10-06-14

Verdwenen

Ons moeke en bompa wonen al 'n paar jaar bij een meneer pastoor waar ze voor zorgen.   3 weken geleden moest de 100 's nachts komen en zelfs de brandweer kwam er aan te pas om hem naar beneden te halen dat ging niet meer met zo'n stoel langs de trap omdat hij vreselijk ziek geworden is.   Deze avond kreeg vrouwtje telefoon van ons moeke om te zeggen dat EH Herroelen iets na 20 u is overleden.  En toen ging 't ineens razend snel vrouwtje begon allerlei telefoons te doen en we hoorde elke keer zeggen "dit moet geregeld worden, die moet je gaan verwittigen, ok naar daar zal ik gaan en naar die ook"  Voor we 't wel en goed door hadden was ze haar logeertas klaar aan het maken.  Heuhh een logeertas zonder dat wij mee mochten ?  Klopt volgens ons langs geen kanten vooral omdat ze niet eens weet wanneer ze terug gaat komen.  Ze gaat ons moeke helpen zegt ons baasje pfffff zijn we vet mee hé dat ze ons moeke helpt en ons hier zo maar achter laat.  Maar bij mhr pastoor heeft ze geen internet dus ja jullie zien net als wij vanzelf wanneer ze terug verschijnt zeker maar 1 ding mogen jullie weten de pastoor hebben wij maar amper gekend want hij hield niet van dieren maar we vinden het dus not done dat ze ons daarvoor achter laat hé !

23:17 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (18) | Tags: overlijden e.h herroelen |  Facebook |

09-06-14

De lompe

Nee nee we hebben 't hier niet alleen over ons vrouwtje alhoewel ja slim is die ook niet echt zene pffff.  Eerst was 't van 's zondags bloggen we niet dan gaan we leuke dingen doen.   Hmm ten eerste het is maandag alhoewel volgens vrouwtje is 't ook een beetje zondag maar daar snap ik geen bal van natuurlijk.  Ok één dagske minder bloggen is niet leuk want wij willen jullie nog héél veel vertellen maar dat nemen we er dan nog bij.  Leuke dingen doen ?  Hmmm in ons geval was dat  3 dagen kijken hoe vrouwtje in de keuken bezig was en hoe ze zich in haar taartenkamer opsloot.  Ze heeft beloofd aan de kindjes van het kindertehuis hier in de buurt dat ze een taart krijgen met hun verjaardag.  Hé hallo wij krijgen ook geen taart als we jarig zijn waarom die kindjes dan wel ?  Zaterdag viel ineens haar centeke dat 't zondag al vaderkesdag was.  Serieuze paniek natuurlijk want moeke had zelfs nog geen taart gekregen voor haar moederkesdag.  Dat komt er van als je een vrouwtje hebt dat altijd zo druk bezig is hé dan lopen ze zichzelf nog is voorbij en moet hun eigen familie steeds wachten.   Hahahah jullie hadden is moeten zien hoe rap ze zondagochtend begon te bakken om die fout recht te zetten.  Hmm we zijn is cerieus hoe lang onze bompa moet wachten op zijn vaderkesdagtaartje.   Maar goed we gaan 't hier niet meer over vrouwtjes hobby hebben want dat word hier maar saai hé t is elke week hetzelfde liedje.  Wie meer wil zien kan altijd is gaan piepen op Facebook bij Chris Toert.  En nee we snappen nog steeds niet waarom ze geen tijd had om 't pjoeterke op te zetten voor zoiets als dit.

taarten.jpg                                                             Dus de eerste lompe in ons huisje kennen jullie nu al hé maar de tweede lompe pfffffffff die is écht keistom !   Ja natuurlijk heb ik het over miss Shanti.  Ok Chesko geeft het toe hij heeft in 't verleden ook héél veel eten gepikt maar ik leg dat héél slim aan boord.  Je wacht tot je baasjes efkes weg zijn en dan spring je héél rappekes op de stoel of op tafel en pak je zo alles maar weg.  Mij konden ze tenminste nooit betrappen.  Maar dat klein grut hé dat wil een ganse dag eten.  Ok eten is nu eenmaal super maar je pikt toch niet terwijl je vrouwtje er op zit te kijken !   En pik dan kleine dingen hé maar nee madam wilt ineens een heel pak speculaas pikken.

shantitafeltje.jpg                                                                   Ok wat gebeurd er dan denken jullie ?  Juist vrouwtje hoort het papiertje ritselen en steekt die koekjes veilig weg hé.  Pfff gedaan met lachen en zeveren hé want Chesko kan er niet ééntje pikken als ze in een kast steken.  Als baasje gaan werken is eet vrouwtje regelmatig voor de tv.  Zalig want als ze dan eerst haar tas koffie drinkt en de restjes op de salontafel zette vergat ze ze soms weg te doen, ging ze soms nog is een tas koffie halen en yesss dat was mijn moment om toe te slaan.  Maar nee dat klein grut kan niet wachten hé die pakt dat als ''t bordje nog geen halve minuut op tafel staat.

Shantikorsten.JPG                                     

 En zo zijn er nog een paar dingen waar dat klein grut elke keer weer mee weg is hé.  Ten eerste deelt ze nooit met mij dus ze moest zich zo wie zo al dood schamen maar 't ergste van allemaal is dat onze baasjes hier nu serieus op hun hoede zijn.  Ze laten niets meer liggen, doen alles direct weg dus het leuke leventje van pakken wat je kan is hier nu wel voorbij hé !   En dat alleen maar om dat dat klein grut niet efkes kan wachten.  Pfff wie heeft er een paar kilootjes verstand te veel voor ons klein grut zodat ze zichzelf niet meer constant gaat verraden én leert delen met die arme Chesko ?

21:45 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

07-06-14

Dierenmishandeling

Al van als ik hier kwam wonen is het écht wel om zeep hé.   Vrouwtje zet mij elke keer op de trimtafel en vind het nodig om mij te kammen.  Ik moet een mooi meisje zijn zegt ze dan altijd.  Puh een meisje ?   Ik ben een pup ik wil er uit zien als een vagebond dus kammen no way.  Eerst wilde ik gewoon altijd van die tafel springen maar pff ons vrouwtje maakte mij gewoon vast hé, hallooooo een echte shih tzu maak je toch niet vast zeker.  Shanti is lekker toch een pak slimmer dan vrouwtje.  Shanti ging een hele tijd bijten, springen en krabben zodat vrouwtje het zou opgeven maar die lompe bleef verder doen hé.   En toch ging ik het haar voor geen mm gemakkeijker maken hela ik ben een shih tzu hé en daar moet naar geluisterd worden.  Regelmatig zag vrouwtjes arm er zo uit door mij.

hand.jpg                                   Jullie weten al heel goed dat vrouwtje serieus kan zagen hé dus 't was hier elke dag een gezaag dat ze het vechten tijdens het kammen écht wel beu was.   Pffff vrouwtje kan gewoon niks verdragen.   Gisterenochtend was het van "Kom we gaan naar de trimster"   Eerst vond ik het nog wel kunnen want het was Dona waar ik al is geweest ben om grote honden te leren kennen.   Voor ik het wel en goed door had pakte die mij op en zette ze mij op tafel waar ze mij begon te kammen hé.   Shanti begon weer te vechten maar 't hielp niks.  Amai Dona is heel streng zene.   Of ik nu wou of niet ik moest gewoon luisteren, ze liet mij niet los en dwong mij zelfs om te blijven zitten.   Wel vijftig keer zette ze mij gewoon terug hé.  En wat een lef had ze, Dona knipte gewoon haar uit mijn oren  Alé eerst trok ze er aan en daarna ging ze met die schaar nog een beetje harder trekken.

Dona1.jpg                                                                  Bij Dona durf je het écht niet riskeren om te bijten zene !    Nee nee die zegt dan heel streng nee en foei, ik moest zelfs mijn pootjes laten knippen.

Dona2.jpg                                                                   Denken jullie nu dat die het erg vind als Shanti heel hard doet janken ?  Nee juistekes niks van ze trekt er zich geen bal van aan hé !   Toen ik eindelijk dacht dat ik er vanaf was stak ze mij gewoon in bad.  Hela normaal doet Shanti nog meer ruzie maken inne bad ik doe dan lekker hele vele proberen weg te krossen.   Hmm dat spelleke kon ik ook héél rap vergeten bij Dona ze wilde dat ik netjes bleef staan.

Dona3.jpg                                                                    Jullie denken toch niet dat die ''t erna opgaf hé ?  Nee nee toen wou ze persè mijn nagels knippen pffffff leuk is anders zene vriendjes.

Dona4.jpg                                                                    Het ergste van allemaal is dat ze ons vrouwtje heeft opgestookt !   Ze zei dat Shanti een dikke profiteur is van ons vrouwtje en dat vrouwtje veel consequenter moet zijn met mij.  Ze moet strenger worden op de trimtafel pfffffff hoezo strenger ?  Ik wil vechten, bijten en krabben maar ons vrouwtje zegt dat ze nu genoeg gezien heeft en mij ook zo gaat vast pakken en dat ik dat spelletje écht wel mag vergeten.   Ik klaag ze alle 2 aan voor dierenmishandeling !  Dit is er écht over zoiets doe je niet met een shih tzu die moet je zijn zin geven en er toch niet tegenin gaan zeker !    En denk maar niet dat onze ouwe bompa mij helpt hé !  Nee nee meneer blijft elke keer netjes op die trimtafel staan en zitten.  Gisteren ging Dona hem bijna omhoog hangen en nog laat die dat toe hé.

Dona6.jpg                                                                    Hij is zelfs blij als ze zeggen dat hij een mooie jongen is.  Ne sukkelaar is 't ja die gewoon doet wat tweevoeters willen om 'n beetje indruk te maken maar heuhh dat pakt niet bij Shanti zene en als vrouwtje denkt dat ik mijn dagelijks gevecht zo maar ga opgeven heeft ze écht wel brutte pech !

06:57 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (13) | Tags: hond, shih tzu, trimster |  Facebook |

04-06-14

De beste opvoedster

Nee nee dat is Chesko niet die flauwe is alleen vrouwtjes vriendje, die mag en kan alles met hem doen maar van anderen moet hij niets weten.  Puh Shanti is veel slimmer zij doet met iedereen vriendjes maken en iedereen zo maar rond haar pootjes winden.   Hahaha in t begin riep moeke altijd dat zij van geen honden moest weten.   Ze wilde mij zo maar negeren maar hela dat doe je niet met zo'n supersjieke shih tzu als ik hé !  Shanti deed al haar charmes boven halen en moeke geen minuut  gerust laten.  Hahahah nu laat ik haar zelfs niet meer binnen in haar eigen huisje voor ze mij geaaid heeft.  En hela niet één aaike maar ne hele hoop hé.  Moeke moet zelfs lachen als ik het doe enne ze koopt nu al balletjes voor Shanti.  Enne strafste van allemaal is dat moeke echt niet meer bang is voor Shanti ik mag zelfs op haar schoot zitten.

mamashanti.jpg                                                                 Voor andere honden doet ze nog wel altijd straat over steken maar Shanti mag lekker alleen bij haar blijven.  Shanti doet ook héél rappekes nieuwe vriendjes maken met tweevoeters.   Ik weet direct hoe ik ze moet bespelen enne het lukt elke keer weer hé.   Bompa moet je gewoon een paar kusjes geven, hij kan bijna niet meer stappen maar als vrouwtje eventjes weg is gaat hij toch zijn koelkast plunderen om mij het allerlekkerste vlees te geven.

papashanti.jpg                                     Van bompa kan je héél goed profiteren !   Die doet alles wat ik wil en als vrouwtje boos is omdat ik iets pik of weer kuren uitsteek en "foei" zegt krijgt zij toch lekker naar haar pootjes van bompa.  Hela en bij bompa ben ik niet zo brutaal zene die betaald mijn liefde tenminste met héél veel lekkere vleesjes.  Daar is ons vrouwtje gewoon véél te gierig voor !   En als jullie nu denken dat mijn charmes alleen bij bompa en moeke helpen hebben jullie het serieus mis.  Ik pakte vrouwtjes vriendinnen ook allemaal stuk per stuk in.  Hilde bracht zelfs een zingende kameel mee van haar vakantie voor Shanti maar dat doe ik jullie wel een volgende keer vertellen want daar is pure chantage mee gemoeid !

23:34 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd, vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

De valsspeler

Hela jullie doen toch niet denken dat dit over die superlieve superschattige en superknappe Shanti gaat hé ?  Nee nee ons vrouwtje is de allergrootste valsspeler die je ooit gezien hebt.   Ze roept altijd tegen de minitweevoeters dat ze hun pantoffels moeten aandoen en zelf doet ze er maar ééntje aan.  Ja seg hallo ene is gene hé dus dat spelletje gaat niet door zene.  Shanti is dan zo lief om die ene sloef elke keer weg te dragen.   Kwestie dat ons moeke haar huisje proper blijft terwijl vrouwtje en baasje er zijn hé.

shantipantoffel.jpg                                                                  En elke keer is het hetzelfde liedje;  Vrouwtje blijft zagen en zeveren volgens haar wil ze geen Birckenstocks met tandenmotief.  Puh ze weet niet eens wat mode is zene want tandjes zijn net héél hard in en ik bijt ze toch niet kapot zeker.  Hahahah 't allerleukste van allemaal is dat vrouwtje véél trager is met die ijzeren baren dan anders en ze mij toch lekker niet kan pakken.   Vriendjes geloof me maar hé het is het allerleukste spelletje van heel de wereld je pikt de pantoffel, gaat er als een speer vandoor en kruipt dan ergens onder tafel hahahah daar kan ze toch niet aan.   Tja een sjieke hond als ik moet nu eenmaal zijn buit ten alle tijde beschermen hé.   Dat ging een paar dagen goed maar de laatste tijd is ze weer veel te slim geworden hé.  Die ijzeren stokken waar ze mee loopt te pikkelen zijn gewoon écht niet goed voor haar !   Ik heb het de dokter duidelijk horen zeggen daar moet ze mee lopen maar nee madam denkt er weeral anders over.  Ze ziet die dingen als een pestShantispelleke !

shantikrukpantoffel.jpg                                     Ik blijf ze pikken maar nu pakt zij ze véél sneller af dan ik ze ooit kan pakken !  Een pure schande is het !  De dierenbescherming moet héél dringend komen om vrouwtje een lesje te leren !  Een buit van een shih tzu afpakken is gewoon de allergrootste dierenmishandeling die er bestaat !

00:54 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

20-05-14

De lomperik

Elke dag gaan wij naar 't bos of naar de zee om uit te waaien.  Ze denken hier dat ik dan wat kalmer ben erna hahahahah van zo veel frisse lucht doe ik net véél extra energie op ja !   Alhoewel naar dat bos gaan vind ik soms maar keistom !  Ons baasje steekt die arme Shanti heel dikwijls in zo'n mandje.

Shantifietsmandje.jpg

En wat ik ook probeer ik krijg die gevangenis langs geen kanten open hé !   En oh wee als ik er mijn koppeke probeer door te steken krijg ik altijd naar mijn pootjes want ik moet netjes en braaf blijven zitten pffff die weten niet hoe moeilijk dat dat voor een pup is zeker ?  Als we dan in het bos aankomen roept het hele bos gewoon "Shanti vlieg en ren zo hard je kan"   En zeg nu zelf als een heel bos roept moet je gewoon luisteren hé !

Shantiloppem118mei.jpg

Maar onze bompa moet alles altijd verpesten hé.  Als vrouwtje zegt "zit" om ons weer op een plaatje te krijgen doet hij dat sito presto.

Cheskoloppem18mei.jpg

Hoe stom kan je zijn om naar ons vrouwtje te luisteren in plaats van naar een heel bos ?  Ok ze betaald hem wel met een snoepje maar pfff die kan ik écht wel missen als ik kan spelen !   Maar 't ergste is dat ze nu ook wil dat ik ga zitten wanneer zij het wil om zo'n fotoding te nemen hé.   En ja ik ga wel zitten maar blijven zitten als het hele bos roept ? Nee ik dacht het niet

Shanti3loppem18mei.jpg

Hahahah soms is het echt wel lachen want baasje zet mij 10 keer terug op dezelfde plaats en ik ga lekker 11 keer terug héél vlug lopen.  Pas op hij heeft dan ook nog eens het lef om te zeggen dat hij moe begint te worden hé.   Pfff hij moet mij er maar niet elke keer terug zetten en mij mijn ding laten doen in het bos dan kan hij z'n pootjes wat sparen.  Wel 10 keer heb ik met Chesko afgesproken dat hij niet meer moest luisteren naar ons vrouwtje en dat we véél beter kunnen spelen en crossen in plaats van er als idioten bij te zitten.   Hij beloofde het wel maar pfff nog geen half uur later hoorde ik "Chesko kom jongen hier zitten" en voila meneer ging weer een keertje onnozel doen.

Cheskoloppem218mei.jpg

Denkt hij nu écht dat hij zo knap is ?   Nee nee vrouwtje is gewoon aan 't oefenen om binnen een paar jaar, als ik ook een bomma ben, foto's van de allerknapste shih tzu, juist "moi" te nemen.   Pas op hé vrouwtje wilde dan nog dat ik naast Chesko ging zitten.  Ja hallo staat er zot op Shanti's koppeke geschreven ?  Nee hé !  Dus ik ging écht niet naast die verrader zitten zene !   Ze hebben het geteld ik ben er maar 14 keer af gesprongen.   Hahahah kleine en toch is 't je niet gelukt om niet op de foto te moeten hé !   Puh Chesko lach er niet mee vent het was zo vals van ons vrouwtje om mij op die hoge stam te zetten, daar kan zo'n klein pupje als ik toch niet vanaf..

Shantiloppem218mei.jpg

Pas op zo héél af en toe een 5 seconden zitten is wel ok maar ons vrouwtje heeft altijd alle tijd van de wereld want ze wil altijd maar meer en meer en meer en 't is nooit goed.

CheskoShanti2loppem18mei.jpg

Seg klein grut maar we kunnen toch ook elke keer nog meer dan genoeg spelen zeker ?  Genoeg ?  Neeeee Chesko Shanti kan nooit genoeg spelen.  Niet vergeten dat ik eigenlijk Fiesta heet hé en dat is "feest" dus voor mij is 't leven 1 groot feest. 

ShantiCheskoloppem18mei.jpg

Shanti vind dat vrouwtje niet moet zagen omdat ik geen posedingen wil doen maar juist héél blij moet zijn omdat ik niet weg loop van hen.   Nee dat is juist kleine jij maakt 't een viervoeter als ik nog moeilijker dan moeilijk want je loopt een hele tijd achter mij aan.  Hela bompa kijk is naar deze foto.   Hahahahah jaja klein grut dit is gewoon puur toeval hoor want eigenlijk is het net andersom.   Maar vriendjes Shanti wil jullie 1 ding vragen.   Willen jullie heel aub trukske leren om 't fotosmasjientje van ons vrouwtje te doen ontploffen ?  Misschien stopt ze dan met zagen en "zit" zeggen als het bos partytime roept.

19:41 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, hond, shih tzu, diefstal, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) | Tags: hond, shih tzu, loppem, wandeling |  Facebook |

16-05-14

Het beste mopje ooit

't Is hier weer erg hé vrouwtje doet niets anders dan van 's ochtends tot 's avonds laat koekjes maken.  Heeft met het goede doel te maken maar dat vertel ik jullie wel een andere keer.  Ze haalt ze uit de oven en haast zich dan met een volle schotel rap naar haar taartenkamertje, ze moeten afkoelen ofzoiets.  Hallo de allerbeste plaats om iets te laten afkoelen is toevallig wèl in onze maagjes hé !   Tja jullie kennen ons vrouwtje al wel hé die is zo gierig als de zee diep is dus meer dan 1 koekje krijgen wij niet.  Hmm maar die zijn zoooooooo lekker dat Shanti echt wel zo'n hele schotel opkan.  Dus deed Shanti een koekjesdans, dat is huppelen voor en tussen vrouwtjes voeten.  Hela en 't is gelukt hé ze bezweek voor mijn charmes want ineens gaf ze ons zo maar alle koekjes.  Alé geven hmm dat is misschien wat overdreven want ze lag zelf ook op de grond.  Volgens mij wou ze gewoon weten hoe het was om zo klein als ik te zijn maar baasje zei dat ze zo wel eens moest vallen als ik zo lastig deed.  Puh baasje weet er niks van want dansen is écht niet lastig vallen nee dansen is juist héél hip.   Zoals zo dikwijls kreeg vrouwtje de slappe lach en kon ze niet direct recht staan.   Vriendjes jullie kunnen niet geloven hoe vlug Chesko en ik waren om koekjes weg te slepen, ons kan het tenminste niet schelen dat ze van 1 groot 2 of meerder kleintjes maakten hoor !Zo kieskeurig zijn we natuurlijk ook weer niet.  Maar daarna kwam het ze kon nog altijd niet recht staan, volgens mij is dat gewoon omdat ze klein zijn leuk vind.  Baasje moest er zich weeral mee bemoeien en volgens hem had vrouwtje toch serieuze pijn.  Nu weet ik niet waarom maar sinds donderdag ligt ze al in de zetel zonder dat ze er uit komt, ze gaat zelfs niet mee met Shanti in 't grote bed slapen.   En hela nee nee ik ben zo stom niet als Chesko die persè altijd bij ons vrouwtje wilt blijven liggen zene ik ga gewoon mee naar boven.   Ik zag wel dat er zo 'n raar meneerke naar vrouwtjes rug kwam kijken en ik zag wel dat ze met een prikding bij haar prikten.   Zie je nu dat vrouwtje gewoon jaloers is op mij ?  Ik ben klein zij wou klein zijn, ik kreeg een prik bij de dierendokter en nu kreeg zij er ook één.  Af en toe zegt ze wel eens ai en ooh maar volgens mij is ze gewoon aan 't hopen dat ze zo een hit kan scoren.   

23:14 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

06-05-14

Een roze shih tzu

Alé 't is ons klein grut weeral is gelukt om zondagavond om 23 u heel het huis op stelten te zetten.  Vrouwtje moest een heel weekend serieus door werken in haar taartenkamerke.  Jullie weten nog wel dat dat 't enige plekje is dat verboden is voor shih tzu's hé.  Awel de telefoon ging, vrouwtje haaste zich naar de living en voila madam zag haar kans weeral schoon om in dat kamerke te geraken hé.  Ze is er van overtuigd dat ze een vuilnisbakkenras is volgens mij want ze schoot direct naar de vuilbak.  Vrouwtje zag het iets te laat en voila madam had zitten spelen met een tandenstokertje dat nadien aan haar koppeke bleef plakken.  Ik hoor jullie al denken alé dat kan toch geen kwaad zeker.  Hmm 't zou niet zo erg geweest zijn als er aan dat tandenstokertje geen felroze voedingskleurstof hing.  Vrouwtje kon er niet mee lachen, ze nam er een foto van maar door de flits is die jammer genoeg niet zo heel duidelijk.

rozeshihtzu.jpg

Hela Chesko niet overdrijven hé, Shanti weet dat vrouwtje veel centekes moet betalen om naar coiffeurke te gaan dus zij wil zelf modern zijn en mechkes trekken.  Jaja klein grut dat kan goed zijn maar 't lachen en de sjieke madam uithangen was je heel vlug verleerd hé.  Ja hallo vrouwtje is echt wel heel veel ouderwets zene zij doet niets snappen vanne laatste nieuwe mode en doet Shanti zo maar onder kraantje steken.  Isse hele vele flauw voor ene roze pootje enne roze snor en voorhoofd..  Kleine waarom vloekte ons vrouwtje dan zo ?  Hahahah Chesko Shanti deed hele goeie moppeke met vrouwtje.   Kleurstof doet niet zo maar uit haartjes gaan dus vrouwtje moest hulp vragen op groepje vanne taartenmakers.   Die doen alle sjans allemaal lachen mette kuren vanne Shanti en vinden Shanti juist héél cool.  Isse alleen hele stomme madammeke bij, zij doet zeggen tegen vrouwtje datte zij mij moet insmeren mette Crisco.  Hela halloooo Shanti is toch niet smeerpoes zeker moet dus ook niet met vet ingesmeerd worden !  Maar hoe hard ik ook protesteerde vrouwtje deed het toch en waste mij erna 4 keer na elkaar.  Van pure dierenmishandeling gesproken !   Vanaf nu moesten ze verbieden om tweevoeters water te geven dat is nergens goed voor nah.   Kleine hela dan zouden wij ook niet meer kunnen drinken hé.  Puh Chesko Shanti was toch hele vele boos enne dat heb ik heel duidelijk laten zien.  

Shantinat.jpg

Tja kleine dan heb je nog heel veel sjans gehad dat je niet onder de warmeluchtblazer moest omdat het al half 2 's nachts was hé !  Puh Chesko Shanti is nog maar pupje en die doen altijd sjans hebben.  Hahahahha vriendjes ze is blijkbaar al vergeten dat ze gisterenochtend van een uitgebreid bad én brushing mocht genieten ;-)

07:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

05-05-14

Het allerbeste restaurant

Vrouwtje is zaterdag een hele dag op pad geweest, shoppen heet zoiets geloven we.  Leuk hoor want door die kleine pruts mogen wij mee.  Ze wil haar nog niet zo lang alleen laten ivm uitlaten enzo.   Onze puberpuppy wilde persè naar iets waar ze alleen kip verkopen.  Vrouwtje was er al niet echt voor te vinden want ze gaan steeds naar 't zelfde restaurantje in Oostende en dat wilde ze nu ook doen maar onze puberpuppy gaf alle sjans geen haar toe.  Vriendjes onze neusjes maakte overuren zo lekker dat het daar rook, niet te doen.  Na 5 min hoorden we vrouwtje al mopperen, geen bestek, geen frietjes maar brood en appelmoes in bokaaltjes met een halve kip erbij.  Tja dat soort eten is niet echt aan haar besteed.  Hahahah maar wij hebben wel héél veel geluk gehad.  Een halve kip ?  Puh ons vrouwtje krijgt niet eens een billetje op laat staan een halve kip en tja dan is het zo'n zonde om het weg te gooien hé.  Dus kregen wij de rest hahahah wij hebben met ons tweetjes lekker veel meer gegeten dan ons vrouwtje.  En nee wij zeuren niet over bestek en appelmoes lusten we toch niet dus of het wel of niet in een bokaaltje zit kon ons geen bal schelen !   Toen alles op was kwam er een meneerke naar ons, hij had net zo'n hondje als wij en ja voor we 't wisten begon die samen met vrouwtje een tetterdiploma te halen hé.   Ineens hoorde we hem vragen of wij kip lekker vonden.  Natuurlijk er is toch niks lekkerder dan vleesjes en kippekes aan 't spit zeker !   't Meneerke ging zo maar weg en kwam terug met een hele hoop vlees van 't kippeke.  Onze buikjes waren helemaal rond gegeten maar ons hoorde je zeker niet klagen zene !   Ons vrouwtje zag 't niet zitten om terug te gaan maar hela wij wel hé !  Nog nooit of nooit hebben wij zo veel eten in een restaurant gekregen.  Dus ik heb het heel goed in mijn koppeke geprint en vanaf nu vertik ik het om nog 1 stap vooruit te zetten als we daar voorbij komen.  Alleen moet ik nog iets vinden om vrouwtje te overtuigen dat ze er dan ook écht binnen gaat hé !  Alle tips zijn dus meer dan welkom !!!!

koekoek.jpg

00:37 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, hond, shih tzu, diefstal, Vrije tijd, vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

03-05-14

Grote waarschuwing

Gisteren ging vrouwtje ineens overal zoeken, denken jullie dat ze zei naar wat ?  Nee meer dan een half uur haalde ze haar zuchtdiploma en zeurde ze enorm hard.  Ineens hoorde ik haar zeggen "Hoe komen die hier ?  Alé die moet ik toch horen vallen hebben zeker"   Ik voelde het al aankomen hier ging er weer ééntje ferm in de miserie zitten.   Vrouwtje vond dat pluche bolleke met dat mooie zilveren ding aan dat tweevoeters sleutel noemen en gooide het gewoon terug in haar sjakos.   Terwijl ik op haar schoot zat hoorden we ineens een raar geluid.  Vrouwtje ging kijken et voila wie zat er met gans haar koppeke in vrouwtjes sjakos ?

shantihandtas.jpg

Ik mocht niks zeggen laat staan ook maar één blafke doen want vrouwtje wilde kijken wat er ging gebeuren.  En jaja nog geen 5 minuten was 't zo ver hé er zat er ééntje weer maar is in de miserie.   

Shantisleutels.jpg

Vrouwtje kon er niet mee lachen en zei elke keer weer "Hebde dat nu geweten mijne hond is ne handtassendief"   maar dat klein grut trok zich daar natuurlijk gene bal van aan, integendeel zelfs ze vond het nog héél plezant.  Klein grut ik hoop dat je nu geleerd hebt dat pikken niet mag hé !   Chesko is toch niet pikken zeker Shanti doet weten datte onze vrouwtje altijd snoepkes enne mijne balletje inne handdinges heeft steken dus als zij mijn balletje mag hebben mag ik toch zeker mooie dinges van vrouwtje ook hebben.  Shanti doet gewoon ruilhandel isse terug modern zene.   Jaja kleine maar 't is niet de eerste keer dat je in iemands sjakoske zit hé !   Weet je nog dat je 't ook bij de vriendin van ons vrouwtje flikte ?   Dat deed Shanti toch alleen maar om moppeke te maken Chesko ?  Jaja kleine je zal niet lang meer lachen want dieven vliegen in de gevangenis zegt vrouwtje en daar krijg je enkel droge boterhammekes en water.  Puh Shanti doet toch alleen water drinken is dus niet erg.  Vriendjes jullie horen het hé er is niks met dat klein grut aan te vangen.  Maar wees gewaarschuwd als jullie hier ooit op bezoek komen zet dan nooit jullie handtas op de grond want we zitten hier met ne serieuze dief in huis !

01:24 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: hond, shih tzu, diefstal |  Facebook |

02-05-14

De aanval

Het begon hier al ferm goed, ons ventje dacht dat het nog kerstmis was want hij ging de deur zo maar versieren.  Hela maar die dingen bewegen zo maar hé, Shanti deed er niet eens aankomen en ze wilde zelfs ons huisje zo maar binnen gaan.  Hela en dan wilden die tweevoeters nog dat Shanti er door ging lopen.  Heuhh ook al ben ik nog maar klein maar ik ga geen klop rond mijn oren riskeren door die dingen hoor.  Nee nee Shanti besloot om toch maar buiten te blijven zitten.  Onze tweevoeters stonden met speeltjes en snoepjes te zwaaien maar ze mochten ze houden.  Die dingen zijn écht doodeng.

Shantilinten.jpg

Iedereen vond het triestig en wilde mij pakken maar ja ons vrouwtje was weer eens een héél grote spelbreker hé !  Ik moest het maar leren vond ze pfff zij heeft makkelijk praten ze is wel 1000 keer groter dan Shanti.   Ineens deed vrouwtje iets héél lelijk zij ging op de grond stukjes kaas eten.  Kaasjes ??? !!! ???  Hela en dat zonder Shanti saluu dat kon écht niet zene !   Shanti vind kaasje het allerlekkerste in de hele wereld.  Dus heeft Shanti maar heel goed babbelke gedaan met kerstversiering hé als zij durfde bewegen zou ik ze wel eens een lesje leren.  Mja van dat lesje is niet veel in huis gekomen want eigenlijk was ik toch nog best bang.  Daarom heeft Shanti 's nachts planneke bedacht.  Toen ik 's morgends vroeg op stond hing de kerstversiering nog te slapen want ze bewoog geen mm.   Aha planneke gelukt want Shanti kon linten eens héél goed leske leren.  Dan doen zij misschien begrijpen dat Shanti geen katje is om zonder pootjesschoenen aan te doen hé !   Shanti deed hele stoute schoenen aantrekken enne de kerstversiering is serieus verschoten zene !

SHANTIVLIEGENLINTEN.jpg

Enne moeten jullie eens iets weten ?  Shanti heeft gewonnen hé !  Kerstversiering doet nu hele goeie grote scheur hebben hahahaha nu hebben die wel minder praat zene !   Alleen doet Shanti echt niet snappen waarom vrouwtje hele tijd "foei", "nee" enzo van die stomme dingen zei.  Ze moest blij zijn dat ik hen bescherm maar nee ze zeggen hier nu al dat ze morgen een nieuwe kerstversiering gaan kopen.  Dat beloofd zo kan ik bezig blijven natuurlijk.

 

07:30 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-05-14

Zeg nooit nooit

Puh vrouwtje deed vroeger heel veel klagen over Chesko hé ze zei elke keer "Erger dan hem bestaat er niet"   Hahahhaah dat durft ze nu niet meer zeggen hoor !   Miss Shanti is véél beter dan mij in het kuren uitsteken.  Neem nu gisterenochtend.   Het begon al goed toen ze bij vrouwtje op schoot zat sprong ze zo maar op 't tafeltje om aan haar koffie te drinken.  Vrouwtje boos natuurlijk.  Eventjes later zag ze ineens één van mijn lievelingsballekes en er klopte iets niet volgens haar.

bal.jpg

Hela Chesko zal 't gaan ja !  Shanti deed alleen punker namaken, punkers zijn cool joh !  Jaja kleine hahahah ik weet dat vrouwtje dit soort ballen allemaal weg deed zodat jij nooit nog een punker kan maken.   Puh Shanti deed toen toch zelf balleke vinden.  Ja dat klopt kleine we hoorden het tot hier op de grond kling klang zeggen maar je was dat balletje toch rap kwijt hé !   Heuhh Chesko wasse schandalig want Shanti deed balleke helemaal zelf inne tuin vinden

002.JPG

Pff Shanti dat is geen ballletje maar een slak !  Jij bent een beestenbeul want dat beestje kreeg zeker en vast een hersenschudding door jou 't schuimde zelfs helemaal !   Alhoewel is dat normaal voor slakken dat ze zo broebelen doet Chesko zich wel keertje afvragen en zelfs ons vrouwtje wist het niet.

004.JPG

Toen vrouwtje toch maar wilde verder doen zag ze dat klein grut ineens Femkes pantoffel gepikt had van het schoenrek.  Hé dat wasse wel hele coole pantoffel enne daarbij staat kat op dus ik mag pesten Chesko.  Hahahah jaja kleine zo lang vrouwtje het niet zag zeker.

shantipantoffel1.jpg

Hela hela Shanti doet heel rappekes wachten toen vrouwtje foei riep zene Chesko !

pantoffelshanti2.jpg

Jaja om er dan als een speer in een boog vandoor te gaan hé kleine !  Ik heb het écht wel gezien hoor.  Hahahaha jaja was goeie moppeke hé Chesko datte Shanti vrouwtje zo deed lopen.  Maar hela vrouwtje doet vals spelleke spelen want zij doet ook afpakken.  Asse zij maar niet doet denken datte Shanti zo maar af geeft hé !  

pantoffelshanti.jpg

Tja kleine jij moet nog leren dat vrouwtje altijd wint hoor al denken we er soms anders over als ze nee zegt is het écht wel nee.  En als jullie nu denken dat miss Shanti toen haar kuren afgeleerd was nee nee écht niet toen is ze nog met 't vliegengordijn gaan spelen en erna heeft ze een hele tijd tegen mij zitten blaffen om mij uit te dagen hé.  En vriendjes geloof me toen was het pas voormiddag hé dus ons vrouwtje haar redenering dat het écht niet erger kon dan met mij is écht wel om zeep ;-)

06:38 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd, vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

30-04-14

De winnaar

Heuhh doen jullie nog weten datte Shanti in ene kamertje niet mag komen ?  Isse taartenkamertje vanne vrouwtje terwijl het daar altijd heel lekker doet rieken hé.  Vrouwtje deed gisteren weer hele tijd inne kamerke zitten zij moet minitaartjes maken.  Heuhh ok toen vrouwtje met hele vele dinges van keuken naar kamerke liep deed Shanti heel rappekes mee gaan zonder datte mijn vrouwtje dat gezien had.  Vriendjes ik heb een héél grote ontdekking gedaan !  In dat kamerke staat een kleine vuilbak en die riekt zooooooo lekker dat willen jullie niet weten het rook zalig.   Dus Shanti deed op haar gemakske bakske is onderzoeken.

vuilbakShanti.jpg

Toen hoorde ik vrouwtje in ene keer zagen.  Ze verschoot er van dat ze zo veel gesmost had met de biscuit.  Heuhh Shanti deed stillekes verstoppen want hela hallo vrouwtjes muziek stond hard aan maar ik wist dat er gevaar op komst was.  Ineens was 't van dat hé ik werd zo maar betrapt !

Shantibiscuit.jpg

Pfff vrouwtje haalde haar zaagdiploma weer en ik kreeg serieus naar m'n pootjes maar toen ze baasje riep om de stofzuiger te brengen en ze mijne rommel zoals zij het noemde opruimde deed ik het gewoon nog eens zene. Ik ben een shih tzu en die laten zich toch niet afschrikken door wat gezaag zeker !  Nee nee shih tzu's zijn volhouders enne jullie zien het zelf ik win altijd en doe toch lekker alles waar ik zin in heb.

07:45 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

22-04-14

Minitweevoeters

Shanti doet niet alleen graag helpen, nee nee Shanti is ook verliefd op minitweevoeterkes.  Vriendjes die zijn superdesuperleuk !   Toen Shanti hier kwam wonen deed zij aan andere tweevoeters vragen of ze wilden komen met hun minikes.   Eerst dacht Shanti nog oei oei oei dat zal nikske worden maar hela die doen lekker alles wat Shanti vraagt.  Ik mag heel lang op schoot zitten en zij doen het wel grappig vinden als ik met mijn pootjes klop, lekjes geef of gekke dingen doe.

remyshanti.jpg

Remy doet zelfs liedje van Samson zingen voor Shanti.  Paar dagen later kwam de vriendin van ons vrouwtje langs.  Zij heeft ook minikes rond lopen en vriendjes die waren nog leuker !   Die doen een heel tijd met Shanti spelen.

Robinshanti.jpg

Zij zijn teminste niet zo flauw om na een kwartiertje te stoppen, nee nee elke keer als Shanti gaat vragen om nog te spelen doen zij met heel veel plezier gewoon verder.  Minikes vinden Shanti super enne zij doen tenminste wel alles wat Shanti wil.   Zelfs baasjes minike kan Shanti zo om pootjes draaien.   Waarom heeft Shanti mandje nodig ?  Is toch justekes maar voor de show zeker !   Nee nee als onze mini bij ons is weet ik echt wel het allerbeste plaatsje uit te kiezen.

shantifemke.jpg

En hela als ik mee in zetel mag liggen is Shanti niet klein zene !  Nee nee dan heb ik lekker meeste plaats van iedereen nodig en doe ik altijd met mijn pootjes stampen.  Hahhhahaha onze mini doet dan altijd opschuiven tot ze zelf geen plaats meer heeft.  Niet verder vertellen maar Shanti doet gewoon om lekker te profiteren van Femke.   Vrouwtje zegt dat minikes een probleem zijn.  Heuhhh hoezo een probleem ?  Elke keer als ik een minike tegen kom als wij gaan babbelen ga ik héél blij naar het minike en minikes vinden mij super leuk.  Dan gaat Shanti springen, janken en met pootjes in lucht doen.  Nog nooit is er één minike geweest die mij niet lief vond en mij niet wou aaien hé !  Maar nee ons vrouwtje doet weer roet in 't eten gooien want zij vind het echt niet kunnen.  Ik word groot en dan vinden alle minikes mij niet meer leuk zegt ze.  Pfffffff hoe kan ze dat nu denken er is niks leuker in de hele wereld dan Shanti !

 

08:09 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-04-14

Een echte hulphond

De laatste 2 jaar zijn mijn baasje en ons vrouwtje het huisje van moeke en bompa aan het verbouwen.  Pff elke dag dat ze vrij hebben zitten ze nu in Mechelen dus ja ook dit weekend.   Onze kleine was er nog niet geweest terwijl baasje er een extra hoge omheining zette zodat er nooit nog zoiets kon gebeuren dat we met Laika meegemaakt hebben.  Nu is het de bedoeling dat het huisje zo snel mogelijk klaar is maar heuhhh ons klein grut zorgt voor héél wat extra werk hoor ik hier constant.   Hela hela Chesko Shanti is niet zo'n luie hond als jij hé ik doe echt altijd mee werken met iedereen omdat 't justekes vele rapper zou gaan.  Toen baasje masjientje in elkaar ging zetten deed Shanti planneke mee lezen vijsjes enne schroevendraaier pakken. 

shantihelpen.jpg

Ik wou echt alles direct terug geven aan baasje maar als die doet zuchten en doet zeggen "niet weer hé" dan ga ik er maar leuk spelletje van maken en rond lopen met alle dinges.  Ja kleine en ik luister niet meer naar u zene want tataaa Chesko luisterde 1 keer naar dat klein grut en rarara ik kreeg ook naar mijn pootjes natuurlijk.  Was wel heel goed moppeke dat wij deden met vrouwtje hé Chesko.   Omdat er meneerekes nieuwe vloeren gelegd hadden waren alle meubels foetsjie.  Vrouwtje ging zetels met product inwrijven om salon terug te zetten.  Hela wij hebben alle kussens getest hé ! 

kussens.jpg

Maar denken jullie nu dat ze daar dankbaar voor was ?  Nee van belanges niet ze zei elke keer dat wij in hare weg lagen en ze voor niks gekuist had.  Toen 't salonneke terug op z'n plaats stond hoorde ik ze iets zeggen van uitkeren.  Hela een borstel ken ik wel hé dus ben ik die héél vlug gaan halen.  Ok ik lag wel op de stok dus vrouwtje zag hem misschien niet maar toen ze hem vond kreeg ik ook naar mijn pootjes.  Blijkbaar is borstels aangeven iets héél verkeerd.

shantiborstel1.jpg

Ik had het al lang gesnapt die borstel was te groot voor mij dus heb ik een kleindere gepakt.  Kwestie van ons vrouwtje beter te kunnen helpen hé.

shantiborstel.jpg

Maar pffff ik kreeg wèèr onder men pootjes hé !   't Is gewoon schandalig hoe hard die belgen kunnen zuchten.  Ineens zag Shanti een keitoffe doos het zat vol met boebeltjes.  Joepieee vriendjes dat is super plezant om daar in te spelen.  Ineens hoorde ik vrouwtje roepen maar hela ik was 't al gewoon om naar m'n pootjes te krijgen dus ik liet mij niet meer zien zene.  Hahahah die zaten mij met 3 te zoeken terwijl ik de tijd van m'n leven had !  Maar hela mijn vrouwtje speelt héél vals zene die riep ineens "Vleesje"   Ja hallo dat woord ken ik maar al te goed dus tja dan ben ik toch maar komen piepen hé.  Snappen jullie nu waarom ze mij gewoon vierkant aan 't uitlachen waren ?

shantidoos1.jpg

Hela en Shanti helpt niet alleen in 't huisje van bompa hé maar ik help thuis ook bij ons vrouwtje.  Denken jullie nu dat ze daar blij mee is ?  Maar nee sè ook daar haalt ze elke keer weer haar zuchtdiploma.  En dat terwijl ik alleen maar af en toe mijn kussen wil dweilen hé. 

10153212_10203674596294669_3843450845910305654_n.jpg

Elk vrouwtje zou juist héél blij zijn met zo'n proper hondje maar die van ons zucht dan weeral.  Ze zegt elke keer dat ik haar van de klaveren naar de biezen help.  Heuhh dat kan écht niet zene want Shanti kan niet kaarten dus heeft ze ook geen klaveren nah.  Nee nee ik snap het langs geen kanten, ik wil mijn vrouwtje écht wel helpen en zo een blij vrouwtje maken maar die van ons kan enkel maar zuchten.   Shanti gaat gewoon petitie starten omdat vrouwtje beleefd "dank u wel" zou leren zeggen in plaats van altijd te zuchten.  Enne vriendjes de paashaas is niet bij ons geweest hé.  Vrouwtje zegt dat hij ons in bompa zijn huisje niet gevonden heeft en de echte hondenhaas pas 't einde van de week komt omdat hij eerst bij alle tweevoeters moet langs gaan.  Pfff doen jullie duimen dat de hondenhaas pas naar ons huisje komt als wij woensdagavond terug thuis komen ?  

 

22:58 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

18-04-14

Hulp gezocht

Toen Shanti hier kwam wonen werd vrouwtje in ene keer ziek ze moest 3 puffers en heel wat pillekes pakken.  Het heeft iets te maken met allergie ofzoiets.  En vrouwtjes die niet buiten mogen doen héél rare kuren. Het begon met stomme kaartjes maken waar dit op stond.

SHANTISNOEPJE.jpg


2 januari zag ik de wereld voor het eerst

sindsdien is mijn leven 1 groot feest

Fiesta Gypsi Melystra is mijn naam

Maar als Shanti zal ik door het leven gaan.

Totaal onverwacht

werd ik naar België gebracht

Mijn taak daar was oh zo groot

Chesko heen helpen over Laika’s dood.

Ook al ben ik een minimadam

Ik ben een shih tzu die zelfs dat kan !

Daarom zijn ze hier allemaal gelukkig en blij

en nemen ze mijn kuren er heel graag bij

Bedankt voor al je steun die jij mijn vrouwtje gaf

daarom zeg ik zelfs “wafferdewaf”

Drink maar vlug een tasje thee

en eet in mijn plaats een koekje mee

 

Groetjes,

 

Shanti, Chesko, Hans en Chris

 

Efkes later was ze foetsjie, verdwenen in 't niets en efkes later rook heel ons huisje zo lekker maar Shanti mocht niet in de oven kruipen.  Pas op ik wou haar wel helpen hé maar denk je dat ze dankbaar is ?  Nee niks er van die arme Shanti kreeg nog onder haar pootjes.

vaatwasserShanti.jpg

Maar 't werd erger met de minuut hé want ze trok naar een kamertje waar het verboden is voor shih tzu's !   Stel je voor wij shih tzu's die ergens niet mogen komen, een pure schande is het !   Daar kon Shanti niet mee lachen zene dus ik heb heel hard zitten piepen, aan de deur gekrabt en continu tegen de deur gesprongen.  Pffff rarara wie kreeg er wèèr naar zijn pootjes ?  Juist "moi" terwijl 't niet eens mijn schuld is hé maar die van mijn vrouwtje.  Mij zo maar alleen laten terwijl het in dat kamerke héél lekker ruikt dat is pure dierenmishandeling.  En denken jullie dat die Chesko mij helpt ?  Nee langs geen kanten meneer gaat dan maar wat slapen terwijl vrouwtje in dat riektlekkerkamerke blijft zitten.   Hela klein grut ik wèèt gewoon dat het niet helpt om te zeuren als ze daar zit komt ze er zelden vlug uit zene.  En daarbij ze was wèl bezig om dingen te maken om jou komst met andere mensen te vieren hé !   Heuhh Shanti wil vieren met biefstuk enne met snoepkes maar vrouwtjes moeten dat écht niet vieren joh.  Awel klein grut ik vond 't eigenlijk wel mooi wat ze gemaakt heeft en weet je wat 't leukste is van allemaal ?  Chesko is wèl grote flinke jongen en mag wèl van vrouwtjes lekkere koeken proeven.

koekjes.jpg

Ja Chesko dat is juist zo heel oneerlijk hé 't is daarom dat Shanti zo'n hele tijd ambetant ging doen aan 't deureke.   Maar ik in plaats van koeken krijgt Shanti alleen maar naar haar pootjes :-'(   

Shantideur.jpg

Ja kleine dat is ook omdat jij 't soms vertikt om je eten op te eten omdat je persè iets anders wilt hebben hé.   Puh Chesko jij moet écht niet lachen met die arme Shanti want jij kreeg toch ook lekker niks van 't gene dat vrouwtje nog maakte hé !  

chocolade.jpg

Oh lach mij maar niet uit kleine want je zal 't nog wel zien volgende keer doe ik gewoon zo veel moeite dat ik wel een chocolaatje met koekje er in zal krijgen van ons vrouwtje want ik ben nu eenmaal wèl lief, flink, schattig enne mooi.  Oooh Chesko jij is heel vals wacht maar tot ik je te pakken krijg   !

06:39 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

16-04-14

Oh what a day

Amai 't begon hier al goed met ons vrouwtje gisterenochtend, 't was van komaan alle 2 in bad.  Heuhh bad ?   Shanti wist niet eens wat dat was maar wees gerust nu weet ik het té goed.  Nooit van zeleve krijgen ze mij daar nog in ! Dat is gewoon pure dierenmishandeling !

Shantibad1.jpg

En juist toen ik dacht joepieee Shanti kan terug gaan spelen was 't om zeep hé want toen kwam er een warmeluchtmonster dat een hele tijd zo maar naar mij spuwde.

Shantibad2.jpg

Hela Shanti heeft zich niet laten doen zene nee nee ik heb gesprongen, gejankt, geblaft maar 't had geen zin. Vrouwtje zei een hele tijd dat we een belangrijke afspraak hadden en ik er op mijn paasbest moest uit zien.   Heuhh belangrijk ?  Het enige wat toch belangrijk is zijn snoepjes en vleesjes zeker.  's Namiddags reden we dan naar Ieper, vrouwtje kende daar een heel tof madammeke zei ze.  Ok ik moet wel toegeven dat het een vriendelijke madam is en dat ze al direct mijn maatje was.

AnnyShanti.jpg

Jou maatje ?  Just niks van klein grut !   Anny is mijn vriendinneke hé, je hoorde toch ook wel dat ze ne hele tijd Chesko zei en je hebt toch gezien dat mijne staart er niet voor niks bijna af viel van 't kwispelen toen ik haar zag zeker ?  Puh Chesko ik doe Anny toch direct inpakken dus jij komt nu echt wel op tweede plaats hahahaha.

Annykusshanti.jpg

En toen begon de miserie hé want we gingen efkes buiten zitten.   Vriendjes ineens kwamen daar rare viervoeters puh ze hadden bijna geen haar en toch vond vrouwtje ze lief en mooi hé !

snoopy.jpg

Pas op hé er waren er echt veel meer maar als mijn vrouwtje een tetterdiploma moet halen kan ze ze natuurlijk niet allemaal op foto zetten.  Maar die Snoopy was echt wel een frank ding.  Die kwam zo maar in mijn buurt zitten, hela hallo die mocht Shanti niet opeten zene dus ik ging eerst elke keer een stapke achteruit om onder vrouwtjes stoel te gaan zitten.

shantisnoopy1.jpg

't Duurde niet lang of ik had door dat als ik blafte die viervoeters gingen lopen hahahahah die waren lekker toch bang van Shanti.  Tja ik ben ook zo groot en zo stoer dat iedereen voor mij wel weg gaat hé.  Alleen die Snoopy niet hé die wou geen mm opschuiven.   'k Ben er dan samen met Anny is ferm men gedacht tegen gaan zeggen sè.  In mijn eigen blaftaaltje natuurlijk en rarara wie kreeg er weeral naar zen pootjes ?  Juist "moi" schandalig gewoon.  Tegen Snoopy zei ons vrouwtje niks zene ah nee die zat daar maar te zitten en deed niks verkeerd zei vrouwtje pffff.

shantisnoopy2.jpg

Puh kleine jij bent maar een minipruts hé ik had die allemaal weg gejaagd zene.  Hahahah Chesko dan is Shanti er zeker van dat vrouwtje jou ook rap zou weg jagen.  Denk je nu dat ze zo maar héél blij was dat er glas zat tussen jou en die viervoeters ?

Cheskokatten.jpg

Puh Shanti moest gisteren leren omgaan met poezebeesten ja tararaaa Shanti leerde dat tweevoeters héél rare wezens zijn.  Ik moest er mooi en proper uitzien om op bezoek te gaan bij de poezebeesten die niet eens een strikje aan hebben en niet eens kunnen blaffen.   Nee nee volgende keer gaan die spellekes niet meer pakken bij Shanti daar mogen jullie zeker van zijn !

05:40 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

15-04-14

Help indringer gesignaleerd

Ineens stond onze puberpuppy (alé naar 't schijnt mogen we haar zo niet meer noemen want ze is al 20)zaterdag in huis met een grote kooi.  We hoorde van "Nee mama ze gingen het dood doen, ik kon het daar toch écht niet laten zitten" en "We kunnen het niet houden want wat als we weg gaan"  Ik wilde wel eens weten over wat ze het hadden en ging dat kot eens inspecteren.  Help er zat een nijnjte in.  We waren er héél zeker van dat vrouwtje zich niet ging laten inpakken want ze heeft gelukkig niets met nijntjes.  Tot ze nijntje zag amai ons vrouwtje werd razend, ze bleef maar tekeer gaan dat dit geen doen was dat mensen voor een dier moesten zorgen als ze 't in huis haalde en dat 't normaal was dat het beestje niet meer kon lopen.   Volgens haar lag alles aan de veel te lange nagels die langer waren dan de pootjes zelf.

nagelskonijntje.jpg

In een ver verleden leerde vrouwtje nagels knippen bij hondjes, ze durft het nog steeds niet doen bij ons maar nijntje was eventjes later verlost van zijn lange dingen.   En voila toen begon de miserie hé vrouwtje wilde weten of dat dat beestje nu wel kon lopen.   Dat kon ze toch testen in zijn kooitje maar nee vrouwtje vond het oh zo nodig om het in onze tuin te zetten.   Ik moet bekennen dat ik het wel een leuk beestje vond zoals het rond huppelde, eerst keek ik wat nieuwschierig toe maar toen wou ik er zelfs mee spelen.  

KONIJN1.jpg

Nijntje op of af kan mij nietes schelen Chesko ikke was er heel bang van.  Dat ding kan niet stappen maar doet hele tijd springen hé en komt ook zo naar Shanti springen.   Hahahahahahah elke keer als het nijntje naar haar kwam gesprongen haaste ze zich tot bij ons vrouwtje.  En dat noemt zich een shih tzu ?  Een flauwe trezebees is mijn nieuwe zusje ja niets meer of minder.  Ik heb haar echt moeten helpen om dichterbij te gaan kijken en haar meer dan eens moeten zeggen dat nijntjes best leuk en lief zijn voor ze wou luisteren zene.

KONIJN2.jpg

Toch bleef ons vrouwtje zeggen dat het absoluut niet ging zo'n nijnebeest in ons huis.  We gaan véél te vaak voor een paar dagen naar Mechelen en zo'n nijntje neem je niet zo makkelijk mee. Toen ze de foto's poste op Facebook zei iemand gelijk dat ze op zoek was naar een nijntje voor haar dochtertje.  Onze puberpup deed er in 't begin nogal moeilijk over maar begreep op den duur wel dat dat het beste was voor nijntje.   Gelukkig zijn ze nijnemans komen halen want hela ik heb miss Shanti al toegelaten maar het moet hier echt niet te gek worden hé.  

 

07:00 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

13-04-14

Een héél "eng" uitje

't Begon al goed vrouwtje zei dat we naar Dona gingen.  Dju hé Santi had moeten luisteren naar Chesko die zei dat Dona altijd miserie is.   Hij vertelde dingen van een trimtafel, wasbak, droger en tetterende vrouwtjes.   Alé ik dacht tetterende vrouwtjes zijn super hé die aaien mij, eten koekskes en geven Shanti er vast wel heel veel.  Ja tarara deze keer ging vrouwtje niet het kamertje binnen waar Chesko het over had maar ging ze zo maar buiten zitten.   Ik hoorde de vrouwtjes tetteren over puppy's, honden en praat die ik liever niet hoor.    Alé Chesko was een pak slimmer dan Shanti zene want die wist dat Dona niet alleen trimster is maar ook fokster en dat ze 15 honden heeft. Ze ging een pupje halen voor Shanti zodat ik met andere viervoeters leer omgaan.  Een pupje ??? Help dat ding is jonger dan ik en kop en nek groter dan ik dat is een reus geen pup !

Shantipup.jpg

Onze tweevoeters trokken er zich geen bal van aan dat Shanti piepte en bang was hé !   Nee nee er kwamen nog meer viervoeters en jongens wat waren die groot !

Shantirossedonna1.jpg

Shanti deed nog "grrrrrrrrr en wafwafwafferdewas" en rarara wie kreeg er naar zijn voeten ?  Juist "moi" die grote niets zene pfff.   Onze puber beloofde dat ze altijd voor mij ging zorgen toen ze mij mee ging halen bij mijn eerste mama.   Ik dacht yes Kimberly gaat mij redden maar 't enige wat die deed was smoorverliefd kijken naar zo'n border.  

Kimberlydonnarosse.jpg

Maar ik heb is een goed klapke met haar gedaan hé als ze zo'n viervoeter in huis haalt pak ik mijn valiezeke en ben ik weg zene !   Toen ik een beetje bekomen was pakte Dona mij mee ik dacht nog joepieeee wij gaan wandelen maar ze nam me gewoon mee naar varkens en een geitje.

DonnavarkenShanti.jpg

Toen heeft Shanti gezien datte ons vrouwtje leugenaar is want die zegt elke keer dat ikke klein varkentje ben maar is écht niet zo puh varkentje heet niet eens zo'n mooi staartje als Shanti.   

07:22 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, vrije tijd, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

12-04-14

Een duracelkonijn

Chesko doet Laika nog altijd missen zij sliep juistekes zo lang uit als ik.   Als we blaften was het samen en was het om vogels of mensen weg te jagen.   Nooit zo maar nee nee wij werkten samen héél hard alhoewel ons vrouwtje daar soms echt wel anders over dacht (stom hé!)   Maar die kleine pfff 't is gedaan met uitslapen zene en rust ?  Ja saluu dat heb ik hier nu langs geen kanten meer.   Hoe stom kunnen ze zijn om die kleine een bal te leren kennen !   Het begon allemaal met een klein oranje balletje.  Je ziet van hier dat ik mij moe gaan maken om die bal terug te brengen.  Denk maar niet dat die tweevoeters dat leuk vinden hé want ze gooien het steeds opnieuw weer weg.  Maar die kleine staat nog niet op of die denkt "Yesss balleke, speeltijd, fun"  Uren kan ze er achter lopen en ze is zo stom om het elke keer weer terug te brengen naar ons vrouwtje.

shantiballetje.jpg

 

Na een tijdje worden vrouwtjes armen het zelfs moe en wil ze er niet meer mee gooien.   Denken jullie nu écht dat die kleine dat pikt ?  Nee natuurlijk niet want dan gaat mevr keihard zitten blaffen tot iemand haar balletje komt halen om terug weg te gooien ?

shatnibal2.jpg

Als vrouwtje het echt beu is verstopt ze het balletje gewoon want miss Shanti blijft echt wel uren doorgaan.   Jullie denken toch niet dat ze wacht tot Chesko wakker is ?  Maar nee dat is niet nodig ze blijft gewoon lastig doen om met haar balleke te spelen.   Het verstop'tballetjespelleke vind ik super gevonden alé ja 't is zeggen zo leek het wel voor ne dag of 2.  Maar miss Shanti vond natuurlijk wel een ander spelleke hé.  Ze denkt vast dat ze een duits herder ofzoiets is want balleke was al lang niet goed genoeg meer.


Voila en 't spel is om zeep hé madam vind altijd wel iets om kabaal mee te maken.  Puhhh Chesko jij isse gewoon al ouwe bompa denkt Shanti.  Ikke wil niet roesten hé want vrouwtje doet zeggen datte rust roest.   Enne daarbij Shanti vind ballen het allersjiekste inne hele wereld.   Asse jij wilt uitslapen moet jij maar inne bed blijven liggen enne niet zo cerieus zijn.  Enne dat Shanti doet blaffen ?  Hallo ik kan wel niet praten hé dus anders verstaan tweevoeters mij niet !   Ga nu maar rusten knorrepot want Shanti wil heel gewoon spelen.  Vriendjes jullie merken het al hé ze gaat geen mm toe geven.   Kan er iemand heel aub de batterijen uit haar komen halen zodat ons duracelkonijn toch is af en toe uitvalt en Chesko eindelijk weer meer kan rusten ???

 

 

00:37 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd, vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-04-14

Het grote bad

Chesko was al een hele dag blij omdat wij naar 't zeetje gingen, heuhhh zeetje wat is dat dacht ik nog.  Ok vast weer een belgisch woord.  Alle sjans dat ik mijn automandje al gewoon was want bij mijn mama moest ik in een petcarier zitten maar hmm dit is wel iets leuker zene nu kan ik naar buiten kijken.

Shtaniautostoel.jpg

Mannekes maar toen we er aan kwamen wist ik niet wat ik zag, er was geen gras om op te lopen en ik zakte met mijn pootjes in.  Nee dat was niks voor zo'n dame als ik.

Shantizee2.jpg

Alhoewel na zo'n kwartiertje begon ik het eigenlijk nog wel leuk te vinden.  Chesko zat daar maar te rollen en zei me een hele tijd dat het super leuk is om een zandbad te nemen.  Hmm ok een bad ken ik al dat is zoiets met water hé ?  Nooit van mijn leven ga ik in dat bad.  Shanti is écht niet zot hé als ze in dat zeebad 't stopsel uit trekken ga ik zeker en vast mee door 't gaatje omdat ik nog maar een minihondje ben.  Maar zo'n zandbad hmmm dat is écht wel super leuk !   Hahahahaha shanti heeft daar ook een super uitvinding gedaan !   Die stomme Chesko was daar aan 't spelen met een andere viervoeter.  Puh moet hij helemaal zelf weten zolang ze mij maar gerust laten.  Mijn nieuwe broer liet mij zo maar in de steek en was ineens foetsjie.  Ja hallo merci hé Chesko om Shanti alleen te laten want nu kwam die lelijkaard zo maar op mij af !  Een viervoeter me zo weinig haar ?  No way dat ik die vertrouw dus ik ben heel hard beginnen te piepen.   Oef was ik blij dat Chesko mij direct kwam helpen.

CheskoShantzee.jpg

 Ik ben 't héél stillekes afgestapt dat die 2 het maar met mekaar uitvechten zene !   Kleine pas op hé want door jou flauw gepiep ging ik wel bijna ruzie maken met dat beestje hé enne rarara wie kreeg er weeral naar zijn voeten ?  Juist "moi"     Seg Chesko jij moet niet zeveren hé we zijn daarna iets gaan drinken en dat was echt wel super leuk want vrouwtje leerde mij daar wat kaasjes zijn.   Hmmm dat is echt het allerlekkerste dat ik ooit gekregen heb.    Dus jaja ik weet het nu wel heel zeker Shanti is niet meer bang van dat grote bad enne hoopt dat we rap een keertje terug kunnen gaan.

01:29 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-04-14

Sociodinges

Onze baasjes wisten het héél zeker dat kleine grut moest alles leren kennen wat de wijde wereld te bieden heeft.    Ze willen voorkomen dat Shanti bang word van allerlei dingen.    Mij hoor je langs geen kanten klagen zene want zo gaan e lekker veel op stap;  Alhoewel die flauwe tweevoeters hier willen nooit ergens lang blijven.  Hoe kan ik Shanti nu alles uitleggen als we er geen uren mogen blijven.  Onze eerste uitstap was naar 't bos.  Yeah right wat is er nu te zien aan een bos ?   Dat ken ik toch al jaren zeker daar kom ik bijna elke dag.   Mannekes normaal kros ik door 't straatje of 't niks is maar pffffffffffff ik had gedacht "die madam heeft 3 namen alé eigenlijk 4 ze zal wel crossen voor 4"   Ja tarara niks er van alles leek uren te duren.   Ze wilde niet aan de leiband lopen ja hallo ik had het nog zo gezegd tegen ons vrouwtje dat wij hondjes vrijheid nodig hebben maar niks er van ze moest aan dat koordje blijven lopen hé.   Sjans dat Shanti naar mij luisterde en regelmatig niet meer wou verder stappen.

Shanti5.jpg

Hela Chesko dat was wel omdat ikke alle blaadjes moest bestuderen hé.  Zo veel had ik nog nooit gezien enne Shanti doet nog altijd nietes begrijpen waarom ikke niet blaadjes mag opeten.   Was wel niet eerlijk hé jij mocht los lopen enne onze vrouwtje was dan ook nog isse keertje hele vele blij omdat jij ging crossen.   Seg kleine bemoei je met je eigen zaken hé !   Ik heb een tijdje niet meer willen wandelen omdat ik mijn zusje zo miste enne door jou moest ik er toen niet meer aan denken daarom was ons vrouwtje zo blij.

Chesko29maart.jpg 

Pfff dan doe jij gewoon hele vele profiteren vanne Shanti is ook door mij dat jij nu vele meer vleesjes krijgt hé.  Kleine zie je nu dat jij niet weet waarover je praat ?  Ik was een hele kilo afgevallen op 11 dagen en daarom krijg ik meer vlees dan jij.  Enne ik ben ook ne hele knappe grote jongen zegt vrouwtje altijd en die verdienen nu eenmaal meer dan kleine snotneuzen zoals jij.  En over profiteren gesproken ?  Miss Shanti ik zei je 100  keer in 't bos dat je meer moest staken zodat je ook los zou mogen wandelen, dan kunnen wee tenminste samen kuren uitsteken maar nee na een half uurtje ga jij netjes mee aan de leiband en vind je het nog leuk om zo te lopen.  Hoe stom kan je zijn ???

Shanti6.jpg

Pfff vriendjes jullie merken het al hé ik ga nog héél veel werk hebben om die kleine op te voeden zodat we samen partners in crime kunnen worden hoor ! 

 

09:15 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-04-14

Nieuwsflash

Onze puberpup zei steeds dat Laika "zijn" hondje was dus vrouwtje zorgde er voor dat ze alle 2 voor altijd terug samen thuis zijn.   

urnen.jpg

Ik vind er niks aan mijne Laika in een potteke op de schouw in vrouwtjes taartenkamerke neeeeee mijne Laika moest bij mij spelen.   Ik kreeg geen hap meer door mijn keel, zelfs mijn snoepjes liet ik liggen want het enige wat ik wou was mijne kleine Laika terug bij mij hebben.  Het enige wat ik deed was liggen, liggen en nog eens liggen.

Cheskoverdriet1.jpg

Als ik toch eventjes naar buiten ging deed ik het op mijn manier, dan ging ik uren wachten aan de poort, je kon toch nooit weten of ze écht niet meer terug naar ons zou komen.  Ok ik heb wel afscheid van haar mogen nemen maar hela op tv komen dode mensen soms ook terug dus 't zou best ook wel is met Laika kunnen hé.                 

Cheskoverdriet2.jpg

De dierendokter gaf mij bachbloesems hela hallo ziet Chesko er uit als een potteke bloemen ?  Nee ik dacht het niet hé !   Dus kochten ze hier Ignatia 30 D pfff planten in een potteke dat ik moest inslikken hoe stom is zoiets.  Tweevoeters snappen écht niet dat ik mijn Laika miste en naar 't schijnt jankte ze hier nog harder omdat ik mij liet gaan.   Chesko is nog nooit zo veel naar dierendokter geweest als toen mijn zusje over de regenboogbrug ging wonen.  Vrouwtje was doodsbang dat ik er ook naartoe zou gaan.  Toen kwam die dierendokter met een planneke ik had volgens hem een maatje nodig.   Heuhh een nieuw vriendje, een nieuwe zus zou mij dat écht wel afleiden ?  Vrouwtje wilde er eerst niets van horen want we zouden toch nooit meer een 2de Laika krijgen.  Nooit meer pffffffffff klinkt écht wel raar hé.   Maar hela jullie weten toch dat Chesko al heel zijn leven altijd wint hé ?  Deze keer dus ook !   Vrouwtje begon als een zotte rond te bellen naar mensen die shih tzu's maken.   Hela jullie moeten niet vragen hoe ze die maken hé dat weet ik niet.   België heeft niet zo veel goede shih tzufokkers dus ging vrouwtje in Holland zoeken.   Ze had gelijk prijs tot een vriendin belde en zei "nee niet doen die heet geen goede naam" maar de dag erna was ze ineens foetsjie zo maar weg.  Toen ze thuis kwam zei ze dat ze door de keuring geraakt was en dat Nicky van Melystra shih tzu een héél lieve mevrouw was.   Hmm ok so what ik zat daar nog wel alleen hé en eten deed ik nog altijd amper.   Mannekes die vrijdag was het een ramp !  5 uur heb ik in die auto moeten zitten en voila weer lieten die mij alleen achter in onze auto hé.  Alé ja onze puber kwam nog wel is piepen maar dat was het dan.   Baasje en puberpuppy kwamen opeens buiten en alhoewel 't al donker was zag ik in de verte mijn vrouwtje met iets héél raar in haar armen.   Pfff 't was juist een bolleke wol op poten dat ze vast had.   "Kijk Chesko we hebben een nieuw vriendinnetje voor jou" zei ze en toen zag ik miss Melystra Gypsy Fiesta voor de eerste keer.   Pff zo'n lange naam dat kan ik toch nooit onthouden !   Na lang nadenken besliste vrouwtje om haar Shanti te noemen, Shanti betekend "Vrede" en ze hoopte dat Shanti opnieuw voor vrede zou zorgen in ons gezinnetje.

Shantifokster.jpg

Vrede ?  Hmm volgens mij hadden ze haar beter "Probleem" kunnen noemen want wat die allemaal uit steekt pfff daar kan ik zelfs nog héél veel van leren.   Maar goed dat vertel ik jullie een andere keer wel.  Ja ja we gaan terug bloggen want vrouwtje is hier de laatste tijd héél vaak naar Laika's foto's komen zien, haar verhaaltjes komen lezen en ze wil toch ook zoiets hebben van miss Shanti en mij.   

10:21 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd, vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: shih tzu, pup |  Facebook |

20-03-14

RIP LAIKA 31-5-2005 † 18-3-2014

6454_1191969928634_1135236_n.jpg

Omdat hiet toch wel jaren een beetje onze "thuis" was willen we jullie toch laten weten dat Laika overleden is.   Afgelopen dinsdag is ze voor de zoveelste keer gaan lopen.  Onze baasjes zijn haar echt overal gaan zoeken maar vooral op de plaatsen waar wij steeds gingen wandelen.  Niemand kon echter vermoeden dat Laika op de spoorweg liep.  Net op dezelfde plaats als waar onze puber achter de regenboogbrug ging wonen werd Laika ook overreden door een trein.  We missen haar hier allemaal enorm hard en terwijl ik, Chesko dus, nog steeds een duveltje in een dozeke ben lig ik nu al van dinsdagmiddag te treuren om mijn grote vriendin.  

 

16:39 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

22-07-11

De grote grijze neuzenberg

Na al dat gezon, gezwem en geterras moesten we natuurlijk ook naar de grijze neuzenberg gaan.  Eindelijk een stukje strand waar wij ook  welkom waren.  Vrouwtje zou vrouwtje niet zijn als ze weer niet moest zagen over hoe mooi de Câpe Griz Nez wel niet was.  Pffff wat is er nu zo mooi aan een hoop stenen?

CAPEGRISNEZNATUUR.jpg

Awel ze heeft lang genoeg kunnen zien want wij hebben haar netjes afgezet op een stuk rots dan kon ze genieten zo veel ze wou zonder tegen ons te zagen.  Alhoewel onze puppy's leren het toch nooit hé!  Ze willen elke keer klimmen, doen er uren over en toch zijn ze nooit zo vlug als wij.  Hahahha wij hebben onderweg nog genoeg tijd om te rollen en te spelen terwijl zij moeten rusten omdat ze niet verder meer kunnen.

CAPGRISNEZ4.jpg

Nog maar eens 't bewijs dat wij klein maar héél dapper zijn hé.  Hahahah ik heb onze pup toch goed doen verschieten.  Ze rende alsof haar leven er vanaf hing omdat ze dacht dat ik ging verdrinken.  Hela maar op zo'n toffe plaats laat ik me niet pakken zene, ik was rapper weg en zwom zelfs elke keer héél vlug weg zodat ze mij lekker niet kon pakken.

CAPEGRISNEZ3.jpg

't Is niet omdat ik in ons belgenland van geen water moet weten dat ik ook een hekel heb aan 't water van de franse mannekes hé.  Baasje lacht er elke keer mee en vraagt elke keer weer of het water daar dan wel droog is. 

LAICHESCAPGRISNEZ.jpg

Droog of niet dat speelt totaal geen rol 't franse zeetje is dè ideale plaats om te crossen en te ravotten voor ons.  Ineens riep vrouwtje ons er zat een héél raar beest in haar buurt.  We vertrouwde 't langs geen kanten want dat beest bewoog en draaide zich zels om.  Puh Laika beest doet datte zeker omme te zien hoe sjieke viervoeter Chesko welles niet is.  Ochottekes meneer zal ook eens iets zeggen terwijl ik dat beest een heel stuk knapper vond.  Alhoewel een beetje later kwam er nog een ander beest voorbij gekropen, toen ik 't woordje krab hoorde wilde ik het direct pakken want hmmm er is toch niks lekkerder dan verse krabsla zeker.  Amai heb ik naar mijn pootjes gekregen van ons vrouwtje, naar 't schijnt kan dat beest mij pijn doen dus tja echt te vertrouwen was het toch niet.

ZEESTERKRAB.jpg

Toen we verder met baasje gingen wandelen zagen we ineens allemaal stokken in 't water staan.  Hela daar moest ik het mijne van weten want die stokken roken oh zo lekker.  Pfff wij hebben het stomste baasje van heel de wereld!  We mochten er niet eens aan komen en ze hingen boordevol met de allerlekkerste mosseltjes.  Denken jullie dat ze er ééntje pakte voor die arme Laika en het dan lekker klaar maakte voor mij?  Nee juist niks van onze kleine mocht er zelfs zijn pootje niet tegen heffen.

mosselen.jpg

Ik hoor jullie al denken "hebben ze nu niets van de omgeving gezien?"  Oh jawel vrouwtje is er aan begonnen, alle sjans hadden we onze puppy's bij en vinden die dat echt niet leuk want anders was ze weer overal blijven plakken.

OMGEVINGCAPEGRISNEZ.jpg

Maar hela aan heel deze vakantie was er ook 1 héél tof iets!  Met al dat heen en weer geloop waren onze pootjes elke avond echt versleten.  Alle sjans hebben we nu onze privètaxi "Taxi Chris" laat ons alle sjans toch af en toe mee rijden zodat we zalig kunnen rusten om er erna terug dubbel en dik in te vliegen.

TAXICHRIS.jpg

Alhoewel toen we eindelijk wat uitgerust waren was het al tijd om naar huis te gaan.  Ferm tegen onze zin zijn we terug gekomen maar vrouwtje was zo blij dat ze nog is op haar lievelingsplekjes was dat we zeker en vast vlug nog een keertje terug gaan.

09:18 Gepost door pootje van Laika en Chesko in dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (32) |  Facebook |

21-07-11

Viva la France

Pfff jullie vonden 't hier gisteren allemaal toffe foto's hé awel dat tof was héél rap gedaan toen we naar 't hotel vertrokken.  Welke slimme kiest nu een hotel op de dijk?  Juist 't was wèèr ons vrouwtje die zo'n stommiteit gedaan heeft hé!  Op de bovenste foto zien jullie wat wij zagen als we uit ons kamerke keken.  3 keer raden wie van 's morgends vroeg aan 't zeuren was om naar 't strand te gaan?  Een strand waar wij dus wèl niet opmochten hé !  Over puppytweevoeters gesproken pfffffffffff wat een miserie is dat seg, elke keer als ik me helemaal onder een kast verstopte om eventjes te rusten kwam er één of andere puppy mij wel pakken hé.

HOTEL.jpg

Chesko doet nietes erg vinden Laika Chesko doet hele graag met pupjes spelen, jaja kleine maar jou pakken ze niet om de 5 minuten op en van jou denken ze niet dat je een pop bent hé.  Nee nee ik zocht een veilig laatmegerustplekje maar elk plekje vonden ze natuurlijk.  Ik dacht een hele tijd dat we terug naar 't zeetje gingen dat we terug mochten crossen en spelen.  Ja tararaaaa onze puppy's hadden een heel ander planneke bedacht. Vrouwtje vond het nog ok ook kon ze een lekker terrasje doen en een goed boek lezen.  Hela boeken lezen?  Daar dient toch geen vakantie voor!  Omdat ik toch niet veel te zeggen heb ten huize Laiches dacht ik oh 't is niks Laika deze avond mag je terug lekker gaan spelen aan 't zeetje.  Ja tararaaaa vrouwtjes kunnen écht niet kiezen!  Naast ons hotel lag een groot plein waar ze met balletjes in gaatjes mochten mikken.  Natuurlijk wilde al onze puppy's dat ook doen.

ZEEMINIGOLF.jpg

Wasse echt nietes leuk hé Laika Chesko doet graag mee willen spelen mette ballekes maar elke keer doen puppy's mij weg jagen enne asse straf moest Chesko bij vrouwtje blijven zitten. Kleine ze waren die avond echt héél oneerlijk hé want voor zo'n stom kruipend klein beest hadden ze wel tijd, dat gingen ze opeens wel knuffelen. Oppe dijk stond ook hele rare hond isse Billy vanne boekjes doen pupjes vertellen.  Hahahah Chesko doet hem isse keertje vertellen datte Chesko tien keer sjieker is doen jullie zelf maar keertje kijken.

MINIGOLF2.jpg

Ik hoor jullie al denken ocharme hebben jullie écht geen wandeling meer gekregen?  Pffff dat was nog zoiets stom ze gingen met ons naar het park gaan in Calais om ons daar te laten spelen.  In 't begin zag 't er best leuk uit maar toen kwamen we allemaal dingen tegen, de fransen noemen het "la ferme".  Jaja ook daar bleven ze alle 5 plakken, onze pupjes vonden de spelletjes super en baasje leerde er zelfs koorden maken.  Alhoewel vriendjes toen was 't pas rennen voor je leven want die boer zei dat het die koorden waren die ze gebruikten om dieren vast te maken, stel je voor.

LAFERME2.jpg

Hoe verder we 't park in gingen hoe raardere dieren dat wij er tegen kwamen. Vrouwtje heeft daar trouwens bewezen dat ze geen goed baasje is.  Een hele tijd heeft ze ons daar zitten uitlachen, ze vroeg zich elke keer af wie er nu naar wie aan het kijken was.  Nikske aantrekken Laika zij doet gewoon jaloers zijn omdatte Chesko wel diers kan babbel enne zij nietes.

LAFERME1.jpg

 Natuurlijk doen wij nog hele vele meer meemaken bij franse mannekes maar datte doen wij welles morgen vertellen.

 

11:06 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren | Permalink | Commentaren (10) | Tags: calais, shih tzu, hond |  Facebook |

20-07-11

La douce France

Voor alle geel-rode drukte zijn we eerst naar Frankrijk geweest, vrouwtje wilde persè met alle onze puppy's eens naar haar lievelingsplekje gaan.  Eerst zag ik het totaal niet zitten met zo'n overvol vierwielenmonster zo ver rijden mij niet gezien.  Alhoewel 't was wel super want ik kreeg natuurlijk een ereplaatsje.

AUTO.JPG

Mannekes ik kon er niet snel genoeg zijn want ik wilde oh zo graag spelen op 't strand.  Pfff 'k ben 't al gewoon met vrouwtje hebben we niks anders dan miserie.  Madam wilde eventjes stil blijven staan, genieten van de natuur noemt ze dat.  Hoezo genieten?  Zien jullie daar misschien 2 spelende shih tzu's lopen?

NATUURCAPBLANCNEZ.jpg

Hebben wij sjans gehad dat onze puppytweevoeters aan 't zagen waren om 't zeetje zelf te zien.  Hahahah ik heb zo moeten lachen met die 3 ze waren aan het stoeffen dat ze héél rap op de rotsen naar boven konden klimmen en dat ze dat het beste van allemaal konden.  Hahahahaha ze deden er 3 keer zo lang over dan wij en als ze eindelijk boven waren moesten ze rusten want dan waren ze oh zo moe.

kKIMFEMCAPEBLANNEZ.jpg

Voor rusten hadden wij écht geen tijd daarvoor is vakantie toch zonde, dan moeten we net héél veel croswedstrijdjes houden en superleuk spelen.

laichescapeblancnez.jpg

Voila en nu zien jullie zelf dat ik alleen maar in belgenland van water bang ben hé !  Toen we terug liepen naar vrouwtje zei ze direct "jullie zien er niet uit zucht moet ik zo met jullie straks op restaurant"  We dachten al oei oei oei we gaan weer een hele preek krijgen maar vriendjes wat heb ik gelachen toen ik vrouwtjes gezicht opeens zag veranderen.  2 van de 3 puppy's waren met kleren en al in 't water gegaan.  Geen tijd voor een preek en vrouwtje moest daar toch blijven zitten ze kon hen lekker toch niet gaan halen hahahahah.

KLERENWATER.jpg

Alhoewel door hun schuld heb ik natuurlijk niets super lekker gekregen maar moesten we 't doen met een stom pak frieten.  Natuurlijk wilde iedereen de Cape Blanc Nez beklimmen, vrouwtje dacht dat ze dat wel kon met haar scootmobiel.  Ja tararaaa wie stond er ineens stokstil en geraakte geen mm meer verder?  Juist ons vrouwtje!  Blijkbaar kan dat machientje zo geen stijle wandeling aan.  Sssttt niet verklappen maar eigenlijk was ik wel blij dat we terug naar beneden moesten komen want onze pootjes waren al half versleten van zo lang op 't strand te spelen.

hanskimfemcapeblancneze.JPG

Jullie kennen ons vrouwtje ondertussen toch ook al hé?  Awel madam bleef maar zagen en zagen om toch naar boven te kunnen.  Baasje was natuurlijk zo stom om naar boven te rijden, puur tijdverlies noem ik zoiets want wie wil er nu zo hoog gaan staan om zo'n domme dingen te zien ?

BOVENOPCAPBLANCNEZ.jpg

Denken jullie dat ze ons daar boven lieten spelen?  Nee écht niet we moesten elke keer héél kort bij hen blijven pffff daar is niks aan.  Ik hoopte een hele tijd dat ze terug naar 't strand gingen maar nee nee naar die arme Laika luisterede natuurlijk niemand ze moesten en zouden naar het hotel gaan maar dat vertel ik jullie morgen wel.

08:55 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

18-07-11

Rampendagen

Joehoe vriendjes hier zijn wij terug! Amai we hebben hier de laatste weken de stomste dagen gehad dat je je kan voorstellen.  Het begon allemaal met dit berichtje op facebook

kan je mij zo snel mogelijk bellen aub. Ik heb goed nieuws...
Erik (federatie) - 0473/** ** **

Vrouwtje belde en Erik van de supportersfederatie vroeg of ze op de fandag met een standje wilde staan omdat hij het zo'n mooi en orgineel idee vond, ze liep bijna naast haar schoenen van trots. Dezelfde dag bestelde ze 3 emmers suikerpasta van 7 kg, 250 doosjes, kilo's marsepein en ze ging op zoek naar iemand die de cupcakes kon bakken want voor zo veel is ons oventje echt wel te klein. Ondertussen begon ze hier héél veel marsepeinen bekers met de hand uit te snijden, sjaaltjes te maken en vertrok ze met een gerust hart naar Frankrijk.  Toen we terug kwamen en ze telefoon kreeg werd ze rood van colère, vriendjes zo boos hebben we haar nog niet vaak gezien.  Erik vertelde haar dat ze toch geen standje kregen.  Vrouwtje bleef maar denken aan de berichtjes die ze op het gastenboek van de Yellow Red Flanders had gelezen.

BARTZEGT.JPG

DIMIZEGT.JPG

 Ze kon het niet over haar hart krijgen om die mannen in de steek te laten.  Red Yellow Red Flanders bleef in haar hoofd spoken.  Een paar boze telefoons later én een serieuze onkostennota naar Erik deden hem beslissen dat de YRF met een auto voor de poort mocht staan.  Ze kregen nog steeds geen standje maar ze mochten wel met bestellingen werken die de mensen aan de poort mochten afhalen.  Dat was genoeg voor ons vrouwtje om er serieus in te vliegen.  Er waren zelfs een paar toffe mensen die haar een avondje of een namiddag kwamen helpen.

HULPCUPCAKES.jpg

Meer dan een week sliep en at ze amper, reclame werd er genoeg gemaakt want donderdag kreeg ze zelfs telefoon van Q Music.  Vrijdagochtend om half 5 riep ze ons ineens wakker alé ja 't is te zeggen we hoorde een gil en erna volgde "ze zijn klaar we hebben het gehaald"  Hmm dat ze nog geen minuut geslapen had speelde opeens totaal geen rol meer.  Vrijdagmiddag vertrokken we naar Mechelen, eindelijk ons vrouwtje voor ons alleen alé ja dat dachten we tenminste.  Om half 6 had madam afgesproken met een vriendin ze ging een uurtje iets drinken, wij mochten wel mee maar tja een terraske vinden wij maar niks.  Kan iemand ons zeggen hoe het komt dat een uurtje ineens tot half 2 's nachts kon duren?  Zaterdag moest ze natuurlijk uitslapen en werd ze super zenuwachtig wakker met plan B in haar hoofd.  We vertrokken naar de fandag van KVM en vorig jaar deed ze daar een babbelke met alle spelers, mochten wij met elke speler op de foto dus wij hadden zoiets van yesss dit jaar is het weer zo ver dan staan wij wèèr in de belangstelling.  Ze had aan de poort met een paar mensen afgesproken waaronder Koen Sanders, degene die iets van voetbal kennen weten wel dat hij een exspeler bij KVM, Club Brugge en bij de rode duivels was.  Koen was al een paar keer bij ons geweest want hij was de eerste koper van vrouwtjes cakes dus die kende wij al wel.  Ineens was ze foetsjie ze zette een doos op haar schoot en madam reed zo binnen, er werd nog geroepen "Chris je mag toch niet verkopen" maar vrouwtjes oren leken stuk te zijn.  We konden niet volgen want ze sprak de ene na de andere persoon aan en om de 5 minuten liet ze mensen van de YRF naar de auto lopen om de doos te vullen.  Mensen als Johan Timmermans, Marc Uytterhoeven, Joachim Benfeld (hij bezorgde ons in 88 samen met Koen Sanders en nog een paar andere de Europacup, Marc Brys en speler Geudens kochten haar cakes zelfs.

BVCUPCAKE.jpg

Op een gegeven moment stond er zelfs iemand op het podium de cakes te promoten.  Vrouwtje was héél blij dat er al meer dan 100 doosjes de deur uit waren al zijn 100 doosjes natuurlijk geen 200 dus we wisten al dat vrouwtje iets van plan was al hoopten we natuurlijk dat ze 't zou vergeten en we zondag een hele dag lekker zouden mogen rusten en genieten van elkaar.  Dat konden we natuurlijk vergeten want rond half 3 had ze precies springbommekes gegeten ze moest en zou weg gaan en wij mochten wèèr maar eens niet mee natuurlijk. Toen we rond 6 u op KVM aankwamen bleek dat madam voor de 1ste keer naar "haar" mannekes gaan zien was.  Ze straalde van geluk want voor de allereerste keer na haar ongeluk zag ze haar mannekes op eigen veld spelen.

KVMVMATCHUTRECHT.jpg

 Snappen doen we er niets van want we wisten niet eens dat slapen op het veld ook een sport is.
 
 

KVMMATCHBLESSURE.jpg

 Toen we haar terug zagen straalde ze van geluk, er vloeide zelfs enkele traantjes omdat ze zo blij was.  Pffff daar zijn wij vet mee.  't Ergste van al is dat KVM tè goed voor zijn gehandicapte supporters zorgt, ze mogen net naast het veld zitten zodat ze alles het beste zien, krijgen een gratis drankje en na de match komen alle spelers hun een hand geven en hun bedanken omdat ze kwamen.  Ja hallo wat denken jullie dat het resultaat is?  Vrouwtje wil natuurlijk nu vèèl meer gaan.  Pfff op die manier worden wij nog echte weeshondjes!!!  Erna begon het heen en weer gerij met de dozen terug en na een uurtje zeiden vrouwtje en Tom héél blij "alles is verkocht!"  Ze konden de supportersfederatie nu wel betalen dus Yellow Red Flanders kan blijven bestaan.  Toen we vrouwtje gelukkig zaten zitten omdat ze het voor elkaar heeft gekregen wisten we dat we beter maar niet begonnen te zeuren omdat ze zo weinig tijd voor ons had gehad.  Al verschoten we wel omdat iedereen goeie dag riep naar ons vrouwtje, de mannen op het podium zwaaide toen we naar huis gingen, er verschillende mensen vrouwtje kwamen zeggen hoe mooi de cupcakes waren, hoe lekker ze ze vonden en kwamen vragen of ze nog meer dingen voor hun konden maken.  Hmm zou dat betekenen dat ons vrouwtje toch 'n klein beetje verstand heeft?  Alhoewel willen jullie héél aub er voor zorgen dat ze zo'n plannen niet meer in haar koppeke haalt als jullie hier nog zoiets in de toekomst lezen?  Want vrouwtje bijna 2 weken non stop moeten missen is er écht wel over!  Volgende keer breken we gewoon in haar kamerke in en eten we alles zelf op neh.
 
 

12:41 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (13) | Tags: kvm, yellow red flanders, fandag kvm, kvmcupcakes |  Facebook |

25-06-11

Voor cerieuzeneuzenmosterpotjes

Nee nee we gaan nog niet over Breda vertellen dat is pas voor morgen.  Alé wij zouden wel willen maar we zagen dat er héél veel cerieuzeneuzemosterdpotjes waren die de taart van ons vrouwtje wel wilde zien.  Alé ja 't is te zeggen 't leek hier wel de week van de taart.  Maandagmorgen begon 't al goed we waren op vakantie en ineens was ze foetsjie.  Baasje zei ons dat ze maar eventjes weg bleef en we haar om 4 u terug gingen halen.  1 ding weten we nu zeker of vrouwtje haar uurwerk is kapot of ze haalt te veel tetterdiploma's als ze gaat taarten want om 6 u kwam madam pas buiten gereden met een big smile.  Dindagmiddag was 't weer van dat madam was weer de pist in om pas uren later buiten te komen.  Haar lachske was ineens nog een pak groter geworden.   Pffff was ze echt zo lang weg geweest om zo'n stomme taart te maken?

BADTAART.jpg

Ik hoor jullie al denken hela maar die roosjes passen toch niet bij dat bad?  Nee nee dat is hèt allergrootste bewijsmateriaal om te laten zien hoe vrouwtje ons de dagen voor ze vertrok verwaarloosde.  Ze zat écht uuuuuuren en dagen boven om die stomme roosjes te maken.  En dan dat stomme bad wat heb je er nu aan om een ventje te maken dat tussen de bubbels ligt waar je 2 allerliefste vriendjes niet eens van mogen eten ?  Woensdag waren we nog niet binnen of ze begon hier baverois, mascarponecreme en champagnecreme te maken.  Denk je dat wij iets kregen?  Nee zelfs geen inieminiestukje!  Pfff ze wou mij omkopen met stukjes aardbei.  Alé zeg nu is eerlijk wat ben je met zo'n stom stukje aardbei als er véél lekkerdere dingen worden gemaakt ?  Toen alles klaar was liep het helemaal fout we zagen ons vrouwtje amper.  We wilde haar zelfs al gaan aangeven als vermist omdat we dachten dat ze verdwenen was.  Dat spelleke duurde hier tot vrijdagochtend om 4 u.  We kunnen jullie alvast verklappen dat we blij waren toen we om iets na vieren ons  bedje zagen.  Zalig lekker uitslapen hmm we zagen het al helemaal voor ons.  Ja tararaaa fout gegokt want om half 8 liep die wekker terug af en efkes later was 't wèèr van dat ze verdween weer.  Deze middag kwamen baasje en een vriendin van vrouwtje naar beneden met zo'n groot geval.  Pfff was ze om zo'n pruts zo lang boven gebleven? 

sized_bruidstaartlindafank.JPG

Haar tetterdiplomavriendin was wel heel blij met die taart al  heb ik toch heel goed gelachen.  Hahahah een paar uur later kreeg vrouwtje telefoon dat de taart heel lekker was.  Hahhaahah al haar werk voor niks want ze hadden ze gewoon opgegeten.  Eigen schuld dan had ze maar met ons moeten spelen wij geraken tenminste niet op.  Maar hela ineens was 't wèl stil in huis en bleef ze wel beneden bij ons.  Alé ja vrouwtje zou vrouwtje niet zijn als ze altijd iets stom wil doen hé?  Om half 7 was 't ineens :"vrouwtje is nog efkes weg" ze was wèèr naar een workshop om iets nieuw te leren.  Welke stommerik gaat er nu al les geven in De Haan?  Dat is toch vèèl te kortbij daar kan ze veel te veel naartoe gaan.  Alé ja 't was wèèr van dat hé madam ging om half 11 thuis zijn maar wie kwam er pas om 12 u piepen denken jullie?  Hmm we moeten er écht iets op vinden die taarten moeten uit ons huisje blijven!  Ik hoor jullie al denken morgen maakt vrouwtje dat vast en zeker weer goed door een superlange wandeling.  Hmm wij vrezen eerder dat ze een gat in de dag zal slapen want ze zei hier dat ze in slaap valt waar ze staat.  Dat beloofd ...

01:29 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

18-06-11

Saluu

Zoals jullie al wel lang weten gaan ze hier héél graag een paar daagjes weg.  Vrouwtje durfde het niet meer want met die wieltjesstoel en 2 viervoeterkes is het niet altijd simpel om een hotel te vinden.  Wel 100 redenen vond ze om niet meer weg te gaan.  Alle sjans zijn er hier héél toffe bloggertjes die over hun uitstapjes vertellen.  Ineens hoorde we hier plannen maken, alé ja 't is te zeggen vrouwtje ging opeens voor 2 dagen taart leren maken bij de hondlanders.  Hela naar Hondland zonder ons?  Ah nee daar konden wij niet mee akkoord gaan.  Daarom zijn we hier allemaal in alle stilte deze ochtend héél vroeg tot woensdagmorgen naar Breda vertrokken.  Als we terug thuis komen moet vrouwtje een bruidstaart van 4 hoog maken dus ik denk dat ons blogje tot vrijdag wel gesloten zal blijven.  Maak er allemaal maar een héél mooie week van terwijl wij gaan genieten van een paar daagjes welverdiende rust.

00:05 Gepost door pootje van Laika en Chesko in Algemeen, dieren, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende