opgaf hé ?  Nee nee toen wou ze persè mijn nagels knippen pffffff leuk is anders zene vriendjes.

Dona4.jpg                                                                    Het ergste van allemaal is dat ze ons vrouwtje heeft opgestookt !   Ze zei dat Shanti een dikke profiteur is van ons vrouwtje en dat vrouwtje veel consequenter moet zijn met mij.  Ze moet strenger worden op de trimtafel pfffffff hoezo strenger ?  Ik wil vechten, bijten en krabben maar ons vrouwtje zegt dat ze nu genoeg gezien heeft en mij ook zo gaat vast pakken en dat ik dat spelletje écht wel mag vergeten.   Ik klaag ze alle 2 aan voor dierenmishandeling !  Dit is er écht over zoiets doe je niet met een shih tzu die moet je zijn zin geven en er toch niet tegenin gaan zeker !    En denk maar niet dat onze ouwe bompa mij helpt hé !  Nee nee meneer blijft elke keer netjes op die trimtafel staan en zitten.  Gisteren ging Dona hem bijna omhoog hangen en nog laat die dat toe hé.

Dona6.jpg                                                                    Hij is zelfs blij als ze zeggen dat hij een mooie jongen is.  Ne sukkelaar is 't ja die gewoon doet wat tweevoeters willen om 'n beetje indruk te maken maar heuhh dat pakt niet bij Shanti zene en als vrouwtje denkt dat ik mijn dagelijks gevecht zo maar ga opgeven heeft ze écht wel brutte pech !

06:57 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (13) | Tags: hond, shih tzu, trimster |  Facebook |

06-06-14

De stalker

Sorry dat wij er niet waren gisteren hé maar 't is ons vrouwtje haar schuld !  Ze is een hele dag bezig geweest enne dat is brutte pech voor ons want dan komt het pc''ke bijna niet op hé.   Naar 't schijnt gaat 't al mankend allemaal wat trager en is 't wat moeilijker om vullingen te maken en te bakken maar puh daar geloven wij justekes nikske van.  Als ze ons laat mee helpen zou 't écht véél rapper gedaan zijn en zeg nu eerlijk niet bloggen en een hele dag bezig zijn om zoiets stom te maken ?

babypoepeke.jpg                                     Alé ja maar daar wou Shanti het helemaal niet over hebben eigenlijk.  Ik zit hier met ne stalker op mijn kot virendjes het is niet te doen.  Regelmatig wilt bompa Chesko niet met Shanti spelen hé hoe hard ik dan ook blaf hij bekijkt mij niet eens.   Hela klein grut waarom vertel je niet dat jij soms al om 5 u begint te blaffen en van uwe theater begint te maken ?  Dat zijn toch geen uren zeker ik wil altijd uitslapen en sta nooit voor 10 u op.   Ah nee dan mag ik je niet wakker maken hé want meneer moet stoer lijken en doen alsof ik hem geen bal kan schelen.  Hahahahha maar Shanti weet wel beter zene bompa Chesko heeft Shanti écht wel nodig !   Als Shanti slaapt doet Chesko héél stillekes bij Shanti komen liggen.

mand1.jpg                                     Puh Shanti heeft geen seconde medelijden met hem omdat hij op de vloer gaat liggen.  Eigen schuld dikke bult moet hij maar slimmer zijn en in zijn mandje gaan liggen of bij ons vrouwtje in de zetel daar is hij anders ook niet weg te slaan.    Alé ja k had beter wel wat medelijden gehad want 't was er ineens over hé !  Meneer kwam zo maar bij mij liggen.

mand2.jpg                                  Denk je dat die zich schaamt omdat hij op mij ligt ?  Maar nee sè bompa Chesko vind het dood normaal dat hij mij tot in mijn mandje komt stalken.  Hela klein grut wees blij dat ik je graag heb hé !   Als het niet moest klikken met mij vloog jij wel met je klikken en al terug naar Nederland heeft ons vrouwtje gezegd voor ze je ging halen.   Hahahahahah bompa Shanti weet nu al dat iedereen mij hier héél graag ziet en ze mij nooit meer zouden weg doen 

07:43 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

04-06-14

De beste opvoedster

Nee nee dat is Chesko niet die flauwe is alleen vrouwtjes vriendje, die mag en kan alles met hem doen maar van anderen moet hij niets weten.  Puh Shanti is veel slimmer zij doet met iedereen vriendjes maken en iedereen zo maar rond haar pootjes winden.   Hahaha in t begin riep moeke altijd dat zij van geen honden moest weten.   Ze wilde mij zo maar negeren maar hela dat doe je niet met zo'n supersjieke shih tzu als ik hé !  Shanti deed al haar charmes boven halen en moeke geen minuut  gerust laten.  Hahahah nu laat ik haar zelfs niet meer binnen in haar eigen huisje voor ze mij geaaid heeft.  En hela niet één aaike maar ne hele hoop hé.  Moeke moet zelfs lachen als ik het doe enne ze koopt nu al balletjes voor Shanti.  Enne strafste van allemaal is dat moeke echt niet meer bang is voor Shanti ik mag zelfs op haar schoot zitten.

mamashanti.jpg                                                                 Voor andere honden doet ze nog wel altijd straat over steken maar Shanti mag lekker alleen bij haar blijven.  Shanti doet ook héél rappekes nieuwe vriendjes maken met tweevoeters.   Ik weet direct hoe ik ze moet bespelen enne het lukt elke keer weer hé.   Bompa moet je gewoon een paar kusjes geven, hij kan bijna niet meer stappen maar als vrouwtje eventjes weg is gaat hij toch zijn koelkast plunderen om mij het allerlekkerste vlees te geven.

papashanti.jpg                                     Van bompa kan je héél goed profiteren !   Die doet alles wat ik wil en als vrouwtje boos is omdat ik iets pik of weer kuren uitsteek en "foei" zegt krijgt zij toch lekker naar haar pootjes van bompa.  Hela en bij bompa ben ik niet zo brutaal zene die betaald mijn liefde tenminste met héél veel lekkere vleesjes.  Daar is ons vrouwtje gewoon véél te gierig voor !   En als jullie nu denken dat mijn charmes alleen bij bompa en moeke helpen hebben jullie het serieus mis.  Ik pakte vrouwtjes vriendinnen ook allemaal stuk per stuk in.  Hilde bracht zelfs een zingende kameel mee van haar vakantie voor Shanti maar dat doe ik jullie wel een volgende keer vertellen want daar is pure chantage mee gemoeid !

23:34 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

De valsspeler

Hela jullie doen toch niet denken dat dit over die superlieve superschattige en superknappe Shanti gaat hé ?  Nee nee ons vrouwtje is de allergrootste valsspeler die je ooit gezien hebt.   Ze roept altijd tegen de minitweevoeters dat ze hun pantoffels moeten aandoen en zelf doet ze er maar ééntje aan.  Ja seg hallo ene is gene hé dus dat spelletje gaat niet door zene.  Shanti is dan zo lief om die ene sloef elke keer weg te dragen.   Kwestie dat ons moeke haar huisje proper blijft terwijl vrouwtje en baasje er zijn hé.

shantipantoffel.jpg                                                                  En elke keer is het hetzelfde liedje;  Vrouwtje blijft zagen en zeveren volgens haar wil ze geen Birckenstocks met tandenmotief.  Puh ze weet niet eens wat mode is zene want tandjes zijn net héél hard in en ik bijt ze toch niet kapot zeker.  Hahahah 't allerleukste van allemaal is dat vrouwtje véél trager is met die ijzeren baren dan anders en ze mij toch lekker niet kan pakken.   Vriendjes geloof me maar hé het is het allerleukste spelletje van heel de wereld je pikt de pantoffel, gaat er als een speer vandoor en kruipt dan ergens onder tafel hahahah daar kan ze toch niet aan.   Tja een sjieke hond als ik moet nu eenmaal zijn buit ten alle tijde beschermen hé.   Dat ging een paar dagen goed maar de laatste tijd is ze weer veel te slim geworden hé.  Die ijzeren stokken waar ze mee loopt te pikkelen zijn gewoon écht niet goed voor haar !   Ik heb het de dokter duidelijk horen zeggen daar moet ze mee lopen maar nee madam denkt er weeral anders over.  Ze ziet die dingen als een pestShantispelleke !

shantikrukpantoffel.jpg                                     Ik blijf ze pikken maar nu pakt zij ze véél sneller af dan ik ze ooit kan pakken !  Een pure schande is het !  De dierenbescherming moet héél dringend komen om vrouwtje een lesje te leren !  Een buit van een shih tzu afpakken is gewoon de allergrootste dierenmishandeling die er bestaat !

00:54 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd, vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

03-06-14

De zwarte mie

Zoals jullie misschien al aan onze foto's zagen zijn wij niet thuis maar zijn wij in Mechelen.  Baasje moet er nog heel veel werken in de tuin.  Eerst moest hij een vloer leggen in het tuinhuisje.  

Hanstuinhuis.jpg                                     Ik zag het zo gebeuren dat klein grut zette alles op alles en haaste zich tegen 200 in d'uur naar ons baasje.  Ze stopte pas toen ze in de cement stond en voor iemand haar kon weg halen zat ze er zelfs met hare neus in.  Jullie hadden vrouwtje moeten horen zuchten want zelfs aan haar oog zat cement.

oog.jpg                                                                     Pas op madam was kwaad omdat vrouwtje er direct aan kwam met borstels en kammen en ze sito presto weer in bad moest hé.  Ze kreeg alles er niet uit dus ze kon er absoluut niet mee lachen en voila we hebben 't spek aan ons been hé donderdag moeten we om 9 u al bij de trimster zijn.   Ik ben tenminste écht flink maar 'k hoorde haar zo zeggen "Doe ze maar alle 2 met dat gipsen been gaat dat toch niet goed"   't Is elke keer dezelfde miserie hier in huis dat klein grut flikt van alles wat niet deugt en rarara wie kan er mee voor opdraaien ?  Juist "ik"     Jullie denken toch niet dat madam zich schaamt voor haar kuren zeker ?  Ik had haar zo gevraagd om zich proper te houden maar even later lag ze te rollen in de hopen aarde die in de tuin liggen.   Als die zo bezig blijft krijgen we vast een 10beurten kaart voor de trimster en dat haat ik écht wel.  Hela Chesko Shanti doet modderbad nemen is goed voor velleke tweevoeters betalen daar héél veel centen voor.   Jaja klein grut maar wij betalen er voor met een trimbeurt hé en dat haat ik écht wel. Jaja Chesko jij is al oude bompa hé Shanti gaat rappekes terug spelen.

07:08 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

01-06-14

De grote winnaar

Hela jullie doen nu zeker denken dat Chesko hier zijn verhaal gaat doen hé.  Ja tararaaa onze bompa is gewoon veel stommer als Shanti.  Hij denkt dat hij met netjes zitten er gaat komen en 't gaat kunnen halen hé.  Justekes nikske van Shanti leerde ondertussen dat je moet pakken want dat tweevoeters écht niet altijd alles zo maar afgeven.  Neem nu 't neefje van ons vrouwtje de Yelle ik krijg 1 koekje van hem en de rest wil hij zo maar zelf opeten hé.  Hela maar zo niet hé !  Ik ben een shih tzu voor iets en een shih tzu verdient het gewoon ten alle tijde om altijd zijn zin te krijgen.  Sjans dat Yelle zijn mama mij wèl begreep want eerlijk is eerijk vrouwtje is er te stom voor om de shih tzutaal te leren zene.   Wendy hielp mij tenminste in de zetel.  Eerst heb ik het zelf héél lief aan Yelle gevraagd of hij die laatste koek nog aan mij wilde geven.

 

  Y1.jpg                                                                 Tja met minitweevoeters heb je altijd miserie hé want die geven dat niet zo maar af.  Dus moet Shanti gewoon andere taktiek proberen.   Shanti doet liefste snuitje enne smeekblik boven halen maar die deed dus justekes nikske toegeven hé !

 Y2.jpg                                                                     Hela als vragen en smeken niet helpt tja dan hebben minitweevoeters echt wel pech zene.   Dan doet Shanti aanvaltechniek toepassen.

Y4.jpg                                                                     

En yes yes yessss was gelukt hé Shanti doet hele koekske in ene keer afpakken dus Shanti is grootste winnaar vanne hele wereld.  Hahahahah klein grut vergeet je niet 1 klein detail te vertellen ?  Heuhh Chesko ik weet niet waar je 't over hebt zene.   Awel het detail dat "vrouwtje" heet.  Pffff ja echt wel Chesko wij hebben een zaagvrouwtje want wie kreeg er weer naar haar pootjes omdat ze dat niet mocht doen ?  Juist "moi" het alleronschuldigste en allerknapste shih tzupupje van heel de wereld.   Alé Shanti heeft al 1 ding geleerd zo lang ze zaagt blijf je héél mooi netjes zitten 

Y5.jpg                                                                  Yelle had toen al nieuw koekje gekregen en hela ik ben net zo lang mooi blijven zitten tot vrouwtje keek enne toen ze efkes weg keek is 't hele spelleke gewoon van voorafaan begonnen.  Chesko jij moet dus niet lachen hé want Shanti wint toch wel elke keer Tong uitsteken   Jaja klein grut maar je vergeet dat jij dan wel door ons vrouwtje van de zetel vloog en er de eerste tijd niet meer op mocht hé.  Ik ben tenminste braaf en ik krijg zo wel koekjes van ons vrouwtje.  Puh Chesko jij bent gewoon stom want jij krijgt kleine stukjes en ik pak gewoon hele koekjes dus Shanti heeft lekker vele meer in 't buikje.       

21:25 Gepost door pootje van Laika en Chesko | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |